West Coast Odyssey (Perth till Broome)

Foto: Tourism Western Australia

Hem > Utflykter och aktiviteter > West Coast Odyssey (Perth till Broome)
Resruta - West Coast Odyssey (Perth till Broome)

Klicka på kartan för större format.

West Coast Odyssey (Perth till Broome)

Flerdagsutflykt

9 dagar

Perth, Kalbarri, Monkey Mia, Coral Bay, Exmouth, Karijini National Park, Broome

Avresa från Perth

April-november

Få en offert

Det här är en roadtrip för äventyrslystna som vill utforska Australiens storslagna västkust i en bekväm buss i grupper upp till 20 personer. Med start i regionhuvudstaden Perth och med Broome som mål får man se det mesta av det här enastående kustlandskapet.

Det görs flera stopp längs med vägen där man får utforska i sitt eget tempo. Koppla av på stranden eller fyll dagen med aktiviteter som snorkling, promenader och sightseeing på land och till havs. I säsongen april–maj finns det även möjlighet att simma med valhajar. Priset inkluderar transport, boende och reseguide.

Dag 1: Perth till Kalbarri

Resan börjar genom The Pinnacles Desert. Halvvägs blir det lunch och sightseeing i Geraldton, innan vi kommer fram till den mysiga kuststaden Kalbarri där vi övernattar.

Dag 2: Kalbarri till Monkey Mia

Kalbarri National Park bjuder på en rad sevärdheter under dagen. På kvällen anländer vi till Monkey Mia Dolphin Resort som ligger på stranden. Det här blir en kväll med härlig avkoppling och alla de faciliteter man önskar.

Dag 3: Monkey Mia till Coral Bay

Monkey Mia ligger på en halvö där delfinerna är en av många höjdpunkter. Njut av dagen på resorten, stick ut på en kajaktur eller följ med på en havssafari i båt med glasbotten (inte inkluderat i priset). På kvällen kommer vi fram till Coral Bay som ligger precis på tröskeln till mäktiga Ningaloo Reef.

Dag 4: Coral Bay

Coral Bay har ett varierat utbud, om du så vill ta det lugnt eller utforska det spännande marina livet. Här kan du simma med sköldpaddor och stora rockor. På kvällen fortsätter vi den korta vägen till Exmouth där vi stannar i två nätter.

Dag 5: Exmouth

Idag utforskar vi den avsides belägna Cape Range National Park, en spektakulär syn med sina kalkstensformationer omgivet av djupa dalar och öde stränder. Från april till augusti kan du simma med världens största fisk; valhajen. Ett möte under ytan med den här gigantiska och lugna varelsen kan utan tvekan kallas ett minne för livet.

Dag 6: Exmouth till Karijini National Park

Vi reser österut in i landet och kommer fram till Karijini National Park tidigt på kvällen. Här blir det övernattning i tält med bekväma sängar och rena sängkläder, omfamnade av den australiensiska vildmarken på andra sidan tältduken.

Dag 7 och 8: Karijini National Park

Under dessa två dagar har vi gott om tid att utforska nationalparken. Lär dig mer om 2,5 miljarder år av evolution och 40 000 års aboriginsk kultur. Om du inte är intresserad av geologi kommer du med all säkerhet att bli det här. Efter lunch dag 8 åker vi norrut igen och hamnar i Pardoo Region, där vi sover i sovsäckar under en stjärnhimmel de flesta endast har sett på bilder eller på TV.

Dag 9: Pardoo Region till Broome

På väg till vår slutdestination i Broome stannar vi till för lunch i en exotisk oas och njuter av gourmetpizza från en vedeldad ugn.

Lär känna West Coast Odyssey.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Fler utflykter och aktiviteter

Darwin – Broome

Flerdagsutflykt

Broome – Darwin

Flerdagsutflykt