Vandringar i Fiordland

Foto: Miles Holden

Hem > Utflykter och aktiviteter > Vandringar i Fiordland
Karta - Fiordland NP

Vandringar i Fiordland

Flerdagsutflykt

2-5 dagar

Fiordland

Året runt, men vi rekommenderar att ni gör vandringarna under sommarsäsongen.

Få en offert

Nya Zeeland kan erbjuda några av världens vackraste vandringar i Fiordland National Park. Med konceptet EasyHike New Zealand kan du få så mycket eller lite hjälp som behövs för att genomföra tre av vandringarna.

Tjänsterna består av hjälp med praktiska saker som att hyra kvalitetsutrustning till själva vandringen, som kläder, skor, stormkök, säkerhetsutrustning, boka övernattningar i turiststugor, avgift till nationalparket etc.

Dessutom ger det ofta huvudbry att parkera hyrbilen vid vandringens utgångspunkt, för att därefter måste förhålla sig till busstider eller liknande för transport tillbaka igen när vandringen är avslutad. Med EasyHike körs bilen till avtalad plats och står klar när ni ankommer.

Vi rekommenderar att ni gör vandringarna under sommarsäsongen, dvs från oktober till början av maj. Det är även möjligt att gå under vintersäsongen, men då krävs det både en viss erfarenhet samt anpassade kläder och utrustning.

Välj mellan följande vandringar:

Kepler Track
Denna vandring startar och slutar på samma plats om man går hela, och sträcker sig totalt över 60 km. Beroende av tempo och när på dagen man påbörjar vandringen, behövs det antingen totalt två eller tre övernattningar. Inkvartering är möjlig i semesterstugor med delat bad- och köksfaciliteter. Turen bjuden på essansen av Fiordland, med ett mycket varierat naturlandskap. Rutten är lång, men relativt enkel att gå med etablerade stigar och utan stora hinder eller stigningar från naturens sida. En av de många fågelarter ni kan räkna med att stifta bekantskap med är Kea, världens enda papegoja som lever i bergsområden. Som för övrigt är en liten tjuv – så håll i chipspåsen när den är i närheten!

Milford Track
Denna vandring börjar på berget med praktfull utsikt över det dramatiska landskapet, som övergår i frodig utskog med utsikt över spektakulära dalar och vattenfall. Vandringen tar fyra dagar och tre nätter, 53 kilometer totalt. Övernattning kan göras i turiststugor som ligger strategiskt till längs vägen. Utgångspunkten för vandringen är Glade Wharf, som nås med båttaxi från Te Anau (20 min). Slutpunkten är Sandfly Point, där ni tar båttaxi vidare till Milford Sound.

Routeburn Track
En kortare tur på totalt 33 km. Vandringen går i terrängen runt flera fjällsjöar, med säregen geologi och flora. Avsätt tid vid de fantastiska utkikspunkterna, och kom ihåg att ha tillräckligt med lagringsplats för att ta bilder. Det finns fyra olika turiststugor längs med vandringsleden som man kan välja mellan och det är vanligt med två övernattningar. Även om själva vandringen har en kort distans, är den både varierad och innehållsrik. Vandringen kan göras åt båda håll, med start /slut i Routeburn Shelter (1,5 timme från Queenstown), eller The Divide (1,5 timme från Te Anau).

Lär känna Easyhike.

har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Fler utflykter och aktiviteter

Queenstown

Dagsutflykt

Doubtful Sound

Flerdagsutflykt