Vandring över Tongariro Crossing

Foto: Camilla Rutherford

Hem > Utflykter och aktiviteter > Vandring över Tongariro Crossing
Karta - Taupo

Vandring över Tongariro Crossing

Dagsutflykt

9 timmar

Tongariro National Park

Avresa från Taupo.
Kontakta oss för avresa från andra platser i närheten.

Året runt

Få en offert

Tongariro Alpine Crossing omnämns som en av världens bästa dagsturer. Det speciella landskapet gör det här till en upplevelse man inte bör gå miste om under en resa till Nya Zeeland.

Ni plockas upp i Taupo på morgonkvisten och skjutsas till vandringens startpunkt. En kunnig och erfaren guide följer med på turen och tar hand om allt det praktiska, så att ni kan njuta ordentligt av vandringsturen. Vandringen börjar med en lätt uppförsbacke mellan Mount Ngauruhoe och Mount Tongariro, för att sedan bli brantare den sista biten upp till själva kratern på Mount Tongariro.

Mount Tongariro är inte bara en enda vulkan, utan en samling kratrar som har varit aktiva i olika perioder. Landskapet ändrar sig längs med hela leden och ni kommer att passera kratrar i olika färger, stora vulkaniska stenar, kuperad månliknande terräng och imponerande smaragdgröna sjöar. När ni har korsat det fantastiska landskapet går leden nedför igen på nationalparkens norra sida. Efter vandringen skjutsas ni tillbaka till Taupo.

Denna tur är tillgänglig året runt och själva vandringen tar 7–8 timmar. Turen kräver att man har god fysik. Lunch är inkluderad.

Lär känna Tongariro Crossing.

har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Fler utflykter och aktiviteter

Taupo

Dagsutflykt

Rotorua

Dagsutflykt