Uluru & Kings Canyon Discovery

Foto: Tourism NT/Jason Charles Hill

Hem > Utflykter och aktiviteter > Uluru & Kings Canyon Discovery
Karta - Uluru

Uluru & Kings Canyon Discovery

Flerdagsutflykt

3 dagar

Uluru (Ayers Rock), Kata Tjuta, Kings Canyon

Avresa från Alice Springs.
Kontakta oss för avresa från Ayers Rock.

Året runt

Få en offert

Att besöka Uluru/Ayers Rock är för många själva höjdpunkten på resan till Australien. Och det är inte konstigt med tanke på dess enorma storlek, den andliga betydelsen och de fantastiska färgskiftningarna som dansar över stenen varje dag.

I samma nationalpark som Uluru ligger Kata Tjuta, som även ofta kallas The Olgas. Kata Tjuta består av 36 vackra runda bergsformationer som har formats av väder och vind under miljontals år. Kings Canyon ligger i Watarrka National Park mellan Uluru och Alice Springs. Dalgångens röda väggar reser sig 100 meter upp i det otroliga landskapet. Här hittar du bergsformationer och en frodig vegetation, något som skiljer från resten av regionen. På den här 3-dagarsturen får du uppleva Uluru, Kata Tjuta och Kings Canyon.

Dag 1: Alice Springs – Uluru (Ayers Rock)

På resans första dag stannar vi till på en kamelfarm på vår väg till Uluru. Om du vill finns det möjlighet att rida på kameler här (extra kostnad). Innan vi reser vidare mot Ayers Rock Resort gör vi ett stopp och beundrar majestätiska Atila (Mt. Conner).

På eftermiddagen tar vi en tur runt jättemonoliten Uluru. Vi får en inblick i den aboriginska och europeiska historien kring Uluru och gör även ett besök på Uluru-Kata Tjuta Cultural Centre. Under eftermiddagen ser vi den gigantiska stenen skifta i solnedgångens färger.

Mot en extra kostnad kan man följa med på en middag i det fria med utsikt mot Uluru och Kata Tjuta. När mörkret faller uppenbarar sig en fantastisk stjärnhimmel och det serveras en god grillbuffé, med australienska specialiteter som barramundi, känguru och krokodil. Det här är en unik middagsupplevelse att minnas.

Det finns tre hotell att välja mellan: Outback Pioneer Hotel (budget), Desert Gardens Hotel (standard) eller Sails in the Desert Hotel (superior).

Day 2: Uluru – Kata Tjuta (the Olgas) – Kings Canyon

Vi går upp tidigt för att se solen gå upp över Uluru innan vi fortsätter vidare till Kata Tjuta. Under vägen får vi njuta av en spektakulär utsikt och väl framme har vi gott om tid till att utforska de fascinerande bergsformationerna.

På eftermiddagen går resan vidare till Kings Canyon.

Det finns två hotell att välja mellan: Kings Canyon Resort, Standard Rooms (budget eller standard) eller Kings Canyon Resort, Deluxe Spa Rooms (superior).

Day 3: Kings Canyon – Alice Springs

Idag kan du följa med på en guidad tur till kanten av Kings Canyon för en fantastisk utsikt över Watarrka nationalpark. Den här turen kräver att man är i god fysisk form. Är du hellre ute efter en lättare vandring har vi ett annat alternativ som också ger en fin naturupplevelse.

Vi kommer till Alice Springs på kvällen.

Lär känna Uluru & Kings Canyon Discovery.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Fler utflykter och aktiviteter

Uluru, Kings Canyon

Flerdagsutflykt

Top End

Flerdagsutflykt