Uluru Camping Safari

Foto: www.stevenpearcephoto.com

Kart Uluru

Uluru Camping Safari

Flerdagsutflykt

3 dager

Uluru (Ayers Rock), Kata Tjuta, Kings Canyon

Avresa från Alice Springs eller Ayers Rock

Året runt

Den här turen rekommenderas till dig som vill uppleva Ayers Rock (Uluru), The Olgas (Kata Tjuta) och Kings Canyon (Watarrka) på en spännande campingtur. På den här safarin får du ett genuint outbackäventyr med en touch av komfort. Du reser i en liten grupp (max 21 personer) i en 4WD-buss som är gjord för ändamålet.

Du kommer att uppleva den centrala delen av Australiens röda öken (Red Centre). Så vänta dig att få lite ökendamm i håret och jord under naglarna. Stora naturupplevelser, vandringsturer, nätter i bushcamp och matlagning över öppen eld är ledorden för den här resan.

Dag 1 – Alice Springs till Ayers Rock (Uluru)

Vi lämnar Alice Springs tidigt på morgonen och påbörjar vårt outbackäventyr med att köra söderut på Stuart Highway – den berömda huvudvägen som sträcker sig hela vägen från Darwin till Adelaide. Idag kommer vi att lägga ca 45 mil bakom oss innan vi kommer fram till campen vid Ayers Rock (Uluru). Efter de första 10 milen tar vi en paus på Stuarts Well Roadhouse, där du kan köpa en kopp kaffe och/eller ta en ridtur på en kamel.

Efter ytterligare 10 mil svänger vi av Stuart Highway och in på Lasseter Highway, vilket är dagens enda sväng. Härifrån fortsätter resan i 25 mil tills vi når dagens mål. Längs med vägen tar vi en till paus på Ebenezer Roadhouse (där du kan köpa aboriginkonst) samt vid vackra Mount Connor, som är den första röda klippformationen vi får se i den australiensiska outbacken.

Väl framme vid Ayers Rock äter vi lunch i campen och ser fram emot de stora naturupplevelser som väntar de kommande 3 dagarna. Efter lunch åker vi till Uluru-Kata Tjuta National Park och efter ett lärorikt besök på kulturcentret går vi en guidad tur vid foten av Ayers Rock (Uluru). Turen tar ca 1,5 timme och vi får lära oss hur Ayers Rock (Uluru) kom till samt mer om den urgamla aboriginkulturen.

Dagen avslutas med att se solen gå ner över Ayers Rock (Uluru). Det är en magisk upplevelse att se den gigantiska stenen skifta i solnedgångens färger. Vi njuter av den spektakulära utsikten med ett glas mousserande och lite snacks.

Uluru.
Solnedgång vid Uluru.
Foto: Tourism NT/Wayoutback Australian Safaris

När vi kommer tillbaka till campen packar vi upp och äter en god middag som tillagas över öppen eld. Vi njuter av ett glas vin till maten och beundrar den fantastiska stjärnhimlen som ser helt annorlunda ut än vad vi är vana vid på det norra halvklotet. Du kan tillbringa natten i ett permanent tält eller i en swag (en australiensisk sovsäck) under bar himmel.

Lunch och middag är inkluderat under dag 1.

Dag 2 – Ayers Rock (Uluru) till Kings Creek Cattle Station

Vi går upp innan solen, äter frukost och åker till en utsiktsplats där vi har det bästa läget för att se solen gå upp över Ayers Rock (Uluru) och The Olgas (Kata Tjuta). Efter soluppgången går resan vidare till The Olgas (Kata Tjuta) som ligger ca 30 minuter med bil från Ayers Rock (Uluru). Här går vi tillsammans på en vacker guidad tur genom ”Valley of the Winds”.

Turen tar ca 4 timmar och görs i ett lugnt tempo så att alla kan delta. Var dock uppmärksam på att det är ett varierande underlag med både lösa stenar och kuperad terräng.

Ayers Rock Campground.
Uluru i bakgrunnen og campen i forgrunnen. 
Foto: www.stevenpearcephoto.com

Efter vandringen kör vi från The Olgas (Kata Tjuta) mot Kings Creek Cattle Station där vi ska tillbringa natten. Det tar ca 3 timmar att köra till campen och vi stannar på vägen för att äta lunch i Curtin Springs. Väl framme på Kings Creek Cattle Station har vi en fantastisk utsikt mot George Gill Ranges och man känner verkligen att man är mitt i den öde outbacken. Campen ligger i ett område utan en människa i sikte, något som bidrar till den unika upplevelsen.

Campens dusch- och toalettmöjligheter är välfungerande men spartanska, vilket gör outbackupplevelsen ännu mer genuin. Vi njuter av ett glas vin till middagen som tillagas över öppen eld och smälter dagens härliga upplevelser.

Frukost, lunch och middag är inkluderat under dag 2.

Dag 3 – Kings Canyon (Watarrka) till Alice Springs

Vi går upp tidigt, äter frukost och kör mot Kings Canyon (Watarrka). Här väntar en av de största naturupplevelserna. Det tar ungefär en halvtimme att köra hit och väl framme vid Kings Canyon går vi en 4 timmar lång guidad vandring runt King Canyons platå. Turen är otroligt vacker och vi går bland annat genom “Garden of Eden” som är ett grönskande område i de annars röda omgivningarna. Vi går i ett lugnt tempo på ett ganska bra underlag, men det är brant uppför i början av vandringen och brant nedför på slutet.

Efter vandringen runt Kings Canyon kör vi den korta biten till Kings Canyon Resort och äter lunch. Därefter går resan tillbaka till “storstaden” Alice Springs. Den största delen av resan kör vi på en typisk australiensisk grusväg med ett moln av röd ökensand efter oss, ända tills vi är tillbaka på den asfalterade Stuart Highway igen. Vi kommer fram till Alice Springs vid 18-tiden och säger hejdå till varandra efter en upplevelserik resa i bushen.

Frukost och lunch är inkluderat under dag 3.

Om turen

Turen erbjuds varje dag året runt och inkluderar transport, turer, guide, övernattning i safaritält samt nämnda måltider.

I tälten finns sängar med lakan, kuddar och sovsäck. Den här turen har max 21 deltagare och vi rekommenderar därför att man bokar plats i god tid. Det finns möjlighet att påbörja turen i Ayers Rock (efter lunch dag 1), men turen avslutas alltid i Alice Springs.

Turkod: RAA (W03)

Lär känna Uluru Camping Safari

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

08-676 97 90

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Fler utflykter och aktiviteter

.