Uluru Adventure

Foto: Adventure Tours

Hem > Utflykter och aktiviteter > Uluru Adventure
Uluru Adventure. Foto: Adventure Tours

Klicka på kartan för större format.

Uluru Adventure

Flerdagsutflykt

3 dager

Uluru (Ayers Rock), Kata Tjuta, Kings Canyon

Avresa från Alice Springs eller Ayers Rock

Året runt

Få en offert

Denna utflykt rekommenderas för dig som vill uppleva Uluru, Kata Tjuta och Kings Canyon (Watarrka) på en spännande campingtur. På denna safari får du ett autentiskt outback äventyr med endast lite komfort. Du reser i ett specialbyggt fordon, i en en liten grupp på max 24 personer.

Du får uppleva den centrala delen av Australiens röda öken (Red Centre), och du kan se fram emot att få lite ökensand i håret samt lite jord och naglarna. Stora naturupplevelser, vandringsturer och övernattning i bushcamps är nyckelorden för denna utflykt.

Dag 1 – Alice Springs till Uluru

Vi lämnar Alice Springs tidigt på morgonen och inleder vårt outback äventyr med att köra söderut på Stuart Highway – den kända huvudvägen som sträcker sig hela vägen från Darwin till Adelaide. Idag ska vi köra ca 450 km innan vi kommer fram till Uluru & Kata Tjuta National Park. Under resan dit gör vi ett stopp på en kamelfarm där du får möjlighet att rida på en kamel.

Vi äter lunch innan vi besöker de 36 kupolformade klippformationerna som utgör Kata Tjuta (The Olgas). Dessa ligger en halvtimmes resa från Uluru. Här går vi tillsammans på en vacker guidad vandring. Var uppmärksam på att underlaget varierar på denna vandring – man går både på lösa stenar och i kuperad terräng.

Dagen avslutas med att se solen gå ner över Uluru. Det är en magisk upplevelse att se de många olika färgnyanserna stenen får vid solnedgången, och vi njuter av den spektakulära utsikten med ett glas bubbel och lite snacks.

Tillbaka vid lägret packar vi upp och äter en god middag Om vädret tillåter sitter vi ute under den spektakulära stjärnhimlen, som ser helt annorlunda ut här än vad vi är vana med på norra halvklotet. Du tillbringar natten i ett permanent tält med sängar, sängkläder, elektricitet och  fläkt.

Lunch och middag är inkluderat på dag 1.

Dag 2 – Uluru till Kings Canyon

Vi går upp innan solen, äter frukost och kör till en utsiktsplats en bit från lägret där vi har den bästa utsikten för att se soluppgången över Uluru och Kata Tjuta. Efter soluppgången går vi en guidad promenad vid basen av Uluru. Turen leds av en Aboriginal and Torres Strait Islander Guide, som bland annat berättar om hur Uluru skapades samt om aboriginernas kultur.

Efter lunch kör vi till Uluru Cultural Centre, där du kan lära dig mer om området och kulturen. Här finns även möjlighet att köpa souvenirer. Därefter fortsätter vi till Kings Canyon och Watarrka National Park. Efter att vi har installerat oss i tältlägret väntar middag.

Frukost, lunch och middag är inkluderat på dag 2.

Dag 3 – Kings Canyon till Alice Springs

Efter frukost väntar en av de största naturupplevelserna, den stora ravinen som utgör Kings Canyon. Vi går en 3-timmars guidad vandring runt platån på Kings Canyon. Turen är otroligt vacker och vi går bl,a. genom  ”Garden of Eden” som är ett litet frodigt område i de annars röda omgivningarna.  Vandringen görs i ett lugnt  tempo och på ett ganska bra underlag, med det går brant uppför i början av turen och brant ner igen på slutet.

Efter turen runt  Kings Canyon kör vi tillbaka till campen, äter lunch och kopplar av lite. Därefter påbörjar vi resan tillbaka till ‘storstaden’ Alice Springs. Vi kör en stor del av tiden på typiska australiensiska grusvägar, där en lång svans av röd ökensand följer oss till vi kommer tillbaka till den asfalterade Stuart Highway. Vi ankommer Alice Springs tidig kväll, och säger hejdå till varandra efter en upplevelserik tur i bushen.

Frukost och lunch är inkluderat på dag 3.

Om turen

Turen genomförs varje vecka året om och inkluderar transport, turer, guide, övernattning i safaritält samt måltider enligt resplanen.

Det är sängar med lakan, kudde och sängkläder i tälten. Det är maximalt 24 passagerare på denna tur, och vi rekommenderar därför att man bokar plats i god tid. Det är möjligt att börja turen i Ayers Rock (efter lunch på dag 1), men turen avslutas alltid i Alice Springs.

Turkod: AR3 / AR3Y (ATA)

Uluru Adventure. Foto: Adventure Tours
Uluru Adventure. Foto: Adventure Tours
Uluru Adventure. Foto: Adventure Tours
Uluru Adventure. Foto: Adventure Tours

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Fler utflykter och aktiviteter

Uluru, Kings Canyon

Flerdagsutflykt

Perth – Broome

Flerdagsutflykt