Top End and Arnhem Land Adventure

Foto: Adventure Tours

Hem > Utflykter och aktiviteter > Top End and Arnhem Land Adventure
Karta - Top End and Arnhem Land Adventure.

Klicka på kartan för större format.

Top End and Arnhem Land Adventure

Flerdagsutflykt

5 dagar

Darwin, Kakadu, Arnhem Land, Nitmiluk (Katherine), Litchfield.

Avresa från Darwin.

Resan går mellan april och september

Få en offert

Följ med på en äventyrlig resa som visar dig den rika historien och det otroliga landskapet i Australiens ”Top End”. Denna femdagarstur ger dig gott om tid  att uppleva nationalparkerna Kakadu, Nitmiluk och Litchfield, samt inkluderar även ett exklusivt besök i Arnhem Land.

Under resan kommer ni att se stenformationer med gammal bergskonst, magiska vattenfall, tropisk regnskog, ett varierat djurliv och ett fascinerande landskap. 

Dag 1: Darwin – Arnhem Land (ca. 6 timmars restid)

Gör dig klar för en tidig avresa från Darwin. Finn dig tillrätta i bussen, som klarar av de flesta typer av terräng, medan ni sätter kursen mot Arnhem Land. Ni stannar bland annat vid Mary River, där ni gör en båttur för att se på fågellivet och de stora saltvattenkrokodilerna. Efter lunch korsar ni Cahill’s Crossing (se upp för krokodiler) innan ni ankommer till West Arnhem Land. Här kommer en traditionell Bininj-guide berätta om regionens kulturella betydelse, och ni använder eftermiddagen till att bekanta er med urbefolkningens historia.  

Ni återvänder till Kakadu, där ni övernattar i permanenta tält. 

Inkluderade måltider: Lunch och middag

Dag 2: Kakadu National Park (ca. 4 timmars restid)

Efter en tidig frukost går turen till Jim Jim Falls, en av Kakadu’s mest kända naturattraktioner. Ni går en utfordrande tur genom tropisk skog och över stenblock, innan ni där kan ta ett svalkande dopp i det klara vattnet under vattenfallet. Efter lunch går turen vidare till Anbangbang, där ni får se bergskonst från det utdöda Warramal-folket.  

På eftermiddagen kan du välja mellan att ta en flygtur över Kakadu eller att besöka Bowli Cultural Centre (extra kostnad). 

Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 3: Kakadu National Park (ca. 5,5 timmars restid)

Efter frukost går ni en vandring till antingen Gunlom Falls eller Maguk (Barramundi Gorge) där ni kan ta en uppfriskande simtur. Därefter är det tillbaka till bussen för att fortsätta söderut. Ni gör ett stopp i den gamla guldgrävarstaden Pine Creek för att äta lunch, innan ni fortsätter 3 timmar till Nitmiluk National Park, där ni bor på en privat campingplats. Ni äter middag under stjärnorna på campen. 

Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag.

Dag 4: Nitmiluk National Park – Litchfield National Park (ca. 4,5 timmars restid)

I dag tillbringar vi dagen med att utforska Nitmiluk (Katherine) Gorge. Här kommer du att kunna se bergskonst, vattenfall och ett varierat djurliv. Du kan antingen vandra, följa med på en båttur eller hyra en kajak för att se närmare på området. Aktiviteterna som erbjuds är säsongsberoende och kostar extra. På eftermiddagen fortsätter vi till Edith Falls, en bortglömd oas med kyligt färskvatten där ni kan ta ett dopp. Därefter fortsätter vi till  Litchfield National Park, där ni campar för natten. 

Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 5: Litchfield National Park – Darwin (ca. 3,5 timmars restid)

Efter frukost går turen in i Litchfield National Park, och badkläder kan du lika bra ta på dig först som sist. Lichfield är en idyllisk plats med tropisk regnskog, vackra vattenfall och kristallklara sjöar och badhål. Besök Florence Falls, Wangi Falls och Buley Rockholes, innan ni äter en picknick lunch. Ni går en lättare vandring genom regnskogen och tar ett svalkande bad i någon av vattenhålen. På eftermiddagen väntar en två timmars resa tillbaka till Darwin, som markerar slutet på dina äventyr i “Top End”.

Inkluderade måltider: Frukost och lunch.

Om turen

Ni övernattar i permanenta tält och blir transporterade i ett sk. ”all-terrain-vehicle» Det är plats för max 15 deltagare. Alla måltider är inkluderade och det förväntas att du hjälper till med matlagning och disk. Turen inkluderar vandringar i kuperad terräng, och det är därför nödvändigt att vara i normal god form.

Turkod: NTK5 (ATA)

Top End and Arnhem Land Adventure.
Top End and Arnhem Land Adventure.
Top End and Arnhem Land Adventure.
Top End and Arnhem Land Adventure.
Top End and Arnhem Land Adventure.
Top End and Arnhem Land Adventure.
Top End and Arnhem Land Adventure.
Top End and Arnhem Land Adventure.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Fler utflykter och aktiviteter

Broome – Darwin

Flerdagsutflykt

Kakadu, Katherine

Flerdagsutflykt