The Ghan expedition – en resa genom Australiens inre

.

Hem > Utflykter och aktiviteter > The Ghan expedition – en resa genom Australiens inre
Resruta - The Ghan expedition – en resa genom Australiens inre

Klicka på kartan för större format.

The Ghan expedition – en resa genom Australiens inre

Flerdagsutflykt

4 dagar

Darwin, Katherine, Alice Springs, Coober Pedy, Adelaide.

Avresa från Darwin

Utvalda datum under perioden april–oktober

Få en offert

Denna ultimata tågresa tar dig med på en expedition tvärs genom Australiens inre, i bekväma och luxuösa omgivningar, på det historiska tåget The Ghan.

Resan startar i Darwin och ni ankommer Adelaide fyra dagar senare, och under vägen passerar ni några av de mest öde och fascinerande städerna i Australien.

Dag 1: Darwin til Katherine

Resan startar på Darwin Rail Station, där ni blir visade till era privata kupéer. Efter avgång serveras lunch i Queen Adelaide Restaurant, samtidig som ni njuter av utsikten och ser landskapet förändra sig. Alla måltider på resan är inkluderat i priset, och tillagas av duktiga kockar ombord.

Resans första stopp är på eftermiddagen, där den första av de inkluderade utflykterna går till Katheringe Gorge. En båttur på älven tar er med genom den fascinerande ravinen som har en intressant geologiskt historia. Ni får även information om de lokala aboriginska stammarnas kultur som hållit till i området i tusentals år.

The Ghan.
Gör dig redo för många goda måltider ombord.
Foto: Heather Dinas Photography

För de som vill se Katherine Gorge från luften, finns möjlighet att uppgradera utflykten med en helikoptertur (extra kostnad).

Efter eftermiddagens utflykt återvänder ni till tåget, och ni äter middag i restaurangvagnen medan solen går ner över ödemarken.

Dag 2: Alice Springs

Ni vaknar upp till en helt ny utsikt, i en värld som känns oändligt långt hemifrån. Frukost serveras ombord innan tåget ankommer Alice Springs.

I dag kan ni följa med på en av de inkluderade utflykterna, som ger en god inblick i denna speciella ökenstad. Det är även möjligt att uppleva staden på egen hand. För de som vill uppgradera dagens upplevelser rekommenderar vi en flygtur över jättemonoliten Uluru, som ligger ca 50 mil från Alice Springs (extra kostnad).

Alice Springs Telegraph Station.
Middag vid Alice Springs Telegraph Station.

På kvällen serveras en äkta Outback Bush Barbeque under stjärnhimlen och efter att desserten är serverad berättar en astronom mer om stjärnorna och planeterna som befinner sig ovanför oss.

Efter denna ultimata australiensiska upplevelse återvänder ni till den bekväma tågkupén innan tåget rullar ut från Alice Springs och fortsätter söderut.

Dag 3: Coober Pedy

Efter frukost stannar tåget i något som känns som ingemansland, och härifrån gör ni en spännande utflykt till opalstaden Coober Pedy.

Det speciella med denna stad är att mer än halva befolkningen bor under jorden, där inomhustemperaturen är jämn året om. En önskad fristad när solen obarmhärtigt steker ökenlanskapet och temperaturen stiger till över 40 grader på sommaren. Ni besöker tunnlar och hålor under staden, besöker en underjordisk kyrka och äter lunch på en unik restaurang under jorden.

Coober Pedy.
Ett besök i Coober Pedy är både spännande och intressant.
Foto: South Australian Tourism Commission

Efter utflykten i Coober Pedy återvänder ni till tåget, där ni gör er klara för den sista middag en i Queen Adelaide Restaurant. Efter en smakrik middag kan ni dela resehistorier med andra resenärer i Outback Explorer Lounge, eller dra er tillbaka till kupén för kvällen.

Dag 4: Ankomst Adelaide

I dag har landskapet förändrat sig dramatiskt från kvällen innan. Den röda ödemarken har bytts ut till gröna marker och odlingsbar jord. The Ghan rullar in i Adelaide efter frukost och den 2979 kilometer långa expeditionen har nått sitt slut.

Vi rekommenderar att ni tillbringar några dagar i charmerande Adelaide så att ni får tid till att besöka Barossa Valley, Australiens världsberömda vinområde, och Kangaroo Island, ön som beskrivs som en djurpark utan stängsel.

Lär känna The Ghan.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Fler utflykter och aktiviteter

Eyre Peninsula, Gawler Ranges

Flerdagsutflykt

Barossa Valley

Dagsutflykt