08-676 97 90 [email protected]
SØK
Generic filters
Exact matches only
Välj en sida

Tasmanian Wonders – en rundresa på Tasmanien

Läs mer

Tasmanian Wonders – en rundresa på Tasmanien

Reseförslag:

Tasmanian Wonders – en rundresa på Tasmanien

Tasmanian Wonders karta
}

10 dagar

Hobart, Russell Falls, Gordon River Cruise, Cradle Mountain, Frecinet, Port Arthur.

Utvalda datum under perioden september–maj

N

Gruppresa med reseledare

Kontakta oss för pris

Program

Upplev Tasmanien och den fantastiska naturen på den här 10 dagar långa rundresan med guide.

Besök Mt. Field National Park, se det spektakulära vattenfallet Russell Falls och följ med på en båttur på Gordon River. Utforska Cradle Mountain National Park, njut av utsikten över Bass Strait och besök Cataract Gorge nära Launceston, där man hittar vildmarken nästan mitt i staden. Få en glimt av Wineglass Bay i Freycinet National Park innan fångkolonin Port Arthur står på programmet.

Resan börjar och avslutas i Hobart.

Dag 1: Hobart

Man får skjuts från flygplatsen till hotellet där man checkar in. Därefter står en eftermiddagstur i Hobart på programmet. Besök Battery Point, Salamanca Place, botaniska trädgården och Constitution Dock innan turen avslutas på Mt. Nelson där vi njuter av den fantastiska utsikten över Hobart. På kvällen möts gruppen och reseledaren upp för en gemensam välkomstmiddag.

Dag 2: Hobart – Strahan

På morgonen styr ni kosan västerut mot New Norfolk och den fantastiska nationalparken Mt. Field National Park. Det är Tasmaniens äldsta nationalpark och här finns vattenfallet Russell Falls som sägs vara Australiens mest fotograferade. Turen går sedan vidare upp till Lake St. Clair innan vi fortsätter ner till Strahan. Resan går längs med gränsen till Franklin-Gordon Wild Rivers National Park, en vild och vacker del av Tasmanien.

Dag 3: Gordon River Cruise – Cradle Mountain

Idag står en spektakulär kryssning genom vildmarken på programmet. På Gordon River Cruise får ni uppleva den vilda och orörda naturen. De över 2 000 år gamla träden (Huon Pine) är dessutom en fantastisk syn. Efter båtturen går resan vidare till Cradle Mountain, där ni bor på ett hotell precis utanför nationalparken.

Dag 4: Cradle Mountain – Smithton

Idag utforskar ni Cradle Mountain National Park. Ni kör upp till Dove Lake där utsikten mot Cradle Mountain är helt fantastisk, så se till att ha kameran redo. Det här är en av resans höjdpunkter! Luften är frisk och klar, och landskapet med de gröna kullarna är som taget ur en reklam för mejeriprodukter. Ni åker därefter vidare till pittoreska Stanley och får en glimt av den märkliga bergsformationen “The nut”, för att sedan komma fram till dagens sista stopp; Smithton.

Dag 5: Smithton – Launceston

Idag väntar en guidad tur i vildmarksområdet Tarkine, som är en av Australiens största tempererade regnskogar, för att sedan fortsätta vidare till Launceston. På väg in till Launceston besöker vi Ashgrove Farm Cheese Factory, där ni får veta mer om osttillverkningen och dessutom njuta av goda smakprover.

Dag 6: Launceston

Turen går vidare till Beaconsfield Mine and Heritage Centre, och vi passerar kullarna och vinrankorna i Tamar Valley på vägen. Beaconsfield Mine har en lång historia som guldgruva och ni får lära er mer om gruvans historia av en duktig guide.

På vägen tillbaka till Launceston stannar vi till i Cataract Gorge och sedan får man tillbringa eftermiddagen som man önskar.

Dag 7: Launceston – Bicheno

Dagens första stopp är på Bridestowe Lavender Estate, där man har odlat lavendel sedan 1922. Du kan bland annat smaka deras berömda glass med lavendelsmak. Ett litet besök i St. Helens finns det också tid för innan vi följer östkusten ner till den lilla staden Bicheno. På kvällen finns det möjlighet att följa med på en utflykt för att se Bichenos vilda pingviner eller för att se den tasmanska djävulen.

Dag 8: Bicheno – Hobart

Gör dig redo med kameran – idag är det dags att upptäcka natursköna Freycinet National Park. Ni går vandringsleden upp till en utsiktsplats med en fantastisk utsikt över blått hav, gyllene stränder och grön skog. Efter turen passerar vi Swansea och Orford innan vi styr kosan mot Hobart.

Dag 9: Port Arthur

Idag besöker vi den gamla fångkolonin Port Arthur. Det blir en båttur till Isle of the Dead och därefter en guidad tur runt det historiska fängelseområdet.

På vår väg tillbaka till Hobart får vi se naturformationerna Tasman’s Arch, Devil’s Kitchen och the Blowhole. Under kvällen möts vi alla upp för en gemensam avskedsmiddag på en av Hobarts bättre restauranger.

Dag 10: Avresa från Hobart

Resan avslutas efter frukost. Transfer tillbaka till flygplatsen i Hobart är inkluderat. Därifrån går flyget tillbaka till Australien för fler äventyr, eller tillbaka hem till Sverige.

Resfakta

Avreseort

Hobart


Höjdpunkter

 • Hobart sightseeing
 • Russell Falls
 • Gordon River Cruise
 • Cradle Mountain National Park
 • Freycinet National Park
 • Det historiska området Port Arthur
 • Smaka tasmansk ost på Ashgrove Cheese Factory
 • Utforska Tarkine Wilderness Area


Priset inkluderar

 • Erfaren färdledare och chaufför
 • 9 nätter på hotell med bra standard
 • Transport i bekväm buss
 • Måltider – 9 frukostar, 1 lunch och 6 middagar
 • Transfer till och från flygplatsen

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

08-676 97 90

Mån-Fre 08.30 - 16.30

Linda

LINDAS TIPS:

Att boka hela din resa hos samma arrangör gör att du står mycket starkare vid förseningar och andra oförutsedda händelser.

Få ett skräddarsytt reseförslag

Reiseforslag - generell

Fyll i formuläret för att få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

En av våra resespecialister kommer sedan att kontakta dig för att diskutera resan närmare.

 

reCAPTCHA
Genom att skicka in detta formulär godkänner du Australienresors personuppgiftspolicy.