Outback to the Sea

Foto: South Australian Tourism Commission

Hem > Utflykter och aktiviteter > Outback to the Sea
Karta - Eyre Peninsula

Outback to the Sea

Flerdagsutflykt

4 dagar

Eyre Peninsula, Gawler Ranges

Avresa från Adelaide eller Port Lincoln

Året runt

Få en offert

Det här är resan för dig som vill se så mycket som möjligt av Australiens varierande och fascinerande djurliv på kort tid. Längs med vägen upplever vi genuin outback i naturreservaten och undersöker livet under ytan i både salt- och sötvatten.

Vi börjar och avslutar i kuststaden Port Lincoln i södra Australien, en kort flygresa från Adelaide. Resan till och från Port Lincoln bokar man på egen hand. I övrigt inkluderar resan boende av god standard, reseledare, eventuella inträdesbiljetter, tre måltider per dag, snacks, kaffe/te och vin på kvällen.

Dag 1: Mikkira Station och Kangaluna camp

Ni flyger morgonflighten med Qantas Airlines från Adelaide och reseledaren väntar vid ankomst i Port Lincoln kl. 8:45. Några mil sydväst om Port Lincoln besöker vi Mikkira Station och får se vilda koalor i sin naturliga miljö. Efter lunch och lite avkoppling åker vi vidare till Kangaluna Camp och får se fler djur i det fria. Vanligtvis får vi chans att se tre olika känguruarter längs med vägen.

Dag 2: Lake Gairdner och Gawler Ranges wildlife

Vi fortsätter i outbacken på en rutt som bjuder på oändligt med fotomöjligheter. Kontrasterna och färgerna är helt fantastiska där det röda ökenlandskapet möter de stora vita saltslätterna som är förvillande likt ett arktiskt landskap. På vårkanten är området översållat av vildblommor i alla de färger. När mörkret sänker sig står stargazing på programmet – natthimlen är en fantastisk syn både med blotta ögat och med ett digitalt teleskop.

Svøm med sjøløver i South Australia.
På Eyre Peninsula kan du simma med sjölejon och delfiner.
Foto: South Australian Tourism Commission/Caroline Fisher

Dag 3: Gawler Ranges National Park

Dagen startar i lugnt tempo med möjlighet att vandra i ett spännande landskap. Här hittar vi flora, fauna och geologi som garanterat kommer att göra intryck. Kom ihåg kamera och ett minneskort med mycket utrymme. Vi avslutar dagen med något gott i glaset och njuter av solnedgången över Sturt’s Lake.

Dag 4: Baird Bay till Elliston

Efter tre dagar med outback och sötvatten åker vi till Baird Bay på kusten. Här är det många som får en livslång dröm uppfylld; att bada på grunt vatten omgiven av lekfulla och vänliga delfiner och sjölejon. Särskilt de yngre sjölejonen är förtjusta i att leka och vara nära människor.

Lär känna Outback to the Sea.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Fler utflykter och aktiviteter

McLaren Vale

Dagsutflykt

Barossa Valley

Dagsutflykt