Melbourne till Adelaide i buss: the Great Ocean Road Tour

Foto: Belinda VanZanen

Hem > Utflykter och aktiviteter > Melbourne till Adelaide i buss: the Great Ocean Road Tour
Resruta - Melbourne, Great Ocean Road, Adelaide

Klicka på kartan för större format.

Melbourne till Adelaide i buss: The Great Ocean Road Tour

Flerdagsutflykt

4 dagar/3 nätter

Great Ocean Road

Avresa från Melbourne

Året runt. Avresa varje måndag.

Få en offert

Great Ocean Road är den berömda kustvägen mellan Melbourne och Adelaide på Australiens sydkust. Här ligger sevärdheterna tätt, här möter land vatten i ett spektakulärt kustlandslap med ett fascinerande och varierat djurliv.

På denna flerdagarsutflykt får du uppleva många av höjdpunkterna i regionen. Aktiva dagar i buss och till fots följs av avkopplande kvällar, med förstklassig mat och övernattning på 4-stjärniga hotell. Utflykten är på 4 dagar / 3 nätter och frukost och lunch ingår i utflyktens pris.

Dag 1: Melbourne – Port Campbell

Great Ocean Road är 243 kilometer lång och kan delas in i tre zoner; Surf Coast, Otway Ranges och Shipwreck Coast. Den första dagen är vi på the Surf Coast, där utsikten och fotomöjligheterna är otroliga och vi kan räkna med att få se koalor och kängurur i sitt rätta element. Efter lunch i kuststaden Wye River reser vi vidare för en guidad vandring i tempererad regnskog, och inte minst den berömda stenformationen The Twelve Apostles. Dessa fascinerande kalkstensformationer är formade av havet som oupphörligen slår in mot kusten.

Dag 2: Port Campbell – Port Fairy

På morgenkvisten ser vi apostlarna vid soluppgången, och mot ett tillägg i priset finns även möjlighet att göra en kort helikoptertur över området.

Därefter går färden inåt landet för ett besök på Allansford Cheese factory där vi får smaka på lokala delikatesser. Efter lunch blir det en lärorik introduktion i flora, fauna och aboriginernas historia i regionen i Tower Hill Wildlife Park. Dagen avslutas i fiskebyn Port Fairy som har ett rikt ubud av restauranger och pubar.

Dag 3: Port Fairy – Penola

Den tredje dagen korsar vi delstatsgränsen mellan Victoria och South Australia och besöker naturfenomen som den vulkaniska insjön Blue Lake och Umpherstone, en kollapsad kalkstensgrotta som med tiden har blivit en frodig, nedsänkt botanisk trädgård – perfekt för en liten vandring.

Middagen äter vi i plenum på Pipers of Penola, en välkänd gourmetrestaurant i lokaler som en gång i tiden var en kyrka.

Dag 4: Penola – Adelaide

Den sista dagen besöker vi välkända vindistrikt med möjlighet för provsmakning. Vi korsar River Murray med färja i natursköna omgivningar, och besöker flera platser av historisk betydelse. Från utgrävning av fossiler från en svunnen tid, till kolonialtiden där de tyska bosättarnas inflytande fortfarande står sig starkt i Hahndorf. Ankomst Adelaide är ca kl 18.00.

Lär känna Great Ocean Road Tour.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Fler utflykter och aktiviteter

Adelaide

Dagsutflykt

Adelaide

Dagsutflykt