Search
Generic filters
Välj en sida

Melbourne till Adelaide i buss: the Great Ocean Road Tour

Läs mer

Melbourne till Adelaide i buss: the Great Ocean Road Tour

Flerdagsutflykt:

Melbourne till Adelaide i buss: the Great Ocean Road Tour

}

4 dagar/3 nätter

Great Ocean Road

p

Avresa från Melbourne

Året runt

Kontakta oss för pris

Program

Great Ocean Road är den berömda kustvägen mellan Melbourne och Adelaide på Australiens sydkust. Här ligger sevärdheterna tätt, här möter land vatten i ett spektakulärt kustlandslap med ett fascinerande och varierat djurliv.

På denna flerdagarsutflykt får du uppleva många av höjdpunkterna i regionen. Aktiva dagar i buss och till fots följs av avkopplande kvällar, med förstklassig mat och övernattning på 4-stjärniga hotell. Utflykten är på 4 dagar / 3 nätter och frukost och lunch ingår i utflyktens pris.

Dag 1: Melbourne – Port Campbell
Great Ocean Road är 243 kilometer lång och kan delas in i tre zoner; Surf Coast, Otway Ranges och Shipwreck Coast. Den första dagen är vi på the Surf Coast, där utsikten och fotomöjligheterna är otroliga och vi kan räkna med att få se koalor och kängurur i sitt rätta element. Efter lunch i kuststaden Wye River reser vi vidare för en guidad vandring i tempererad regnskog, och inte minst den berömda stenformationen The Twelve Apostles. Dessa fascinerande kalkstensformationer är formade av havet som oupphörligen slår in mot kusten.

Dag 2: Port Campbell – Port Fairy
På morgenkvisten ser vi apostlarna vid soluppgången, och mot ett tillägg i priset finns även möjlighet att göra en kort helikoptertur över området.

Därefter går färden inåt landet för ett besök på Allansford Cheese factory där vi får smaka på lokala delikatesser. Efter lunch blir det en lärorik introduktion i flora, fauna och aboriginernas historia i regionen i Tower Hill Wildlife Park. Dagen avslutas i fiskebyn Port Fairy som har ett rikt ubud av restauranger och pubar.

Dag 3: Port Fairy – Penola
Den tredje dagen korsar vi delstatsgränsen mellan Victoria och South Australia och besöker naturfenomen som den vulkaniska insjön Blue Lake och Umpherstone, en kollapsad kalkstensgrotta som med tiden har blivit en frodig, nedsänkt botanisk trädgård – perfekt för en liten vandring.

Middagen äter vi i plenum på Pipers of Penola, en välkänd gourmetrestaurant i lokaler som en gång i tiden var en kyrka.

Dag 4: Penola – Adelaide
Den sista dagen besöker vi välkända vindistrikt med möjlighet för provsmakning. Vi korsar River Murray med färja i natursköna omgivningar, och besöker flera platser av historisk betydelse. Från utgrävning av fossiler från en svunnen tid, till kolonialtiden där de tyska bosättarnas inflytande fortfarande står sig starkt i Hahndorf. Ankomst Adelaide är ca kl 18.00.

De 12 Apostlarna längs Great Ocean Road.

Stenformationen ”De tolv apostlarna” är den mest kända attraktionen, men det finns otroligt mycket mer att se och göra längs med vägen.

Great Ocean Road Tour

Great Ocean Road bjuder på spektakulära utkikspunkter.

Murray River.

River Murray i South Australia.

Lär känna Great Ocean Road Tour

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

08-676 97 90

Mån-Fre 08.30 - 16.30

Få ett skräddarsytt reseförslag

Reiseforslag - generell

Fyll i formuläret för att få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

En av våra resespecialister kommer sedan att kontakta dig för att diskutera resan närmare.

 

reCAPTCHA
Genom att skicka in detta formulär godkänner du Australienresors personuppgiftspolicy.