Highlights Western Australia

Foto: Tourism Western Australia

Hem > Utflykter och aktiviteter > Highlights Western Australia
Resruta - Highlights Western Australia

Klicka på kartan för större format.

Highlights Western Australia

Flerdagsutflykt

8 dagar/7 nätter

Perth, Fremantle, Albany, Wave Rock, The Pinnacles, Kalbarri, Monkey Mia, Geraldton

Avresa från Perth/Fremantle

Året runt

Få en offert

Den här gruppresan tar dig till områden både söder och norr om Perth, med höjdpunkter som Albany, Wave Rock, Kalbarri National Park och Monkey Mia.

I små grupper med upp till 12 personer kommer du nära inpå västra Australiens många sevärdheter och upplevelser.

Dag 1

Idag väntar en guidad tur för att lära känna Perth och stadsdelen Fremantle, som har en rik kulturell och maritim historia. Upphämtning sker på avtalad tid och plats, och man tar sig tillbaka till hotellet på egen hand i slutet av dagen vid idylliska Swan River.

Albany Whaling Station.
Albany Whaling Station.
Foto: Tourism Western Australia

Dag 2

Perth–Albany. Vi åker till den imponerande Karri-skogen i regionen Pemberton och vidare till The Valley of Giants. Här får man uppleva gammal urskog från ett fågelperspektiv via The Tree Top Walk. Dagen avslutas i Albany, den första europeiska bosättningen i västra Australien. Vi bor på Quality Suites Banksia Gardens.

Dag 3

Albany–Hyden. Från Mount Clarence får vi en härlig panoramautsikt över King George Sound, dit de första bosättarna kom år 1826. Resan går vidare till jordbruksområdet Stirling Range med sina unika växter. Övernattning sker på Wave Rock Motel i Hyden.

Dag 4

Hyden–Perth. Efter att ha besökt Wave Rock kommer vi fram till York runt lunchtid. Här får vi en inblick i hur de första bosättarna levde i västra Australien, med en genuin atmosfär från pionjärtiden och gamla byggnader med fasader i original. På vägen tillbaka till Perth stannar vi till på en emufarm och lär känna den fascinerande inhemska fågeln lite bättre.

Kalbarri.
Kalbarri National Park.
Foto: Tourism Western Australia

Dag 5

Perth–Kalbarri. Idag kör vi norrut längs med kusten till Nambung National Park. De vackra kalkstensformationerna och den varierande floran och faunan bjuder in till många vackra fotomotiv. Kameran är ett måste även på nästa stopp längs med kusten; Kalbarri National Park.

Dag 6

Kalbarri–Monkey Mia. Vi utforskar mer av nationalparken och vilken rutt vi tar varierar med årstiden. Framåt kvällen kommer vi fram till Monkey Mia, känt för sina delfiner som allt som oftast drar sig in mot land på kvällen. Här har vi tid att bada och koppla av innan middagen. I standardpaketet ingår en båttur med katamaran för en fantastisk utsikt över den vackra och unika kustlinjen.

Monkey Mia.
Delfiner i Monkey Mia.
Foto: Tourism Western Australia

Dag 7

Monkey Mia–Geraldton. I Shark Bay finns det chans att få komma i närkontakt med delfinerna. Vi fortsätter resan genom mer orörd natur innan vi kommer fram till Geraldton.

Dag 8

Geraldton–Perth. Dagen börjar med en guidning i St. Francis Xavier Cathedral med sin storslagna arkitektur. Nästa stopp är Moora där vi gör ett besök på en plantage med exotiska vildblommor. New Norcia bjuder på en spansk atmosfär och är en viktig historisk plats från pionjärtiden. Medan kvällen ännu är ung blir resans alla deltagare skjutsade till sina respektive hotell i Perth.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Fler utflykter och aktiviteter

Cervantes, Pinnacles, Lancelin

Dagsutflykt

Rottnest Island

Dagsutflykt