Darwin to Broome Adventure

Foto: Tourism Western Australia

Hem > Utflykter och aktiviteter > Darwin to Broome Adventure
Karta Darwin-Broome Adventure.

Klicka på kartan för större format.

Darwin to Broome Adventure

Flerdagsutflykt

10 dagar

Darwin, Katherine, Lake Argyle, Bungle Bungles, El Questro, Gibb River Road, Broome

Avresa från Darwin.
Resan går även i motsatt färdriktning, med avresa från Broome.

Resan går mellan april och september

Få en offert

Detta är turen för dig som tycker om att campa i det fria och vill komma så nära naturen som möjligt tillsammans med andra äventyrslystna deltagare. Du får uppleva regionen Kimberley, som är en äkta ödemark med fantastisk natur, ett varierat djurliv, svalkande vattenfall, bassänger, smala raviner och klippformationer.  

Här är avstånden långa och det är minimalt med civilisation, och du kommer att få upplevelser du kommer att minnas resten av livet. I turen ingår en längre vandring i kuperad och svår terräng, och det är därför krav på att man är i god form. Vissa nätter övernattar ni i permanenta tält, och vissa nätter under bar himmel i sk. ”swags”, som är en typ av vattentät sovsäck med madrass och insektsnät. 

Dag 1: Darwin – Katherine (ca. 4 timmars restid)

Turen startar i tropiska Darwin. Efter att du har hälsat på resten av gruppen och reseledaren, sätter ni kurs söderut mot Edith Falls. Här kan ni ta ett uppfriskande dopp eller besöka Katherine Gorge i Nitmiluk National Park. Ni övernattar i ett campingområde precis utanför nationalparken. 

Lunch och middag är inkluderat.

Dag 2: Katherine – Lake Argyle (ca. 7,5 timmars restid)

Efter frukost fortsätter ni vidare till Lake Argyle, som är Australiens näst största konstgjorda sötvattensjö. I sjön finns många arter av fiskar och tusentals färskvattenkrokodiler.

På eftermiddagen finns möjlighet att, mot en extra kostnad, följa med på en båttur i solnedgången.

Frukost, lunch och middag är inkluderat.

Dag 3: Lake Argyle – Bungle Bungle Ranges (ca. 5,5 timmars restid)

Dagen startar med ett stopp i Kununurra, där ni får lite tid på egen hand för att köpa snacks och andra småsaker innan ni beger er in i vildmarken. Detta är den sista tältplatsen ni besöker före det ni ankommer till Broome. Turen går vidare till Purnululu National Park, som är hem för de fantastiska stenformationerna  Bungle Bungles. Den sista delen in i nationalparken går över ojämn terräng, där den specialbyggda 4WD-bussen får visa vad den går för. Dagen avslutas med att ni från campen kan se en fantastisk solnedgång över Kimberley.

Frukost, lunch och middag är inkluderat.

Dag 4: Bungle Bungles (ca. 1 timmes restid)

I dag är en dag full av aktiviteter. Ni utforskar stenformationerna i Bungle Bungles på en vandring till Echidna Chasm och den enorma Cathedral Gorge. Det är även möjligt att göra en helikoptertur över Bungle Bungles (kostar extra). Ni återvänder till campen vid solnedgången.

Frukost, lunch och middag är inkluderat.

Dag 5: Bungle Bungles – El Questro (ca. 5 timmars restid)

Efter frukost packar ni ner campen och sätter kurs mot El Questro Station. Njut av naturen under resan, ni passerar bland annat Carr Boyd och Durack Ranges. Ni övernattar på campingen på El Questro, och här är det bland annat möjligt att få en kall drink på Swinging Arm Bar.

Frukost, lunch och middag är inkluderat.

Dag 6: El Questro Station (ca. 45 minuters restid)

I dag utforskar ni El Questro. Ta ett bad i de varma källorna i Zebedee Springs, innan ni vandrar i Cockburn Ranges och en simtur i Emma Gorge. Ni campar på El Questro även i natt.

Frukost, lunch och middag är inkluderat.

Dag 7: El Questro – Mount Barnett (ca. 5 timmars restid)

Efter frukost beger ni er till den legendariska Gibb River Road, som är en 600 kilometer lång grusväg genom hjärtat av Kimberley. Det blir många timmar i bussen idag, men ni stannar för att rasta och göra några kortare vandringar. Dagens destination är Mount Barnett Station, som ligger vid Manning Gorge. Kvällens camp är vid en kristallklar flod som ni kan kyla av er i.  

Frukost, lunch och middag är inkluderat.

Dag 8: Manning Gorge (ca. 1 timmes restid)

I dag utforskar ni  Manning Gorge och kan ta en simtur i Manning Falls. Efter lunch, och lite beroende av säsong, så använder ni eftermiddagen till att utforska Galvan’s Gorge innan ni återvänder till campen för att koppla av runt lägerelden.

Frukost, lunch och middag är inkluderat.

Dag 9: Manning Gorge – Windjana Gorge (ca. 4,5 timmars restid)

Kimberley full av fantastiska raviner, klippformationer och bassänger, och i dag är inget undantag. Efter frukost går turen vidare till Bells Gorge, som är en serie vattenfall. Eftermiddagen använder ni till att utforska Windjana Gorge, som är ett 375 millioner år gammalt korallrev. En gång i tiden var Windjana under vatten, men nu är det en brant ravin tack vare Lennard River. Här finns många fågelarter, massor av fladdermöss, och se upp för färskvattenkrokodiler!  

Frukost, lunch och middag är inkluderat.

Dag 10: Windjana Gorge – Broome (ca. 4 timmars restid)

Ni startar dagen med att utforska Napier Range. Huvudattraktionen är en guidad vandring genom Tunnel Creek, en 750 meter djup kalkstensgrotta. Därefter kör ni den sista sträckan in till Broome, där ni förhoppningsvis hinner se solnedgången på Cable Beach över Indiska Oceanen. Och även om detta betyder att turen är slut, så är det inte otänkbart att det blir en sista kväll i staden Broome med nya reskamrater. Men först: en välförtjänt dusch!

Frukost och lunch är inkluderat.

Turkod: DB10 (ATA)

Darwin-Broome Adventure.
Darwin-Broome Adventure.
Darwin-Broome Adventure.
Darwin-Broome Adventure.
Darwin-Broome Adventure.
Darwin-Broome Adventure.
Darwin-Broome Adventure.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Fler utflykter och aktiviteter

Uluru, Kings Canyon

Flerdagsutflykt