Search
Generic filters
Välj en sida

Darwin till Ayers Rock, inklusive Kakadu och Uluru

Läs mer

Darwin till Ayers Rock, inklusive Kakadu och Uluru

Flerdagsutflykt:

Darwin till Ayers Rock, inklusive Kakadu och Uluru

}

11 dagar

Darwin, Kakadu, Litchfield, Katherine, Alice Springs, Ayers Rock

p

Avresa från Darwin
Fråga oss om motsvarande resa i motsatt riktning med avresa från Ayers Rock/Alice Springs.

Året runt

Kontakta oss för pris

Program

En längre utflykt för den äventyrslystna som tillsammans med likasinnade vill se några av Australiens mest kända och ikoniska platser i Northern Territory.

Det här är en paketresa som inkluderar guidade turer varje dag, totalt 22 måltider, 6 övernattningar utomhus och 4 inomhus med enkel standard. Möjlighet finns att göra vissa ändringar i resplanen beroende på vilken destination man utgår ifrån och var man ska efter expeditionen.

Expeditionen bygger på att deltagarna bidrar aktivt under resan. Som att tillsammans med guiden hjälpas åt att sätta upp campen, laga mat, samla ved och så vidare.

 

Dag 1: Darwin till Kakadu National Park

Resans deltagare hämtas upp på förutbestämda platser i Darwin tidigt på morgonen. En båttur genom natursköna Mary River Wetlands tar oss in i det kända naturreservatet där stora saltvattenskrokodiler dominerar i vattnet och över 250 fågelarter regerar i luften. Resan går via Bowali Visitor Center till Ubirr där vi tillbringar natten.

Dag 2: Kakadu till Litchfield National Park

Vi reser in till hjärtat av Kakadu med fyrhjulsdriven bil, båt och slutligen till fots. Här väntar ett otroligt varierande landskap med en så vacker och orörd natur att man nästan tappar andan.

Dag 3: Litchfield till Darwin

Vi tillbringar dagen med att utforska ännu en oförglömlig nationalpark innan resan går tillbaka till storstadslivet i Darwin – i alla fall för en liten stund.

Dag 4: Resan mot Alice Springs börjar

Vi åker från Darwin tidigt på morgonen och kommer fram till Nitmiluk National Park under eftermiddagen. Det finns mängder av möjligheter att utforska reservatet. Mot en extra kostnad kan området upplevas med flodbåt, kajak eller litet flygplan.

Dag 5: Nitmiluk till Banka Cattle Station

Resan går vidare in i den öde vildmarken och vi stannar till vid legendariska Daly Waters Pub, en känd destination för äventyrslystna. Ett vattenhål som enligt gästerna har “den godaste kalla öl de någonsin har smakat”.

Dag 6: Ankomst Alice Springs

Du behöver inte studera kartan över Australien speciellt noga för att se att det ligger en stad bokstavligt talat “in the middle of nowhere”, nästan mitt i kontinentens geografiska centrum. Med flygplats och 24 000 invånare utgör platsen en viktig knutpunkt mellan nord- och sydkusten.

Dag 7: Alice Springs

Idag har man en dag på egen hand, både vad det gäller aktiviteter och måltider. Koppla av, upptäck staden eller njut av dagen på en pub eller ett café.

Dag 8: Alice Springs till Uluru-Kata Tjuta National Park

Vi besöker en kamelfarm och går till den ikoniska röda klippan Uluru i väntan på den spektakulära solnedgången. När mörkret sänker sig över campen uppenbarar sig en stjärnhimmel du inte trodde fanns förrän du sett den med egna ögon. Googla “stargazing Australia” för ett smakprov som egentligen inte gör verkligheten rättvisa. Det är bara med blotta ögat det går att ta in den mäktiga synen av stråk med stjärnor och fjärran galaxer, som på andra ställen i världen försvinner i så kallade ljusföroreningar.

Dag 9: Uluru till Kings Creek Station

Nattens stjärnhimmel går sakta över till en magisk och färgsprakande soluppgång. Vi fortsätter den korta vägen till Kata Tjuta där en guidad vandring i öde vildmark står på programmet.

Dag 10: Kings Creek Station till Alice Springs

I Kings Canyon National Park tar en 6 kilometer lång promenad oss till landmärken som naturens egna amfiteater, Lost City och Garden of Eden. Efter några nätter under bar himmel är boende och middag i Alice Springs en välkommen och inkluderad del i paketresan. Njut av kvällen genom att koppla av eller ta en sväng i stan med nya och gamla resvänner.

Dag 11: Alice Springs till Ayers Rock Airport

Efter en tidig frukost tar vi farväl av det här magiska landskapet och blir skjutsade till flygplatsen.

Lär känna The Red Centre

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

08-676 97 90

Mån-Fre 08.30 - 16.30

Få ett skräddarsytt reseförslag

Reiseforslag - generell

Fyll i formuläret för att få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

En av våra resespecialister kommer sedan att kontakta dig för att diskutera resan närmare.

 

reCAPTCHA
Genom att skicka in detta formulär godkänner du Australienresors personuppgiftspolicy.