Broome till Darwin – 9 dagars campingtur

Foto: Tourism Western Australia

Karta Darwin Broome.

Klicka på kartan för större format.

Broome till Darwin – 9 dagars campingtur

Flerdagsutflykt

9 dagar

Broome, Gibb River Road, Bungle Bungles, Lake Argyle, Katherine, Darwin

Avresa från Broome.
Resan går även i motsatt färdriktning, med avresa från Darwin.

Resan går mellan april och september

Det här är resan för dig som gillar camping i det fria och vill komma så nära naturen som möjligt tillsammans med andra äventyrslystna resenärer.

Övernattningen sker i så kallade “swags”, en bärbar madrass med myggnät. De tillhandahålls av resebolaget, men du behöver ta med egen sovsäck till ditt mobila boende. De flesta föredrar att sova under bar himmel, men enkla tält finns tillgängliga om så önskas. Turen är endast tillgänglig under perioden april–september.

Dag 1: Broome till Windjana Gorge Region

Vi startar vår resa in i landet och sätter upp vår första bushcamp tillsammans, efter en dag med 6–8 kilometers vandring fördelat på två etapper.

Dag 2: Windjana Gorge till Gibb River Road

Utan tak över huvudet är solen vår väckarklocka. Idag utforskar vi Tunnel Creek, ett urgammalt grottsystem med grottmålningar. Vi åker på vägar som endast är framkomliga med fyrhjulsdrivna fordon. Redan på vägen dit kan mobiltelefonen läggas undan i tryggt förvar, då det inte finns någon täckning alls i området. Vi äter lunch vid vattenfallet Bell Gorge.

Dag 3: Gibb River Road

Den största delen av dagen tillbringas vid Manning Gorge. Det finns möjlighet att bada under vandringen, och vid ett tillfälle måste vi simma över en flod. Idag tar vi oss ca 5 kilometer till fots.

Dag 4: Gibb River Road till El Questro Station

Idag går vi inte mer än 3 kilometer. Däremot sätts vår bil på prov när vi måste korsa grunda flodbäddar på vår väg inåt landet. Vi kör genom ett vackert landskap med smala raviner och dalar som bjuder på flera badmöjligheter.

Dag 5: El Questro Station till Purnululu National Park

Vi kommer fram till Purnululu National Park, även känt som “the Bungle Bungles”, och stannar där i två dagar. Många räknar det här som turens höjdpunkt. Resan har tagit oss djupt in på kontinenten, inte många mil från gränsen mellan Western Australia och Northern Territory.

Dag 6: Purnululu National Park

Gårdagens camp sattes upp på en utsiktsplats för att njuta av den spektakulära solnedgången. I gryningen får vi njuta igen när solen går upp. Dagen bjuder på kortare promenader för att njuta av det speciella landskapet. Mot en extra kostnad kan man även få uppleva nationalparken från ett litet flygplan.

Dag 7: Purnululu National Park till Lake Argyle

På väg till Lake Argyle kör vi igenom Kununurra, en klassisk outback-by. Det här är även första gången på en vecka som vi ser tecken på civilisation. Och inte minst har vi täckning på våra mobiler igen. Här har man några timmar på egen hand medan reseguiden passar på att fylla på våra förnödenheter. Efter en kort körtur kommer vi fram till enorma Lake Argyle och tar oss med båt till en öde ö där vi ska övernatta.

Dag 8: Lake Argyle till Keep River National Park

Vi tar båten tillbaka till vår bil och reser vidare till nästa nationalpark. Keep River ligger precis på gränsen till Northern Territory och bjuder på vackra utflyktsmöjligheter samt inbjudande platser där vi kan sätta upp vår sista bushcamp tillsammans.

Dag 9: Keep River till Darwin

Vi spenderar den sista dagen väl och utforskar antingen Katherine Gorge eller Edith Falls (eller båda två om tid finns). Runt kl. 18 är expeditionen framme i Darwin efter 9 dagar som garanterat kommer att stanna i minnesbanken.

Lär känna turen.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

08-676 97 90

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Fler utflykter och aktiviteter

.