Arkaba Walk

Foto: Tourism Australia

Karta - Flinders Ranges

Arkaba Walk

Flerdagsutflykt

4 dagar/3 nätter

Flinders Ranges

Avresa från Adelaide

Utvalda datum under perioden april–oktober

Få en offert

Arkaba Walk är en måttlig till krävande 4-dagarsvandring genom ett 600 miljoner år gammalt landskap, med fokus på bekvämlighet efter en dag med vandring.

Varje dag lägger vi mellan 6 och 15 kilometer bakom oss, förbi branta klippväggar och uttorkade flodbäddar. Det här är ett perfekt sätt att uppleva naturen i outbacken på nära håll och dessutom få se australiensiska vilda djur som emuer och olika typer av kängurur. En erfaren turguide ger dig grundlig kunskap om både flora och fauna och lär dig mer om aboriginernas traditioner.

Arkaba Walk.
Sov under stjernene på Arkaba Walk i Flinders Ranges.
Foto: Great Walks of Australia

Två av nätterna tillbringas på en lyxig vildmarkscamp, där du sover i en traditionell “swag” (en slags tjock sovsäck med inbyggd madrass). Den sista natten tillbringas på Arkaba Homestead, som är den lyxigaste resorten i Flinders Ranges. Varje kväll serveras en 3-rättersmiddag med viner från Australien och till solnedgången njuter vi av kanapéer med något kallt att dricka till.

Under dag 1 flyger vi från Adelaides flygplats till Flinders Ranges där vi inleder vår vandring. På vår väg tillbaka till Adelaide åker vi minibuss genom det vackra landskapet och stannar till för vinprovning och lunch i Clare Valley.

Arkaba Walk.
En av höjdpunkterna på Arkaba Walk är middagarna som serveras efter en lång dags vandring.
Foto: South Australian Tourism Commission

I resan inkluderas all mat och dryck, transport av bagage mellan varje camp, guide, boende och resa till och från Adelaide.

På grund av höga temperaturer i området erbjuds turen endast under vinterhalvåret, från april till oktober.

Lär känna Arkaba Walk

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Fler utflykter och aktiviteter

Adelaide

Dagsutflykt

Kangaroo Island

Flerdagsutflykt