5 Day Kakadu, Arnhem land and Cobourg Peninsula tour

Foto: David Hancock/SkyScans

Hem > Utflykter och aktiviteter > 5 Day Kakadu, Arnhem land and Cobourg Peninsula tour
Karta - Kakadu National Park

5 Day Kakadu, Arnhem Land and Cobourg Peninsula tour

Flerdagsutflykt

5 dagar

Kakadu National Park, Arnhem Land

Avresa från Darwin

Opererar maj–oktober

Få en offert

Under fem dagar får ni uppleva ett av Australiens mest spännande vildmarksområden. Inte bara klippmålningar, vattenfall, vacker natur och spännande djurliv är på programmet, ni besöker även områden som det är få förunnat att få uppleva.

Den första dagen besöker ni Kakadu National Park, som är Australiens största nationalpark. Titta efter saltvattenkrokodiler och spännande fåglar på Corroboree Billabong. Ni får även se närmare på några av vattenfallen och stenformationerna som Kakadu är känt för.

Cobourg Coastal Camp.
Smaka på delikatesser från havet.
Foto: David Hancock/SkyScans


På dag två åker ni in i aboriginernas land, Arnhem Land. Under dagen besöker ni ett litet aboriginsamhälle, och får se de bästa klippmålningarna som finns i Australien. Dagen avslutas på Cobourg Peninsula. Här ligger den unika campen som ni ska bo på de nästa tre nätterna.

På dag tre utforskar ni livet till havs i den största marinparken i Northern Territory. Livet under vattnet är helt otroligt. Det är möjligt att få se hela sex olika arter av sköldpaddor, delfiner, haj, krokodiler, rockor, krabbor och massvis av fisk. Prova lyckan med fiskespöt och se vad du får upp från havet!

Prøv lykken med fiskestanga.
Testa fiskelyckan.

På dag fyra utforskar ni en annan del av Cobourg med fyrhjulsdrivet fordon. Ni kommer bl.a att försöka fånga krabbor med hjälp av en gammal aboriginsk metod, och besöka ett specifikt våtmarksområde som finns med på RAMSAR (en global naturvårdskonvention) som arbetar för att bevara våtmarker och vattenmiljöer.

Den sista dagen går turen från Cobourg tillbaka genom Arnhem Land och in i Kakadu. Sträck på benen under en promenad upp på stenformationen Ubirr. På väg upp kan ni se de klippmålningar som Ubirr är känt för, innan ni når toppen får ni en fantastisk utsikt över våtmarksområdena i Kakadu. Turen avslutas i Darwin.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Fler utflykter och aktiviteter

Perth – Broome

Flerdagsutflykt

Uluru, Kings Canyon

Flerdagsutflykt