4WD Kakadu and Litchfield Tour

Foto: Tourism NT/Shaana McNaught

Kart Kakadu National Park

4WD Kakadu and Litchfield Tour

Flerdagsutflykt

3 dagar

Litchfield National Park, Kakadu National Park

Avresa från Darwin

Opererar maj–oktober.
En liknande resa finns under perioden november–april

Äventyr, stil och kvalitet är ledorden för den här turen. Resegruppen består av max 17 personer och vi tar oss fram i specialbyggda bilar med fyrhjulsdrift. Vi bor på privata camper i permanenta safaritält med sängar. För de som önskar lite extra bekvämlighet finns det möjlighet att uppgradera till lodger med air condition.

Resans innehåll varierar lite beroende på säsong; sommar (regnsäsongen) och vinter (torrperioden). Här beskriver vi turen som erbjuds under vintern i Australien, det vill säga maj–oktober.

Dag 1

Från ditt hotell i Darwin går resan till Litchfields nationalpark. Imponerande vattenfall, naturliga pooler och ett rikt djurliv väntar på dig här.

Vi besöker Litchfields mest kända vattenfall, Wangi Falls, och du kan ta dig ett uppfriskande dopp vid Florence Falls, som är nationalparkens bästa badplats. Vi äter lunch i parken innan vi fortsätter vidare till Kakadu National Park. Väl framme vid campen njuter vi av en middag under stjärnhimlen.

Yellow Water Billabong i Kakadu.
Yellow Water Billabong i Kakadu.
Foto: Tourism NT/KWP!

Dag 2

Du kan inte besöka Kakadu National Park utan att ta en tur till Yellow Water. Idag blir det en båttur på Yellow Water Billabong för att se de beryktade krokodilerna som bor här och resten av de vilda djuren längs med floden. Vi reser vidare för att se hällristningarna vid Nourlangie Rock. Efter lunch besöker vi Bowali Visitor Centre. Därefter går turen till de aboriginska hällristningarna vid Ubirr och en fantastisk utsikt över landskapet.

Permanent teltcamp i Kakadu.
Permanent tältcamp i Kakadu.
Foto: www.stephenpearcephoto.com

Dag 3

Under resans sista dag åker vi till Twin och Jim Jim Falls. Vi beundrar de spektakulära vattenfallen med bil och båt samt till fots. Vi når båda vattenfallen genom en kuperad terräng, men utsikten som möter dig är definitivt värd vandringen. Njut av utsikten ordentligt innan vi styr kosan tillbaka till hotellet i Darwin.

Resan inkluderar boende, transport, turer, guider, tre luncher, två frukostar och två middagar.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

08-676 97 90

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Fler utflykter och aktiviteter

.