3-dagarsvandring: Paparoa Track

Foto: Martin Valigursky - stock.adobe.com

Hem > Utflykter och aktiviteter > 3-dagarsvandring: Paparoa Track
Karta - West Coast

3-dagarsvandring: Paparoa Track

Flerdagsutflykt

4 dagar / 3 nätter

Paparoa National Park

Året runt

Få en offert

Denna vandring är det senaste tillskottet i raden av Great Walks of New Zealand. Vandringen görs i Paparoa Nationalpark på västkusten på sydön.

Detta är en relativt krävande vandring, speciellt i regnväder när marken blir mjukare. Du bör med andra ord vara i normal god fysisk form, vara van att gå i terräng, samt ha med egna vandringskängor som är ingådda i förväg.

Vid förfrågan kan turen även genomföras med mountainbike. För familjen med barn rekommenderas att man använder fyra dagar för turen.

Turen genomförs utan guide och vandringsleden är markerad. På väg genom Paparoa Range väntar ett varierat och dramatiskt landskap. Vid starten befinner man sig cirka 300 meter över havet, och man når ca 1100 meter på en högsta punkten.

Dag 1 (20 km, 7-8 timmar)
Efter ankomst till Birds Ferry Lodge kvällen innan, är det tidig frukost innan man kör till Punakaiki för att parkera hyrbilen. Bagage som inte ska vara med på själva vandringen kan man lämna på Bird Ferry Lodge. Den första dagen är det många kilometer och höjdmeter att gå. Under vandringen kan man se tydliga spår efter den tid som föregick guldgrävning här, och när det bär uppför till de högsta partierna väntar en spektakulär utsikt.

Dag 2 (19 km, 5-7 timmar)
Färden fortsätter på höglandet med karg vegetation och fantastiska utsiktspunkter. Distansen är solid denna dag också, men utan stigning.

Dag 3 (16 km, 4-5 timmar)
Under denna etapp bär det nedåt igen till låglandet. Den väderbitna skogen i höjden övergår gradvis till frodig regnskog. Med mountainbike följer man en egen rutt.

Tilbaka på Birds Ferry Lodge väntar ett varmt bad, 30 minuters massage och en middag som kommer att smaka extra gott efter tre dagar i naturen.

Inkluderat i priset:
2 nätter på Birds Ferry Lodge med frukost och middag
2 nätter i stuga under vandringen
Nationalparksavgift
30 minuters massage

Lär känna Paparoa Track.

har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Fler utflykter och aktiviteter

Fiordland

Dagsutflykt

Franz Josef

Dagsutflykt