Search
Generic filters
Välj en sida

3 dagar Great Ocean Road, Phillip Island & Wilsons Prom

Läs mer

3 dagar Great Ocean Road, Phillip Island & Wilsons Prom

Flerdagsutflykt:

3 dagar Great Ocean Road, Phillip Island & Wilsons Prom

}

3 dagar

Great Ocean Road, Phillip Island, Wilsons Promontory

p

Avresa från Melbourne

Året runt

Kontakta oss för pris

Program

Den här 3-dagarsturen bjuder på några av Victorias absoluta höjdpunkter. Vi kommer att följa en av Australiens vackraste kustvägar, Great Ocean Road, besöka den fascinerande pingvinön Phillip Island och utforska nationalparken Wilsons Prom.

 

Dag 1:

Från Melbourne åker vi till Port Campbell där vårt äventyr längs Great Ocean Road börjar. Vi ska självklart stanna till vid de ikoniska 12 apostlarna, stenformationerna som kanske är den mest berömda sevärdheten längs med Great Ocean Road. Ett besök till spektakulära Loch Ard Gorge står också på programmet, innan vi fortsätter till regnskogen Otway Ranges. Vi gör flera stopp under resan och det dyker upp många tillfällen att spana efter kängurur och koalor. Dagens sista destination är Split Point Lighthouse på Aireys Inlet och sedan checkar vi in på Beacon Resort i Queenscliff.

De 12 Apostlarna längs Great Ocean Road.

De 12 Apostlarna längs Great Ocean Road. Foto: Nils Kahle – 4FR Photography

 

Dag 2:

Idag står den vackra halvön Mornington Peninsula först på programmet. Vi åker båt till staden Sorrento, känd för sina färgglada små badhus på stranden. Från Sorrento går resan vidare till Moonlit Sanctuary Wildlife Conservation Park där du får chans att mata kängurur och vallabyer, ta foton med koalor och lära dig mer om parkens djur. Härifrån reser vi vidare till Phillip Island där vi besöker The Nobbies, ett spektakulärt område med ett rikt fågelliv. Vi stannar även till vid Seal Rocks, som har Australiens största sälkoloni, och följer med på en guidad tur på Phillip Island Panny’s Chocolate Factory.

Under kvällen kommer vi givetvis att få se den berömda pingvinparaden. Varje kväll vid solnedgången kommer pingvinerna tillbaka från en dag ute till havs, ett speciellt fenomen som är känt som “Penguin Parade”. Det är en både intressant och rolig upplevelse att få se pingvinerna vagga över stranden upp till sina bon i sanddynerna. Övernattning sker på Phillip Island.
 

Små pingviner som vaggar fram på stranden på Phillip Island.

Små pingviner som vaggar fram på stranden på Phillip Island. Foto: D.Parer & E.Parer-Cook

 

Dag 3:

Idag ska vi till Wilsons Prom, en imponerande nationalpark med kritvita stränder, turkosblå bukter och höga berg. Här hittar du även ett rikt djurliv med bland annat kängurur, vombater, emuer och en rad fågelarter. Det erbjuds två olika vandringar i området, som båda garanterar fantastiska naturupplevelser. På eftermiddagen åker vi tillbaka till Melbourne.

 

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

08-676 97 90

Mån-Fre 08.30 - 16.30

Få ett skräddarsytt reseförslag

Reiseforslag - generell

Fyll i formuläret för att få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

En av våra resespecialister kommer sedan att kontakta dig för att diskutera resan närmare.

 

reCAPTCHA
Genom att skicka in detta formulär godkänner du Australienresors personuppgiftspolicy.