Southern Ocean Lodge

Southern Ocean Lodge har designats med den unika naturen i åtanke, och svävar nästan på toppen av en klippa i ett dramatiskt landskap längs kusten.

Foto: Southern Ocean Lodge

Hem > Unika hotell > Hotell i South Australia > Southern Ocean Lodge
Karta - Kangaroo Island

Southern Ocean Lodge

Kangaroo Island, South Australia

Året runt

Southern Ocean Lodge är en femstjärnig boutique lodge vid Hanson Bay på Kangaroo Island. Lodgen har designats med den unika naturen i åtanke, och svävar nästan på toppen av en klippa i ett dramatiskt landskap längs kusten. En vistelse här är en upplevelse i sig! Nu närmar sig datumet för nyöppningen och från och med den 6 december kan du återigen gästa ett av de bästa hotellen i Oceanien.

Southern Ocean Lodge öppnade sina dörrar i mars 2008 och blev snabbt ett av de mest exklusiva hotellen i Australien. De har vunnit många priser, och 2019 utsågs lodgen av tidningen Travel + Leisure  till det bästa i Asia-Pacific regionen. Det är också det enda australiensiska hotellet som hamnat på tidningens lista över världens 100 bästa hotell.

Tyvärr slutade den första versionen av lodgen sina dagar efter en fruktansvärd skogsbrand som drabbade Kangaroo Island i början av januari 2020. En vägg av lågor slukade hela resorten och lämnade den i ruiner. Trots chocken och besvikelsen stod det snabbt klart att ägarna, James och Hayley Bailie, bestämt sig för att återuppbygga det mycket unika boendet.

Den nya lodgen kommer att ha 25 lyxsviter, alla med utsikt över havet och vildmarken som omsluter kusten. Sviterna är elegant inredda, har nedsänkt vardagsrum, glasväggar och terrasser, allt för att få ut det bästa av utsikten och naturen. Sviterna är elegant möblerade med unika designelement som specialtillverkade möbler och konst skapad av konstnärer från South Australia. Alla sviterna har ”king Bailie Beds” och en rymlig lounge som öppnar upp mot en utomhusterrass. Badrummen har regndusch, badkar och produkter från lodgens egna Southern Spa. Andra faciliteter inkluderar en stor garderob, gratis minibar, luftkonditionering, golvvärme, wifi, musikanläggning, värdeskåp och telefon.

Sviterna består av följande kategorier:

  • Flinders Suite på 61 kvm för 2 personer. 
  • Remarkable Suite på 142 kvm, med två sovrum för upp till 4 personer. 
  • Osprey Suite på 156 kvm för 2 personer.
  • Ocean Pavilion på 625 kvm, med 4 sovrum. Denna svit ligger en bit bort från huvudlodgen med en 270-grades utsikt över havet och den omgivande naturen. Här kan man bo allt från 2–8 personer. Ocean Pavilion kan också delas upp att man endast utnyttjar ca halvdelen av ytan.

Från Southern Ocean Lodge har man en fin utsikt över det mäktiga havet, de vita stränderna samt det vackra landskapet på Kangaroo Island, ofta kallad Australiens Galapagos. Här visas naturen och det rika djurlivet på ett fantastiskt sätt.

Lär känna Southern Ocean Lodge.

Southern Ocean Lodge fokuserar på de goda sakerna i livet, och restaurangen serverar färsk fisk och skaldjur och andra unika lokala råvaror och kritikerrosade viner från South Australias vingårdar. Alla måltider ingår och besökarna kan se fram emot en rad kulinariska höjdpunkter. Lodgen har även en vinkällare, där gästerna kan gå in och välja vilket vin de vill dricka. Med några få undantag ingår de flesta viner, inklusive premiumviner i vistelsen.

Lodgen har förutom restaurang, bar och grillområde även pool, gym och spa. Southern Spa erbjuder ett brett utbud av behandlingar, och vad kan vara bättre än att koppla av här efter en  dag av upplevelser i naturen.

I priserna ingår helpension, alla drycker med undantag för några speciella viner, transport till/från flygplatsen och ett antal inkluderade upplevelser på Kangaroo Island.

Uppdaterade bilder kommer så snart byggarbetet är klart under hösten 2023, men vi bifogar bilder på hur det kommer att se ut. Från 6 december är det möjligt att återigen bo på denna underbara resort, och det går att boka resan nu.

Bildgalleri

Få en offert

Fyll i formuläret för att få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

En av våra resespecialister kommer sedan att kontakta dig för att diskutera resan närmare.

Få et tilbud

Genom att skicka in detta formulär godkänner du Australienresors personuppgiftspolicy.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Fler unika hotell

Barossa Valley

Flinders Ranges