Search
Generic filters
Välj en sida

Unika hotell i Australien och Nya Zeeland

Det finns en mängd resorter runt om i Australien, från bra och prisvärda familjeresorter till exklusiva resorter med ett fåtal rum på i övrigt öde öar.

Några dagar på en fin resort är för många det lilla extra som gör semestern ännu mer speciell.

Här har vi samlat ett urval av resorter runt om i Australien som vi kan rekommendera. De flesta resorter ligger på östkusten och många av dem på öar. Vi kan även erbjuda resorter i regnskogen och i outbacken, och för de naturintresserade är det en fantastisk upplevelse att bo på dessa. Eller vad sägs om några dagar på en resort i bergen – där kommer man ofta närmare det unika djurlivet i Australien än någon annanstans.

Utbudet är enormt och det kan vara svårt att hitta rätt bland alla erbjudanden. Det enklaste är att välja vilket område man vill bo i och vilken standard man föredrar. Du bestämmer vad som passar dig bäst, så ger vi dig alternativen.

Det är en god idé att boka rum på resorterna i god tid innan du ska resa. Under högsäsong kan det vara nästan omöjligt att hitta lediga rum på de bästa och mest populära resorterna.

Bedarra Island Resort

Bedarra Island Resort

Precis utanför kusten vid Mission Beach ligger praktfulla Bedarra Island Resort. Ön består av idylliska stränder och 45 hektar tropisk skog med Stora Barriärrevet som närmaste granne.

Oceanview Eco Villas

Oceanview Eco Villas

Praktfulla Oceanview Eco Villas på Kangaroo Island erbjuder en unik upplevelse i harmoniska omgivningar.

Lizard Island Resort

Lizard Island Resort

Det här är det bästa Australien har att erbjuda! Många anser att Lizard Island är Stora barriärrevets vackraste ö, och det säger inte lite.

Longitude 131° Resort

Longitude 131° Resort

Longitude 131° Resort är en exklusiv, naturvänlig och romantisk resort där man kan uppleva soluppgången och solnedgången över Uluru från sitt egna tält.

qualia

qualia

qualia är den nyaste resorten på Hamilton Island och Stora barriärrevet. Resorten är byggd i australiensisk stil och ligger helt för sig själv på den norra delen av Hamilton Island.

Arkaba Homestead

Arkaba Homestead

Arkaba Homestead är den lyxigaste resorten i Flinders Ranges. Här kan du verkligen njuta av de fantastiska omgivningarna i lugn och ro.

Park Hyatt Sydney

Park Hyatt Sydney

Park Hyatt Sydney är ett fashionabelt hotell med den kanske allra bästa utsikten i hela Sydney. Från hotellet ser du både det berömda operahuset och Sydney Harbour.

Sal Salis Ningaloo Reef

Sal Salis Ningaloo Reef

Sal Salis – en lyxcamp belägen precis där vildmarken möter korallrevet allra längst ut på Australiens västkust. Sal Salis miljövänliga synsätt garanterar att du som gäst har en minimal inverkan på de naturliga omgivningarna.

The Louise

The Louise

Den 5-stjärniga resorten The Louise är Barossa Valleys mest eleganta boende. Här ligger även Appellation, en av Australiens allra bästa restauranger.

Silky Oaks Lodge

Silky Oaks Lodge

Silky Oaks Lodge är en fantastisk lodge och det bästa vi kan erbjuda när det kommer till resorter i regnskogen. Silky Oaks Lodge ligger i den tropiska regnskogen vid Mossman Gorge, precis norr om Port Douglas.

Bamurru Plains

Bamurru Plains

Bamurru Plains erbjuder vildmarksupplevelser utöver det vanliga i ett av Australiens mest fascinerande landskap. Lyxcampen hittar du i Kakadu nationalpark.

Four Seasons Sydney

Four Seasons Sydney

Four Seasons Hotel i det historiska området The Rocks har ett perfekt läge i Sydney. Utsikten är fantastisk och det myllrar av butiker och caféer i närheten.

Paperbark Camp

Paperbark Camp

Paperbark Camp består av lyxiga safaritält placerade mitt i naturen. Campen är omgiven av vacker natur vid Currambene Creek i närheten av Jervis Bay.

Lake House Daylesford

Lake House Daylesford

Lake House hittar du vid idylliska Lake Daylesford, i hjärtat av det som kallas “Spa Country” i Victoria, endast 1,5 timme från Melbourne.

Saffire Freycinet

Saffire Freycinet

Saffire Freycinet är en relativt ny, intim och sofistikerad lyxlodge i Freycinet National Park på Tasmanien. En perfekt plats för att hämta ny energi.

El Questro Homestead

El Questro Homestead

Kimberley är ett av världens sista öde vildmarksområden, och i El Questro Wilderness Park kan du utforska platser där få andra människor har varit.

Castaways Resort & Spa Mission Beach

Castaways Resort & Spa Mission Beach

Castaways Resort & Spa har ett perfekt läge vid den 14 kilometer långa stranden i Mission Beach, och erbjuder bekväma rum och lägenheter.

Capella Lodge

Capella Lodge

Med sin spektakulära och vackra utsikt mot havet, lagunen och bergen är Capella Lodge mycket omtyckt av gäster som är ute efter en elegant och sofistikerad resort.

Lady Elliot Island Eco Resort

Lady Elliot Island Eco Resort

Längst söderut i Stora barriärrevet ligger Lady Elliot Island och hit bör man åka om man är ute efter en riktigt speciell upplevelse. Många anser att det här är den bäst bevarade delen av revet, med ett otroligt rikt liv av fisk och koraller.

O’Reilly’s Rainforest Retreat

O’Reilly’s Rainforest Retreat

O’Reilly’s Rainforest Retreat är en enastående resort, känd för sin trivsamma atmosfär och sitt läge i Lamington National Park.

Thala Beach Nature Reserve

Thala Beach Nature Reserve

Strax söder om Port Douglas ligger den här exklusiva resorten. Thala Beach Lodge har en privat strand och här är du garanterad en alldeles speciell vistelse.

Heron Island Resort

Heron Island Resort

Heron Island är en otroligt idyllisk resort som ligger på en korallö i Stora barriärrevet. Här finns ett unikt marint djurliv, havssköldpaddor, valar och en rad fågelarter.

Kingfisher Bay Resort

Kingfisher Bay Resort

Kingfisher Bay Resort är den perfekta utgångspunkten för att utforska Fraser Island. Du kan lätt få syn på vilda djur och fåglar från verandan eller poolen.

Spicers Peak Lodge

Spicers Peak Lodge

I vildmarksområdet Queensland High Country ligger Spicers Peak Lodge. En vistelse här är lika med en riktigt exklusiv och intim australiensisk vildmarksupplevelse.

Pretty Beach House

Pretty Beach House

Utanför Sydney ligger Pretty Beach House, som erbjuder avslappnad lyx och elegans för alla som drömmer om att dra sig undan i ett privat semesterparadis.

Cape Lodge

Cape Lodge

Cape Lodge ligger perfekt beläget på sin egna vingård i det förtrollande vindistriktet Margaret River, längst ut på Australiens sydvästra spets.

Unika hotell i Nya Zeeland

Det finns oräkneliga resorter runt om i Nya Zeeland, eller lodges som det kallas här. Du hittar allt från bra och prisvärda familjeresorter, till exklusiva resorter med en handfull rum i fantastiska natursköna miljöer.

Några dagar på en fin resort är för många det lilla extra som gör semestern ännu mer speciell. Här har vi samlat ett urval resorter som vi rekommenderar runt om i Nya Zeeland. Det är stora stugor, villor eller herrgårdar som är belägna på de mest fascinerande platser och med hög standard. Många av dem ligger också lite utanför de mest trafikerade turistorterna, men en gemensam nämnare är fantastisk natur och god service.

Utbudet är stort och det kan vara svårt att leta sig fram i djungeln av erbjudanden. Det är enklast att först välja vilket område man önskar att bo i och vilken standard man föredrar. Bestäm vad som passar dig bäst, så ger vi dig olika förslag. Det är klokt att boka rum på resorterna i god tid innan du ska resa. Under högsäsong kan det vara näst intill omöjligt att hitta lediga rum på de bästa och mest populära resorterna.

Fiordland Lodge

Fiordland Lodge

Fiordland National Park är en av Nya Zeelands vackraste platser. Fiordland Lodge ligger 5 minuter norr om Te Anau med en fantastisk utsikt över den stora sjön Lake Te Anau.

Eagles Nest Lodge

Eagles Nest Lodge

Det här prisbelönta boendet består av 5 lyxvillor med fantastisk utsikt över spektakulära Bay of Islands. Varje villa har en egen stor tomt, så det finns gott om möjligheter att njuta i avskildhet.

The Boatshed

The Boatshed

Endast 35 minuter med färja från Auckland, på ön Waiheke, ligger den här lilla boutiquehotell-pärlan. Ön sjuder av en härligt bohemisk atmosfär, och här hittar du fantastiska stränder, vingårdar, vandringsleder längs med kusten och restauranger.

Huka Lodge

Huka Lodge

Huka Lodge är en upplevelse i sig själv! Det här är Nya Zeelands kanske mest berömda lodge, belägen helt för sig själv bara 300 meter från vattenfallet Huka Falls.

Edenhouse

Edenhouse

Edenhouse har ett idylliskt läge i vackra Orinoco Valley, i hjärtat av Nelson på norra Sydön. Som gäst på den pittoreska lodgen kan du njuta på den stora tomten som är känd för sina vackra trädgårdar.

Otahuna Lodge

Otahuna Lodge

Otahuna Lodge sjuder av herrgårdselegans från svunna tider, men har alla bekvämligheter du önskar dig av ett modernt lyxhotell.

Eichardt’s Private Hotel

Eichardt’s Private Hotel

Eichardt’s Private Hotel ses som en institution i Queenstown. Hotellet har välkomnat gäster sedan 1860-talet och blev under 2016 utbyggt med en modern del precis vid originalbyggnaden.

Treetops Lodge & Estate

Treetops Lodge & Estate

I hjärtat av Nya Zeelands berömda geotermiska region Rotorua hittar vi den här prisbelönta och hemtrevliga lodgen. Treetops Lodge & Estate ligger mitt i naturen med lummig skog åt alla håll.

The Farm at Cape Kidnappers

The Farm at Cape Kidnappers

The Farm at Cape Kidnappers ligger vid spektakulära Hawke’s Bay. På den ena sidan har du Stilla havets dramatiska kustlinje och oändliga gröna slätter på den andra.

Bay of Many Coves

Bay of Many Coves

Med ett perfekt läge vid vattenbrynet djupt inne i Marlborough Sounds hittar du Bay of Many Coves – ett lyxboende med mat i världsklass där du kan njuta av livet i lugn och ro.

Gör drömresan till verklighet