Search
Generic filters
Välj en sida

Våra resespecialister

Våra resespecialister

Lär känna våra resespecialister

Linda Sundberg

Linda Sundberg

Resekonsult

Tel 08-676 97 90
[email protected]

Stefan Öström

Stefan Öström

Resekonsult

Tel 08-676 97 90
[email protected]

 Jenny Bjurenvall

Jenny Bjurenvall

Resekonsult

Tel 08-676 97 90
[email protected]

Sara Johnsson

Sara Johnsson

Resekonsult

Tel 08-676 97 90
[email protected]

Andrew Gillard

Andrew Gillard

Sales Manager

Tel 08-676 97 90
[email protected]

Sandra Fredén

Resekonsult

Tjänstledig

Linda Sundberg

Resekonsult

Linda besökte Australien första gången 2012 och har därefter varit i landet ”down under” ett flertal gånger.

Förutom att ha gjort östkusten från Sydney till Cairns och de mesta däremellan har hon även besökt Adelaide, Flinders Ranges, Coober Pedy, Ayers Rock, Kings Canyon, Alice Springs, Perth och vinområdet Margaret River.

I Nya Zeeland har hon bilat runt i 6 veckor och besökt Christchurch, Queenstown, Franz Josef, Punakaki, Nelson, Wellington, Napier, Tongariro National Park, Taupo, Rotorua, Tauranga, Auckland och Bay of Islands.

I Australien är hennes favorit Flinders Ranges och den australiensiska outbacken. Att befinna sig i ett hav av stjärnor nattetid och veta att närmsta stad är många timmar bort är en underbar känsla.

I Nya Zeeland är favoritstaden Queenstown. Det är ett adrenalinparadis men har även otroligt vackra bergstoppar och djupa dalar.

Linda började i resebranschen 2011 och har jobbat på Australienresor sedan 2016. Hon är både Aussie- och Kiwispecialist.

Stefan Öström

Resekonsult

Jag har jobbat i resebranschen över 20 år i Sverige med lite av varje och trivs bäst med att fokusera på Australien och Nya Zeeland.

Jag tycker om naturen och Australiens spännande och händelserika historia och jag har rest över stora delar av Australien.

Jag har campat vid lägerelden och sovit under stjärnorna i en sovsäck (Swag) ute vid Ayers Rock i Red Centre.

Jag har även övernattat på Kangaroo Island utanför Adelaide som är en av mina favoriter. Jag älskade att få handmata kängrur och wallabies och se den mytomspunna naturen på Kangaroo Island med dess rika naturhistoria.
Att få krydda det med att besöka en eukalyptusfarm och en bifarm med helande oljor för kroppens välbefinnande och få träffa sälar, sjölejon och inte minst koalor, gör bara upplevelsen ännu mer perfekt.

Av storstäderna är Melbourne min absoluta favorit, med dess unika stadskärna, avkopplande puls med naturparker i city och även badstränder, och inte minst utflykterna till Phillip Island och Great Ocean Road. Jag har även besökt Sydney och Alice Springs samt Cairns.

Att få uppleva världens äldsta regnskog uppe vid Port Douglas och dyka ner under vattnet ute på det mäktiga barriär-revet är också en av mina absoluta favoriter. Kort sagt Australien har något för alla, både stora och små.

Jenny Bjurenvall

Resekonsult

Första gången Jenny var i Australien var 2011 och då spenderade hon en vecka i Perth, vilket såklart gav mersmak.

2017 var hon tillbaka och spenderade ett år i landet, största delen bodde hon i Melbourne och hon reste runt mycket i delstaten Victoria.

Under året hann hon också besöka Tasmanien, Sydney några gånger, Cairns och resa landvägen Melbourne – Adelaide, Ayers Rock – Darwin. Favoriten är såklart Melbourne där hon trivdes väldigt bra bland alla spännande resturanger.

I Nya Zeeland har hon rest runt på Sydön i husbil och besökt bland annat Christchurch, Lake Tekapo, Mt. Cook, Queenstown, Milford Sound och Glenorchy. Där älskade hon naturen och frihetskänslan att köra runt i en husbil.

I Söderhavet har Jenny besökt Cooköarna. Där gillade hon att spendera tiden i vattnet för den fantasiska snorklingen eller på moppen körandes runt ön Rarotonga.

Jenny har varit i Resebranschen sedan 2013 och började jobba hos Australienresor 2018.

Sara Johnssson

Andrew

Resekonsult

Sara förälskade sig i Oceanien 2001 när hon backpackade jorden runt i 5 månader, och då besökte hon bland annat Fiji, Cooköarna och bilade från Auckland till Christchurch.

2 år senare åkte hon tillbaka till Australien och köpte en gammal Volkswagen van i Cairns. Ett år och två bilar senare hade hon kört runt hela Australien. Ja Sara rekommenderar numera att man hyr en bra bil med försäkring när man ska köra långa sträckor.

Hon har även bott i Sydney i fyra år och arbetat på en resebyrå som specialiserar sig på dykresor och då blev det en del dykresor till bland annat Tonga, Vanuatu, Solomon Islands och Ningaloo reef.

Sara har arbetat på Australienresor sedan 2016.

Andrew Gillard

Sales Manager

Andrew kommer från Australien och har vuxit upp i Melbourne. Varje år under hans barndom åkte familjen på semester till havet. Till exempel Lorne, Great Ocean Road, Sorrento, Mornington Peninsula och Ulladulla på södra New South Wales kusten. Han reste också på klassresor med buss från Melbourne till Uluru, Kata Tjuta och Alice Springs, hela östkusten upp till Fraser Island i Queensland samt med tåget ”Indian Pacific” till Perth.

Andrew har åkt skidor i NZ, snorklat i Tahiti och pluggat franska i Nya Kaledonien.

Efter universitetet jobbade han i Hervey Bay i sex månader på ett hostel/turföretag som specialiserade sig på 4WD-turer till Fraser Island.

Andrew har rest mycket över hela världen och har bott i England, Italien och Frankrike där han både pluggade och träffade en svensk tjej, som man ju så ofta gör…

Andrew flyttade tillbaka till Melbourne med sin svenska fru, alltså den flicka han träffade i Paris, och startade sin karriär i resebranschen. Med familjen fortsatte Andrew att resa och utforska Australiens alla delar. 2007 flyttade familjen till Stockholm och Andrew började arbeta på Australienresor.

Andrews favoritstad i Australien är naturligtvis Melbourne men kan erkänna att Sydney också är fantastiskt! Han älskar även Adelaide med alla dess vindistrikt.

Andrews favoritaktivitet när han kommer hem till Australien är att jogga och ta en simtur på en vacker strand en tidig morgon innan han intar en god aussie breakfast. Bra stränder att göra det på är bla Noosa, Rainbow Beach, Byron Bay, Manly, Bondi, Sorrento Back Beach, Lorne Apollo Bay och såå många mer!

Börja planera din drömresa