Upplev Nya Zeeland

Nya Zeeland är kontrasternas land och denna rundresa i internationell grupp ger dig möjlighet att få uppleva detta fascinerande land ombord på en bekväm buss med egen guide.

Foto: Dmitry Pichugin - stock.adobe.com

Hem > Reseförslag > Reseförslag Nya Zeeland > Upplev Nya Zeeland

Reseförslag

Upplev Nya Zeeland

Resruta - Upplev Nya Zeeland

Höjdpunkter

Auckland, Tauranga, Rotorua, Wellington, Marlborough, Christchurch, Dunedin, Fiordland, Milford Sound, Queenstown, Franz Josef

Antal dagar

20 dagar

Avresa

Avresa på utvalda datum hela året

Reseform

Gruppresa med reseledare

Pris

Från 94 900 kr per person när två reser tillsammans

Nya Zeeland är kontrasternas land och denna rundresa i internationell grupp ger dig möjlighet att få uppleva detta fascinerande land ombord på en bekväm buss med egen guide. Övernattning sker på bra hotell där middag och vin från lokala producenter är inkluderat i de flesta fall.

Flera av dagarna under resan erbjuds olika aktiviteter och dagsutflykter, vissa är inkluderade i resans pris andra är det inte, så att deltagarna får en skräddarsydd upplevelseresa.

Höjdpunkter

 • Ta det berömda TranzAlpine tåget genom vacker natur på sydön
 • Upplev den spektakulära naturen på en båttur i Milford Sound/Piopiotahi
 • Få inblick i maorikulturen på Te Pa Tu Maori Experience
 • Se pingviner och sjölejon i Dunedin
 • Smaka på fantastisk lokal mat och vin under resan
Auckland.
Resan startar i Auckland.
Foto: Tourism New Zealand

Dag 1: Välkommen till Auckland

Efter ankomst till miljonstaden Auckland på Nordön checkar du in på hotellet och har sedan dagen fri för egna aktiviteter. Ta båten ut till vingårdarna på Waiheke Island eller promenera i Aucklands centrum. På kvällen träffar du dina nya reskamrater över en god middag och ett par glas vin. Den stora rundresan i Nya Zeeland är igång!

Dag 2: Auckland

Efter en lugn start på dagen är det tid för lite kultur. Ni besöker Aucklands Maritime museum, samt får en liten rundtur i Auckland. Eftermiddagen tillbringas på egen hand och guiden har många bra förslag till vad du kan göra.

Dag 3: Auckland – Tauranga

Första stopp är söder om Hamilton, där ni äter lunch på en gård där många av ingredienserna är odlade lokalt, och här får ni också lära er om hästar och hästkapplöpning. Därefter går resan vidare till hamnstaden Tauranga där ni har eftermiddagen på egen hand. Du kan klättra upp på den utdöda vulkanen Mount Mauao, eller ta livet med ro på en av stadens stränder som anses vara bland de vackraste i Nya Zeeland.

Dag 4: Tauranga – Rotorua

Idag blir mer bekanta med kiwifrukten.  I Te Puke får ni provsmaka kiwi, innan ni fortsätter till Rotorua. Här kan du fördjupa dig i maorikonst och besöka den traditionella byn Whakarewarewa Thermal Reserve, som har sprutande gejsrar och kokande vattenhål. På kväller deltar ni i Te Pa Tu Maori Experience, med maorishow och en traditionella hangi-middag, tillagad i markens naturliga värme.

Dag 5: Rotorua

Dagen är fri för egna aktiviteter, och du bestämmer själv vad du vill uppleva. Du kan till ex se självlysande  maskar i de underjordiska grottorna i Waitomo Caves, eller ta en tur över Rotoruas tre insjöar i amfibiefordon. Vill du koppla av rekommenderar vi ett besök i ett polynesiskt spa.

Waimangu Volcanic Valley.
Waimangu Volcanic Valley utanför Rotorua.
Foto: Miles Holden

Dag 6: Rotorua – Wellington

Efter avresa från Rotorua är första stopp vid Huka Falls, där 220 000 liter vatten forsar ned varje sekund. Ni stannar därefter vid Lake Taupo, innan ni åker förbi vulkaniska områden och varierad natur i centrala Nordön. Ni avslutar dagen helt i söder på Nordön i landets huvudstad, Wellington.

Dag 7: Wellington – Blenheim

Besök Te Papa, Nya Zeelands nationalmuseum, innan vi korsar Cooksundet med färja. Ni övernattar i Blenheim i det välkända vindistriktet Marlborough, som är känt för mat och vin av hög klass. En bättre middag med god dryck väntar er denna kväll.

Dag 8: Blenheim – Christchurch

Kaskelotter och pälssälar är en vanlig syn i Kaikoura, och har du tur kan du se dem från land. Det finns även möjlighet att följa med på en sightseeing-flygtur över området. Kaikoura är känt för sina välsmakande kräftor, som man kan smaka på en av “fish-and-chips”-restaurangerna längs med vattnet. Efter Kaikoura kör ni vidare söderut till Christchurch, som är en stad med innovativ arkitektur och konstinstitutioner samt ett stort utbud av restauranger.

Dag 9: Christchurch – Twizel

Idag lär ni känna Christchurch lite bättre under en rundtur i staden, där ni bland annat får se den nya  pappbyggda (!) katedralen som byggdes efter jordbävningarna som drabbade staden 2010–2011. Ni fortsätter därefter till lantliga omgivningar i Mackenzie Country, där ni intar Afternoon Tea hos två lokala lantbrukare.

Dag 10: Twizel – Dunedin

Nya Zeeland har mycket vattenkraft och i dag kör ni förbi The Benmore Dam som är Nya Zeelands största konstgjorda sjö. Ni stannar därefter i den lilla kuststaden Omaru, innan ni ankommer till Dunedin i regionen Otago. Här har du eftermiddagen fri för egna aktiviteter. Gå en tur i staden som kallas ”det södra halvklotets Edinburgh”, besök ett bryggeri eller åk på en båttur för att se små pingviner.

Dag 11: Dunedin – Te Anau

Från fårfarmer till vilda berg, idag är verkligen en dag fylld av kontraster. Ni kör in i världsarvslistade Fiordland National Park, till Te Anau, som både är namnen på sydöns största insjö och områdets tätort. På en utflykt ut till Pomona Island får ni uppleva ett projekt för bevarandet de utrotningshotade fåglarna på ön.

Dag 12: Te Anau – Queenstown

I dag väntar en båttur på Milford Sound/Piopiotah, fjorden med den mest dramatiska naturen i  Fiordland National Park. På vägen passerar ni regnskog, ängar, insjöar, vattenfall och dramatiska dalar. Dagen avslutas i Queenstown, även känd som “Adventure Capital of New Zealand”.

Milford Sound.
Naturen i Fiordland National Park är dramatisk och vacker.
Foto: Rob Suisted

Dag 13: Queenstown

Dagen är fri för egna aktiviteter och Queenstown har otaliga aktiviteter att välja mellan. Känn på adrenalinet i en Shotover Jet, som är liten jetbåt som navigeras i hög fart på Shotover-floden. Vill du ha en lugnare aktivitet kan du ta gondolen till Bob’s Peak, som ger dig en fantastisk utsikt över Queenstown och omkringliggande berg. Om dina intressen är mer mat och vin, så finns det vinturer till Central Otago, där du kan smaka dig genom prisbelönade viner. Oavsett vad du väljer att göra så avslutad dagen med en gemensam båttur på Lake Wakatipu, som tar oss till Colonel’s Homestead där vi blir serverade en härlig gourmet BBQ-middag.

Dag 14: Queenstown – Franz Josef

Ni passerar Arrowtown och några av Central Otagos vackra turkosa insjöar innan ni kommer till västkusten och Franz Josef Glacier. Om vädret tillåter så väntar en helikoptertur över den massiva glaciären, där ni får fågelperspektiv över glaciären och omkringliggande berg.

Dag 15: Franz Josef Glacier – Punakaiki

Från glaciärerna går resan vidare till tempererad regnskog, med ett besök i West Coast Treetop Walkway. Här finns 450 meter med stålplattformar 20 meter uppe i luften så att man kan beskåda de imponerande träden. Har man mage för höjder kan man klättra vidare upp i ett 45 meter högt spiraltorn för en ännu bättre utsikt. Ni fortsätter sedan förbi geologiska formationer som Pancake Rocks och blåshålen i Punakaiki.

TranzAlpine New Zealand.
Ta TranzAlpine-tåget den sista sträckan in till Christchurch.

Dag 16: Punakaiki – Christchurch

Öl till frukost sa du? Dagen idag inleds med ett besök hos det legendariska bryggeriet Monteith’s. Därefter väntar en av resan höjdpunkter – ni går ombord på TranzAlpine-tåget som tar er med på en naturskön resa genom ett vackert landskap över till Christchurch på östsidan. Väl framme i Christchurch är det uppdukat för en gemensam avskedsmiddag.

Dag 17: Avresa från Christchurch

Efter 17 dagar fyllda av upplevelser avslutas nu rundresan på Nya Zeeland. Du kan flyga hem till Sverige igen, eller så kan vi hjälpa dig med att skräddarsy en fortsättning om du vill uppleva mer av Nya Zeeland på egen hand. Eller så kanske du vill fortsätta resa till Australien eller en av Stillahavsöarna? 

Tips

Förläng resan med ett stopp i Australien, eller kombinera Nya Zeeland med en ö i Stilla havet. Fiji och Cooköarna är trevliga att kombinera med Nya Zeeland och du kan få några avkopplande dagar på stranden innan hemresan.

Pris

Paket 1

Från 94 900 kr

Ekonomiklass på flyg

Pris per person i dubbelrum

Få en offert

Paket 2

Från 114 900 kr

Ekonomiklass på flyg

Pris per person i enkelrum

Få en offert

Paket 3

Kontakta oss för pris

Business Class på flyg

Pris per person i dubbelrum

Få en offert

Resfakta

Avreseort

Stockholm.

Höjdpunkter

Auckland, Tauranga, Rotorua, Wellington, Marlborough, Christchurch, Dunedin, Fiordland, Milford Sound, Queenstown, Franz Josef

Priset inkluderar

 • Flygresa Stockholm-Auckland // Christchurch-Stockholm
 • Flygavgifter och bränsletillägg
 • 16 övernattningar på 4-stjärniga hotell
 • Entrébiljetter till nationalparker
 • Flera aktiviteter
 • 16 frukostar, 2 luncher, 11 middagar (inkl. vin på flera av middagarna),
  1 afternoon tea
 • Transport i modern buss med engelsktalande guide

Priset inkluderar inte

 • Rese- och avbokningsskydd
 • Personliga utgifter
 • Måltider och dryck som inte nämns i resebeskrivningen
 • Dricks till lokala guider och chaufförer

Övrig information

Resan kan utvidgas. Stopp i Singapore är möjligt på både dit- och hemresa. Kontakta oss för information angående avresa från andra flygplatser.

Turkod

64377

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Få en offert

Fyll i formuläret för att få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

En av våra resespecialister kommer sedan att kontakta dig för att diskutera resan närmare.

Få et tilbud

Genom att skicka in detta formulär godkänner du Australienresors personuppgiftspolicy.

har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Se även

Nya Zeeland

17 dagar

Från 187 900 kr

Nya Zeeland

21 dagar

Från 38 500 kr