New Zealand in style

Det här är resan för dig som önskar dig det allra bästa, både när det kommer till upplevelser och boende.

Foto: Destination Queenstown

Hem > Reseförslag > Reseförslag Nya Zeeland > New Zealand in style

Reseförslag

New Zealand in style

Resruta - New Zealand in style

Höjdpunkter

Waiheke Island, Rotorua, Napier, Wellington, Christchurch, Queenstown, Milford Sound

Antal dagar

17 dagar

Avresa

Året runt

Reseform

Resa på egen hand

Pris

Från 187 900 kr per person när två reser tillsammans

Det här är resan för dig som önskar dig det allra bästa, både när det kommer till upplevelser och boende.

Betydelsen av begreppet “lyxsemester” har ändrat sig markant. Om det tidigare förde tankarna till stora pampiga 5-stjärniga hotell mitt i centrum, består den “nya lyxen” av alltmer intima resorter. I natursköna omgivningar har stela servitörer och hovmästare bytts ut mot en mer informell och personlig service i en avslappnad atmosfär.

I det här reseförslaget har vi kombinerat det bästa boendet med de mest attraktiva utflykterna, med frihet att samtidigt planera dagarna efter sina egna önskemål.

Emirates Business Class.
Emirates Business Class.

På Arlanda tar du plats i Business Class ombord på ett av Emirates moderna långdistansplan. Vidare inrikesflyg sker med Air New Zealand i ekonomiklass.

Waiheke Island

Efter ankomst till Auckland tidigt på morgonen lokal tid är nästa destination Waiheke Island som ligger precis utanför kusten. Här checkar ni in på den luxuösa resorten Delamore Lodge. Färja till och från ön är inkluderat i priset, men vill man anlända i stil kan man uppgradera till helikoptertransport från Auckland. Delamore Lodge är en pärla, byggd vid en klippa med imponerande utsikt över Owahanake Bay. Resorten har förstklassiga faciliteter, service, god mat och ett spa. Resorten är inspirerad av både Medelhavet och kulturen i Nya Zeeland, och de har dessutom ett stort fokus på bevarande och skydd av naturen och det lokala växt- och djurlivet.

Waiheke Island.
Tillbringa några dagar på idylliska Waiheke Island.
Foto: sardinelly – stock.adobe.com

Rotorua

Efter två nätter på idylliska Waiheke tar du färjan tillbaka till Auckland och hämtar ut en hyrbil, en nyare modell av typen Hyundai Tucson eller liknande. Välj mellan två rutter vidare till Rotorua, den snabbaste på 3 timmar eller den natursköna på 4 timmar. Rotorua bjuder på blandade aktiviteter ute i naturen. Från vandringar, kanot, kajak och fiske, till mer actionfyllda upplevelser som rafting, bungyjump och fallskärmshopp. Här finns även spa och golfbana. Boendet är dessutom en upplevelse i sig själv. Treetops Lodge är små lyxstugor i den 800 år gamla skogen, byggda och skötta utifrån metoder som varken skadar flora eller fauna.

Geysir i Rotorua.
Utforska den spännande naturen i Rotorua, som den här gejsern.
Foto: Matt Crawford

Napier

En körtur på 4 timmar tar dig till Napier på Nordöns östkust. Ta in på idylliska Farm Cape Kidnappers the Lodge, där du stannar i två nätter. Med endast 22 rum är personlig service och toppkomfort i fokus för det här konceptet. Det finns både spa och golfbana vid resorten och gourmetmiddag är inkluderat i priset.

The Farm at Cape Kidnappers.
The Farm at Cape Kidnappers.

Wellington

Nästa stopp på färden är huvudstaden Wellington, en sevärd stad rik på kultur och byggd runt en naturlig hamn på Nordöns södra del. Förutom allt man kan se och göra i Wellingtons kompakta stadskärna, kan en tur på museer, djurparken och botaniska trädgården rekommenderas. Två nätters boende med hög standard på InterContinental som har ett perfekt läge vid Wellington Harbour.

French Farm Bay på Banks Peninsula.
Hitta lugnet på Banks Peninsula utanför Christchurch.

Christchurch

Efter vistelsen i Wellington lämnar ni tillbaka er hyrbil och flyger till Christchurch på Sydön. I lantliga omgivningar på Banks Peninsula precis utanför staden tar ni in på Annandale, en privat egendom med fyra lyxvillor vid kusten. Ni disponerar en av de fyra villorna på egen hand, där privatliv, en fantastisk utsikt över det glittrande Stilla havet och frisk luft är garanterat. Lokala, färska råvaror utgör de fantastiska måltiderna, och ni kan välja mellan att få maten levererad till er villa färdiglagad, eller få en personlig kock på besök. 

Queenstown

Inget besök på Sydön är komplett utan ett besök till Queenstown. Hit vallfärdar folk från hela världen för att frossa i spännande utomhusaktiviteter. Här kan man få utlopp för sitt intresse för alla typer av extremsport. Det finns naturligtvis även ett brett spektrum av aktiviteter som inte pushar adrenalinnivån till det yttersta; utforska området i eget tempo till fots, på cykel, i kanot eller på hästryggen. Eller njut av en avkopplande dag med fiske efter storöring, på spa eller på golfbanan. Med fyra nätter här finns det gott om tid till att utforska allt som den här pulserande staden har att bjuda på. Ni bor på Azur Lodge, som ligger ca. 5 minuter med bil från Queenstown centrum. Från lodgen har ni en fantastisk utsikt över Lake Wakatipu och de omkringliggande bergen. Med endast villor är detta en exklusiv och privat plats om känns långt ifrån allt och alla – men som ändå ligger centralt.

Milford Sound Airport.
Flyg och kryssning till Milford Sound är inkluderat i priset. 
Foto: WitR – stock.adobe.com

Flygtur och kryssning i Milford Sound

Besöket i Queenstown inkluderar en spännande dagsutflykt till natursköna Milford Sound, ett dramatiskt landskap med fjordar och berg. Du plockas upp på hotellet och går därefter ombord på ett litet flygplan som ger en helt unik utsikt över området på väg ut mot kusten. Efter landning följer piloten med resesällskapet på en kort “bushwalk” till hamnen. Därifrån väntar en tur tillbaka med en modern katamaran och du får se fjordlandskapet från däck. Turen blir extra givande eftersom man precis har sett samma landskap ur ett fågelperspektiv.

Efter 15 underbara dagar med det allra bästa av Nya Zeeland flyger du från Queenstown tillbaka till Auckland, och därefter hem till Sverige via Dubai.

Tips

Starta eller avsluta resan med en storstadsvistelse i ex Sydney eller Melbourne. Har du mer tid är det även ett utmärkt tillfälle att se mer av Australien. Titta på Australia in style, och kombinera de destinationer som intresserar med denna resa.

Pris

Paket 1

Kontakta oss för pris

Ekonomiklass på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Få en offert

Paket 2

Från 187 900 kr

Business Class på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Få en offert

Paket 3

Kontakta oss för pris

First Class på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Få en offert

Resfakta

Avreseort

Stockholm.

Höjdpunkter

Waiheke Island, Rotorua, Napier, Wellington, Christchurch, Queenstown, Milford Sound.

Priset inkluderar

 • Flyg Stockholm–Auckland t/r i Business Class med Emirates
 • Inrikesflyg i ekonomiklass Wellington–Christchurch–Queenstown–Auckland med Air New Zealand
 • Flygavgifter och bränsletillägg
 • Transfer Auckland Airport–Waiheke Island t/r
 • 2 nätter på Delamore Lodge på Waiheke Island. Inkl. frukost.
 • Hyrbil i 9 dagar mellan Auckland och Wellington
 • 2 nätter på Treetops Lodge and Estate i Rotorua. Inkl. frukost.
 • 2 nätter på The Farm at Cape Kidnappers utanför Napier. Inkl. frukost och middag.
 • 2 nätter på Intercontinental Wellington. Inkl. frukost.
 • 3 nätter på Annandale utanför Christchurch. Inkl. frukost och middag.
 • 4 nätter på Azur Lodge i Queenstown. Inkl. frukost.
 • Dagstur till Milford Sound inkl. flyg och kryssning
 • All transfer mellan hotell och flygplats i Nya Zeeland

Priset inkluderar inte

 • Rese- och avbokningsskydd
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Övrig information

Resan kan utvidgas. Stopp i Dubai är möjligt på både dit- och hemresa. Kontakta oss för information angående avresa från andra flygplatser.

Turkod

64381

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Få en offert

Fyll i formuläret för att få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

En av våra resespecialister kommer sedan att kontakta dig för att diskutera resan närmare.

Få et tilbud

Genom att skicka in detta formulär godkänner du Australienresors personuppgiftspolicy.

har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Se även

Nya Zeeland

18 dagar

Från 54 900 kr

Nya Zeeland

21 dagar

Från 38 500 kr