Med hyrbil genom Nya Zeeland

Under den här roadtripen på 3 veckor får du se hela landet, med gott om tid till att utforska spännande städer och landskap med din hyrbil.

Foto: Abel Tasman Sea Shuttle

Hem > Reseförslag > Reseförslag Nya Zeeland > Med hyrbil genom Nya Zeeland

Reseförslag

Med hyrbil genom Nya Zeeland

Resruta - Med hyrbil genom Nya Zeeland

Höjdpunkter

Auckland, Bay of Islands, Coromandel Peninsula, Rotorua, Tongariro, Wellington, Nelson, Franz Josef, Queenstown, Milford Sound, Dunedin, Mt. Cook, Christchurch

Antal dagar

24 dagar

Avresa

Året runt

Reseform

Resa på egen hand

Pris

Från 54 900 kr per person när två reser tillsammans

Under den här roadtripen på 3 veckor får du se hela Nya Zeeland, med gott om tid till att utforska spännande städer och landskap med din hyrbil. Från Aucklands behagliga klimat och storstadsliv, till den vilda och storslagna naturen på de två öarna som utgör Nya Zeeland.

Höga snötäckta berg stupar ner i djupa fjordar längs med ett kustlandskap som nästan påminner om kustlinjen i Norge, men med tropiska inslag av palmer, exotiska djur och betydligt fler soldagar än vad vi har hemma i Norden.

Under resan njuter du av god mat och dryck, och tar in på kvalitetshotell. På den genomtänkta rutten får du uppleva de viktigaste sevärdheterna, i kombination med friheten av att ta sig runt i bil på egen hand.

Det finns möjlighet att välja alternativa vägar till några av destinationerna, beroende på vad man vill se och hur mycket man vill köra under dagen.

Cathedral Cove.
Cathedral Cove på Coromandel Peninsula.
Foto: superjoseph – stock.adobe.com

Flyg med Singapore Airlines från Stockholm till Auckland, där du hämtar ut hyrbilen och stannar över natten. En körtur på ca 24 mil norrut från Auckland tar dig till den norra delen av Nordön, där tre dagar tillbringas i Paihia. Här finns en maritim nationalpark som består av ett antal öar och ett rikt djurliv. Här ligger även Waitangi, där brittiska myndigheter ingick ett fredsavtal med maorihövdingarna år 1840.

Efter vistelsen i Paihia bär det söderut igen till halvön Coromandel öster om Auckland. Här finns det fantastiska möjligheter för vandringar och fiske i ett tempererat skogslandskap.

Rotorua är nästa stopp i inlandet. Landskapet här är vulkaniskt med stor geotermisk aktivitet, som i sin tur ger en geologi med unika former och färger, gejsrar och bubblande lerkällor.

Resan närmar sig halvvägs när du kommer till Tongariro, vars landskap hade “rollen” som Mordor i “Sagan om ringen”-trilogin. Här finns en rad spännande aktiviteter att utforska. Lake Taupo bjuder på möjligheter till rafting, vindsurfing, vattenskidor och kanotturer. På land kan man sticka ut på en ridtur eller fiska storöring, och de mest våghalsiga kan ta chansen att hoppa bungyjump eller fallskärm.

Tongariro Crossing.
Planera in tid för en vandring över Tongariro Crossing – en upplevelse för livet!
Foto: Camilla Rutherford

Under den 11:e dagen korsas Cooksundet med färja för att komma över till Sydön. Hyrbilen lämnas i Wellington och en ny hämtas ut i Nelson. Snart kör du längs med det karga landskapet på Sydöns västkust, som reser sig upp från havet och snabbt tar form i höga snötäckta berg. Resan går genom Hokitika, ett samhälle med bara några få tusen invånare men rik på både kultur och historia.

Från glaciärvandring i Glacier Region bär det vidare till Queenstown. Staden ligger omgiven av berg vid Lake Wakatipu. Det här är en favoritdestination när det kommer till extremsport och utomhusaktiviteter. Mount Cardrona precis utanför staden bjuder på ypperlig utförsåkning. Annat man kan testa är rafting, hoppa fallskärm och bungyjump, eller något mindre vilda aktiviteter som ridning, båtturer eller vandringar i skog och berg.

Queenstown.
Queenstown.
Foto: FiledIMAGE – stock.adobe.com

Nästa stopp är vid utkanten av nationalparken med det talande namnet Fiordland National Park, som är Nya Zeelands största nationalpark. Vid fjorden Milford Sounds väntar en spektakulär syn när berget Mitre Peak reser sig 1 692 meter rätt upp ur havet. Fortsätt 30 mil österut och du kommer fram till Dunedin. I den här kuststaden är hälften av invånarna studenter och det märks i atmosfären att det är en levande universitetsstad. Omgivningarna är natursköna med en liten fjord som letar sig in i hjärtat av stadens centrum.

På vägen från Dunedin till Mount Cook finns det rikligt med fiskemöjligheter, speciellt runt Omarama ungefär halvvägs. Stor och lättfångad brunöring kan leda till fiskehistorier utöver det vanliga. Mellan Cook Region och Christchurch ligger sjöarna Lake Tekapo och Lake Pukaki, vars klara turkosgröna färg kommer från glaciärernas smältvatten.

Christchurch.
Christchurch ärsista destinationen.
Foto: WitR – stock.adobe.com

Christchurch är även den sista destinationen efter att ha rest kors och tvärs i det vilda och vackra Nya Zeeland. Det här är en stad med historisk betydelse och där det brittiska inflytandet märks tydligt. Det sägs att invånarna här är mer engelska än engelsmännen själva. Christchurch har blivit ett viktigt resmål på Sydön och är en fin plats för att avsluta tre äventyrliga veckor på vägarna. Hyrbilen lämnas tillbaka innan en kort flygresa tillbaka till Auckland väntar och därefter hemresa till Sverige.

Pris

Paket 1

Från 54 900 kr

Ekonomiklass på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Få en offert

Paket 2

Kontakta oss för pris

Business Class på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Få en offert

Paket 3

Kontakta oss för pris

First Class på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Få en offert

Resfakta

Avreseort

Stockholm.

Höjdpunkter

Auckland, Bay of Islands, Coromandel Peninsula, Rotorua, Tongariro, Wellington, Nelson, Franz Josef, Queenstown, Milford Sound, Dunedin, Mt. Cook, Christchurch

Priset inkluderar

  • Flyg Stockholm–Auckland t/r i ekonomiklass med Singapore Airlines
  • Inrikesflyg i ekonomiklass Christchurch–Auckland med Air New Zealand
  • Flygavgifter och bränsletillägg
  • 21 nätters boende
  • Hyrbil i 22 dagar från Auckland till Christchurch

Priset inkluderar inte

  • Rese- och avbokningsskydd
  • Personliga utgifter
  • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
  • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Övrig information

Resan kan utvidgas. Stopp i Singapore är möjligt på både dit- och hemresa. Kontakta oss för information angående avresa från andra flygplatser.

Turkod

64375

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Få en offert

Fyll i formuläret för att få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

En av våra resespecialister kommer sedan att kontakta dig för att diskutera resan närmare.

Få et tilbud

Genom att skicka in detta formulär godkänner du Australienresors personuppgiftspolicy.

har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Se även

Nya Zeeland

18 dagar

Från 54 900 kr

Nya Zeeland

21 dagar

Från 38 500 kr