Upptäck vilda och vackra Australien

Detta är en resa fylld med unika upplevelser av hög kvalitet.

Foto: Tourism NT/Kyle Hunter & Hayley Anderson

Hem > Reseförslag > Reseförslag Australien > Upptäck vilda och vackra Australien

Reseförslag

Upptäck vilda och vackra Australien

Resruta - Upptäck vilda och vackra Australien

Höjdpunkter

Arnhem Land, Darwin, Kangaroo Island, Great Ocean Road, Adelaide, Melbourne.

Antal dagar

17 dagar

Avresa

Avresa maj–oktober

Reseform

Resa på egen hand

Pris

Från 89 900 kr per person när två reser tillsammans

Detta är en resa fylld med unika upplevelser av hög kvalitet. Ni utforskar nationalparker och vildmark som inte många andra människor har besökt, får närkontakt med det varierade djurlivet, kör landets vackraste kustväg och njuter av förstklassig mat och lokalproducerade viner.

Stockholm – Darwin

Resan startar i Stockholm, men det finns möjlighet att ansluta från vissa andra städer i Sverige. Flygresan är med Singapore Airlines och Silk Air via Singapore till Darwin.

Väl framme blir ni transporterade till Adina Apartment Hotel som ligger mitt i Darwins nya waterfront-område. Njut av det tropiska klimatet på stranden, i den konstgjorda lagunen eller på de många restauranger, caféer och barer som finns i området. Det tar endast några minuter att promenera till huvudgatan.

Cullen Bay i Darwin.
Besök Cullen Bay i Darwin, som har flera bra restauranger.
Foto: Tourism Australia/Nicholas Kavo

5-dagarstur till Kakadu, Arnhem Land och Cobourg Peninsula

Nästa morgon startar äventyret! Under fem dagar får ni uppleva ett av Australiens mest spännande vildmarksområden. Inte bara klippmålningar, vattenfall, vacker natur och spännande djurliv är på programmet, ni besöker även områden som det är få förunnat att få uppleva.

Den första dagen besöker ni Kakadu National Park, som är Australiens största nationalpark. Titta efter saltvattenkrokodiler och spännande fåglar på Corroboree Billabong. Ni får även se närmare på några av vattenfallen och stenformationerna som Kakadu är känt för.

På dag två åker ni in i aboriginernas land, Arnhem Land. Under dagen besöker ni ett litet aboriginsamhälle, och får se de bästa klippmålningarna som finns i Australien. Dagen avslutas på Cobourg Peninsula. Här ligger den unika campen som ni ska bo på de kommande tre nätterna.

Cobourg Coastal Camp.
Dela med dig av dagens upplevelser med de andra gästerna på Coburg Coastal Camp vid solnedgången. 
Foto: David Hancock/SkyScans

Under dag tre utforskar ni livet till havs i den största marinparken i Northern Territory. Livet under vattnet är helt otroligt. Det är möjligt att få se hela sex olika arter av sköldpaddor, delfiner, haj, krokodiler, rockor, krabbor och massvis av fisk. Prova lyckan med fiskespöt och se vad du får upp från havet!

På dag fyra utforskar ni en annan del av Cobourg med fyrhjulsdrivet fordon. Ni kommer bl.a. att försöka fånga krabbor med hjälp av en gammal aboriginsk metod, och besöka ett specifikt våtmarksområde som finns med på RAMSAR (en global naturvårdskonvention) som arbetar för att bevara våtmarker och vattenmiljöer.

Den sista dagen går turen från Cobourg tillbaka genom Arnhem Land och in i Kakadu. Sträck på benen under en promenad upp på stenformationen Ubirr. På väg upp kan ni se de klippmålningar som Ubirr är känt för, innan ni når toppen och får en fantastisk utsikt över våtmarksområdena i Kakadu. Turen avslutas i Darwin, där ni checkar in på samma hotell som ni bodde på den första natten.

Adelaide och Barossa Valley

Efter en sista natt i Darwin flyger ni vidare till Adelaide, där ni checkar in på det eleganta Mayfair Hotel som är stadens nyaste 5-stjärniga hotell. Beläget mitt i hjärtat av Adelaide är hotellet nära både restauranger, shopping och sevärdheter. Adelaide har ett rikt utbud av konst och kultur, utmärkta restauranger, gamla byggnader och en vänlig lokalbefolkning.

Barossa Valley.
Gör er klara för en härlig dag i Barossa Valley.
Foto: South Australian Tourism Commission

En heldagstur till vinområdet Barossa Valley är inkluderat under vistelsen i Adelaide. I en liten grupp och med en kunnig guide besöker ni vingårdar där det finns möjlighet att provsmaka. Dagen planeras efter resenärernas önskemål och intressen, och möjliga stopp inkluderar vinproducenter som Peter Lehmann, Torbreck och Henschke. Är ni speciellt intresserade av mat rekommenderar vi att ni ber guiden stanna vid Maggie Beer Farmshop.

Kangaroo Island

Från Adelaide resar ni till Kangaroo Island, ön som beskrivs som en zoologisk trädgård utan staket. Efter ankomst möter en guide om kommer att visa er ön de nästkommande två dagarna. Promenera i eukalyptusskogen och se koalor som tar en lur i träden. Besök hemmet till världens mest sällsynta papegoja och titta efter känguruer och vallabyer i det fria.

Efter en härlig lunch fortsätter ni till Seal Bay där guiden tar er med på en promenad på stranden bland en koloni av sjölejon. Ni äter middag och övernattar på Aurora Ozone Hotel eller Mercure Kangaroo Island Lodge.

Seal Bay på Kangaroo Island.
Gå bland sjölejonen på Seal Bay på Kangaroo Island.
Foto: SATC

Efter frukost nästa dag besöker ni Flinders Chase National Park, där det finns kängurur, echidnas, koalor och otaliga fågelarter. Ni besöker de märkliga stenformationerna på Remarkable Rocks, och grottan Admirals Arch som bl.a. är hem för en stor koloni av sälar. Efter en elegant picknicklunch väntar mer sightseeing innan ni återvänder tillbaka till Adelaide. Ni tillbringar natten på Mayfair Hotel.

Kör själv från Adelaide till Melbourne

I Adelaide hämtar ni ut er hyrbil och sätter kursen mot sydöst. Första natten tillbringar ni i kuststaden Robe, innan ni nästa dag fortsätter in i delstaten Victoria och kör första delen av den världskända Great Ocean Road. Planera in stopp på kända platser som Twelve Apostles och Loch Ard Gorge, innan ni avslutar dagen i Apollo Bay.

Great Ocean Road.
Great Ocean Road är Australiens vackraste kustväg.
Foto: Roberto Seba

Dagen efter kör ni sista delen av Ocean Road innan i tar färjan över till Mornington Peninsula. Här tillbringar ni två nätter i den lilla staden Flinders. Ta livet med ro eller använd bilen till att utforska Mornington Peninsulas många charmerade samhällen.

Den sista dagen kör ni till Melbourne och lämnar tillbaka bilen vid ankomst.

Melbourne och Phillip Island

Melbourne checkar ni in på Crown Promenade. Hotellet ligger i distriktet Southbank, ett område där det finns ett bra utbud av restauranger, caféer och barer.

Penuin Parade på Phillip Island.
Upplev pingvinparaden på Phillip Island.
Foto: Robert Blackburn/Visit Victoria

En dagstur till pingvinön Phillip Island är den sista utflykten som är inkluderad. Där tar en av nationalparkens guider er med för att titta på de små pingvinerna som ön är så berömd för. Varje dag vid solnedgången kommer pingvinerna tillbaka efter en dag ute till havs och detta fenomen är känd som ”Penguin Parade”. Ni kan även få ett sista möte med det australiensiska djurlivet på Moonlit Sanctuary och Koala Conservation Centre.

Rooftop bar i Melbourne.
Besök en av rooftop barerna i Melbourne.
Foto: Robert Blackburn

Den sista dagen i Melbourne är fri för egna aktiviteter. Utforska stadens nätverk av arkader och bakgator, där man hittar ett stort utbud av caféer, restauranger, barer och butiker. Ni kan också besöka någon av stadens stora sportarenor, Royal Botanic Garden och stadsdelen St.Kilda där ni kan gå en tur längs strandpromenaden.

Från Melbourne flyger ni hem igen till Sverige. Luta er tillbaka och njut av den prisbelönta servicen hos Singapore Airlines.

Pris

Paket 1

Från 89 900 kr

Ekonomiklass på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Få en offert

Paket 2

Från 101 900 kr

Premium ekonomiklass på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Få en offert

Paket 3

Från 125 900 kr

Business Class på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Få en offert

Resfakta

Avreseort

Stockholm.

Höjdpunkter

Darwin, Arnhem Land, Adelaide, Kangaroo Island, Great Ocean Road, Melbourne, Phillip Island.

Priset inkluderar

 • Flyg Stockholm–Australien t/r i vald klass med Singapore Airlines
 • Inrikesflyg i ekonomiklass mellan Darwin och Adelaide
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • 2 nätter på Adina Apartment Hotel Darwin Waterfront
 • 5-dagarsturen ”Kakadu, Arnhem Land och Cobourg Peninsula Tour” inkl. övernattning och måltider
 • 3 nätter på Mayfair Hotel i Adelaide
 • Dagsutflykten ”Best of Barossa”
 • 2-dagarstur på Kangaroo Island inkl. övernattning, måltider och resa Adelaide–Kangaroo Island t/r
 • Hyrbil från Adelaide till Melbourne, 5 dagar
 • 4 övernattningar på kör själv-turen mellan mellan Adelaide och Melbourne
 • Färja Queenscliff–Sorrento
 • 2 nätter på Crown Promenade Melbourne
 • Phillip Island Ultimate Eco Tour m/ VIP upgrade
 • Transfer mellan flygplats och hotell
 • Turistvisum till Australien

Priset inkluderar inte

 • Avbokningsskydd
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Övrig information

Resan kan utvidgas eller justeras efter era önskemål. Stopp i Singapore tillåtet i båda riktningarna. Kontakta oss för information angående avresa från andra flygplatser.

Turkod

61250

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Få en offert

Fyll i formuläret för att få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

En av våra resespecialister kommer sedan att kontakta dig för att diskutera resan närmare.

Få et tilbud

Genom att skicka in detta formulär godkänner du Australienresors personuppgiftspolicy.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Se även

Australien

17 dagar

Från 48 900 kr

Australien

21 dagar

Från 36 900 kr