Search
Generic filters
Välj en sida

Upptäck vilda och vackra Australien

Detta är en resa fylld med unika upplevelser av hög kvalitet.

Dagsprogram

Upptäck vilda och vackra Australien

Reseförslag:

Upptäck vilda och vackra Australien

}

17 dagar

Arnhem Land, Darwin, Kangaroo Island, Great Ocean Road, Adelaide, Melbourne.

Avresa maj–oktober

N

Resa på egen hand

Från 71 000 kr per person när två reser tillsammans

Dagsprogram

Detta är en resa fylld med unika upplevelser av hög kvalitet. Ni utforskar nationalparker och vildmark som inte många andra människor har besökt, får närkontakt med det varierade djurlivet, kör landets vackraste kustväg och njuter av förstklassig mat och lokalproducerade viner.

Businessklasse på Singapore Airlines.

Business Class på Singapore Airlines.

Stockholm–Darwin

Resan startar i Stockholm, men det finns möjlighet att ansluta från vissa andra städer i Sverige. Flygresan är med Singapore Airlines och Silk Air via Singapore till Darwin.

Väl framme blir ni transporterade till Adina Apartment Hotel som ligger mitt i Darwins nya waterfront-område. Njut av det tropiska klimatet på stranden, i den konstgjorda lagunen eller på de många restauranger, caféer och barer som finns i området. Det tar endast några minuter att promenera till huvudgatan.

Dela dagens upplevelser med de andra gästerna på Cobourg coastal camp vid solnedgången.

Dela med dig av dagens upplevelser med de andra gästerna på Coburg Coastal Camp vid solnedgången. Foto: David Hancock/SkyScans

5-dagarstur till Kakadu, Arnhem Land och Cobourg Peninsula

Nästa morgon startar äventyret! Under fem dagar får ni uppleva ett av Australiens mest spännande vildmarksområden. Inte bara klippmålningar, vattenfall, vacker natur och spännande djurliv är på programmet, ni besöker även områden som det är få förunnat att få uppleva.

Den första dagen besöker ni Kakadu National Park, som är Australiens största nationalpark. Titta efter saltvattenkrokodiler och spännande fåglar på Corroboree Billabong. Ni får även se närmare på några av vattenfallen och stenformationerna som Kakadu är känt för.

På dag två åker ni in i aboriginernas land, Arnhem Land. Under dagen besöker ni ett litet aboriginsamhälle, och får se de bästa klippmålningarna som finns i Australien. Dagen avslutas på Cobourg Peninsula. Här ligger den unika campen som ni ska bo på de kommande tre nätterna.

Under dag tre utforskar ni livet till havs i den största marinparken i Northern Territory. Livet under vattnet är helt otroligt. Det är möjligt att få se hela sex olika arter av sköldpaddor, delfiner, haj, krokodiler, rockor, krabbor och massvis av fisk. Prova lyckan med fiskespöt och se vad du får upp från havet!

På dag fyra utforskar ni en annan del av Cobourg med fyrhjulsdrivet fordon. Ni kommer bl.a. att försöka fånga krabbor med hjälp av en gammal aboriginsk metod, och besöka ett specifikt våtmarksområde som finns med på RAMSAR (en global naturvårdskonvention) som arbetar för att bevara våtmarker och vattenmiljöer.

Den sista dagen går turen från Cobourg tillbaka genom Arnhem Land och in i Kakadu. Sträck på benen under en promenad upp på stenformationen Ubirr. På väg upp kan ni se de klippmålningar som Ubirr är känt för, innan ni når toppen och får en fantastisk utsikt över våtmarksområdena i Kakadu. Turen avslutas i Darwin, där ni checkar in på samma hotell som ni bodde på den första natten.

Ta en sväng till Maggie Beer's Farm Shop.

Maggie Beer är en av de mest kända matpersonligheterna i Australien. Hon har en egen butik i Barossa Valley som fokuserar på närodlad mat.

Adelaide och Barossa Valley

Efter en sista natt i Darwin flyger ni vidare till Adelaide, där ni checkar in på det eleganta Mayfair Hotel som är stadens nyaste 5-stjärniga hotell. Beläget mitt i hjärtat av Adelaide är hotellet nära både restauranger, shopping och sevärdheter. Adelaide har ett rikt utbud av konst och kultur, utmärkta restauranger, gamla byggnader och en vänlig lokalbefolkning.

En heldagstur till vinområdet Barossa Valley är inkluderat under vistelsen i Adelaide. I en liten grupp och med en kunnig guide besöker ni vingårdar där det finns möjlighet att provsmaka. Dagen planeras efter resenärernas önskemål och intressen, och möjliga stopp inkluderar vinproducenter som Peter Lehmann, Torbreck och Henschke. Är ni speciellt intresserade av mat rekommenderar vi att ni ber guiden stanna vid Maggie Beer Farmshop.

Upplev det varierande djurlivet på Kangaroo Island.

Upplev det varierade djurlivet på Kangaroo Island.

Kangaroo Island

Från Adelaide flyger ni till Kangaroo Island, ön som beskrivs som en zoologisk trädgård utan staket. Efter ankomst möter en guide om kommer att visa er ön de nästkommande två dagarna. Promenera i eukalyptusskogen och se koalor som tar en lur i träden. Besök hemmet till världens mest sällsynta papegoja och titta efter känguruer och vallabyer i det fria.

Efter en härlig lunch fortsätter ni till Seal Bay där guiden tar er med på en promenad på stranden bland en koloni av sjölejon. Ni äter middag och övernattar på Stranraer Homestead, som är en fårfarm ägd i flera generationer av familjen Wheatons.

Efter frukost nästa dag besöker ni Flinders Chase National Park, där det finns kängurur, echidnas, koalor och otaliga fågelarter. Ni besöker de märkliga stenformationerna på Remarkable Rocks, och grottan Admirals Arch som bl.a. är hem för en stor koloni av sälar. Efter en elegant picknicklunch väntar mer sightseeing innan ni återvänder till flygplatsen för avgång från Kangaroo Island tillbaka till Adelaide. Ni tillbringar natten på Mayfair Hotel.

Dagens höjdpunkt är en helikoptertur över bl.a. 12 Apostlarna.

Great Ocean Road är Australiens vackraste kustväg. Foto: Roberto Seba

Kör själv från Adelaide till Melbourne

I Adelaide hämtar ni ut er hyrbil och sätter kursen mot sydöst. Första natten tillbringar ni i kuststaden Robe, innan ni nästa dag fortsätter in i delstaten Victoria och kör första delen av den världskända Great Ocean Road. Planera in stopp på kända platser som Twelve Apostles och Loch Ard Gorge, innan ni avslutar dagen i Apollo Bay.

Dagen efter kör ni sista delen av Ocean Road innan i tar färjan över till Mornington Peninsula. Här tillbringar ni två nätter i den lilla staden Flinders. Ta livet med ro eller använd bilen till att utforska Mornington Peninsulas många charmerade samhällen.

Den sista dagen kör ni till Melbourne och lämnar tillbaka bilen vid ankomst.

Ta en lunch på strandpromenaden i St Kilda.

Koppla av på strandpromenaden i St. Kilda. Foto: Josie Withers Photography.

Melbourne och Phillip Island

I Melbourne checkar ni in på Crown Promenade. Hotellet ligger i distriktet Southbank, ett område där det finns ett bra utbud av restauranger, caféer och barer.

En dagstur till pingvinön Phillip Island är den sista utflykten som är inkluderad. Där tar en av nationalparkens guider er med för att titta på de små pingvinerna som ön är så berömd för. Varje dag vid solnedgången kommer pingvinerna tillbaka efter en dag ute till havs och detta fenomen är känd som ”Penguin Parade”. Ni kan även få ett sista möte med det australiensiska djurlivet på Moonlit Sanctuary och Koala Conservation Centre.

Den sista dagen i Melbourne är fri för egna aktiviteter. Utforska stadens nätverk av arkader och bakgator, där man hittar ett stort utbud av caféer, restauranger, barer och butiker. Ni kan också besöka någon av stadens stora sportarenor, Royal Botanic Garden och stadsdelen St.Kilda där ni kan gå en tur längs strandpromenaden.

Från Melbourne flyger ni hem igen till Sverige. Luta er tillbaka och njut av den prisbelönta servicen hos Singapore Airlines.

Resfakta

Avreseort

Stockholm.


 

Höjdpunkter

Darwin, Arnhem Land, Adelaide, Kangaroo Island, Great Ocean Road, Melbourne, Phillip Island.


 

Priset inkluderar

 • Flyg Stockholm–Australien t/r i vald klass med Singapore Airlines
 • Inrikesflyg i ekonomiklass mellan Darwin och Adelaide
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • 2 nätter på Adina Apartment Hotel Darwin Waterfront
 • 5-dagarsturen ”Kakadu, Arnhem Land och Cobourg Peninsula Tour” inkl. övernattning och måltider
 • 3 nätter på Mayfair Hotel i Adelaide
 • Dagsutflykten ”Best of Barossa”
 • 2-dagarstur på Kangaroo Island inkl. övernattning, måltider och flygresa Adelaide–Kangaroo Island t/r
 • Hyrbil från Adelaide till Melbourne, 5 dagar
 • 4 övernattningar på kör själv-turen mellan mellan Adelaide och Melbourne
 • Färja Queenscliff–Sorrento
 • 2 nätter på Crown Promenade Melbourne
 • Phillip Island Ultimate Eco Tour m/ VIP upgrade
 • Transfer mellan flygplats och hotell
 • Turistvisum till Australien


 

Priset inkluderar inte

 • Avbokningsskydd
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer


 

Övrig information

Resan kan utvidgas eller justeras efter era önskemål. Stopp i Singapore tillåtet i båda riktningarna. Kontakta oss för information angående avresa från andra flygplatser.


 

Turkod

61250

Prisinformation

Ekonomiklass:

Från 71 000 per person när två reser tillsammans.

Premium ekonomiklass:

Från 76 500 per person när två reser tillsammans.

Business Class:

Från 88 500 per person när två reser tillsammans.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

08-676 97 90

Mån-Fre 08.30 - 16.30

Få ett prisförslag på ”Upptäck vilda och vackra Australien”

Reiseforslag - generell

Fyll i formuläret för att få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

En av våra resespecialister kommer sedan att kontakta dig för att diskutera resan närmare.

 

Vill du ha ett videomöte med oss?
reCAPTCHA
Genom att skicka in detta formulär godkänner du Australienresors personuppgiftspolicy.