Unik upplevelseresa i Australien

Upplev Australiens många varierande områden på denna exklusiva rundresa.

Foto: Silky Oaks Lodge

Hem > Reseförslag > Reseförslag Australien > Unik upplevelseresa i Australien

Reseförslag

Unik upplevelseresa i Australien

Resruta - Unik upplevelsesresa i Australien

Höjdpunkter

Great Ocean Road, Melbourne, Sydney, Wolgan Valley, Hamilton Island, Daintree Rainforest, Great Barrier Reef.

Antal dagar

16 dagar

Avresa

Året runt

Reseform

Resa på egen hand

Pris

Från 170 900 kr per person när två reser tillsammans

Upplev Australiens många varierande områden på denna exklusiva rundresa. Från de pulserande storstäderna Melbourne och Sydney, till den omväxlande naturen längs Great Ocean Road, den orörda regnskogen i Mossman och världskända Stora Barriärrevet. Under resan bor ni på några av landets bästa och mest unika hotell och resorter, och flera fantastiska utflykter är inkluderade.

Resan startar i Stockholm, men det är möjligt med anslutning från vissa andra städer i Sverige. Ni flyger ekonomi, Business eller First Class med Singapore Airlines.

Singapore Airlines - First Class Suite
Singapore Airlines – First Class Suite

I Melbourne bor ni på Grand Hyatt Melbourne, som är ett 5-stjärnigt hotell central beläget i East End av Central Business District. Det är gångavstånd från hotellet till Federation Square, butiker, restauranger och nöjesområdet Southbank.

Melbourne är staden som vet hur man njuter av livet. Allt finns tillgängligt i staden som har en spektakulär blandning av ny och gammal arkitektur, eleganta gator och överdådiga parker och trädgårdar.

Den första dagen lär ni känna staden under en halvdagstur med Melbourne Private Tours. Turen är privat och skräddarsys efter era önskemål, så att ni kan fokusera på det som är mest intressant för er. Vi rekommenderar ett stopp i Melbournes berömda nätverk av arkader och bakgator, där guiden tar er med på en promenad och visar de caféer, restauranger, barer och butiker som ligger lite undangömt. Ni kan även besöka några av stadens stora sportarenor, Royal Botanic Garden och stadsdelen St. Kilda, där ni kan gå en tur längs med strandpromenaden.

Melbourne.
Lär känna Melbourne.
Foto: Emily Godfrey

Dagen därefter står Great Ocean Road på programmet. Great Ocean Road är en av Australiens vackraste kustvägar, där den slingrar sig längs med sydkusten i Victoria. Ni kör delar av den mest spektakulära sträckan på Great Ocean Road. Se efter vilda koalor i träden i Kenneth River och besök den berömda surfstranden Bells Beach, innan ni äter lunch i Apollo Bay. Därefter går ni ombord på en helikopter som tar er med på en fantastisk flygtur över Cape Otway Light Station och vidare till de världskända Twelve Apostles. Efter helikopterturen återvänder ni till Apollo Bay och därefter tillbaka till Melbourne.

Great Ocean Road.
Dagens höjdpunkt är en helikoptertur över bl.a. Twelve Apostles. 
Foto: Roberto Seba

Från Melbourne flyger ni till tropiska Queensland, där ni tillbringar 3 nätter på regnskogsresorten Silky Oaks. Silky Oaks ligger i den tropiska regnskogen vid Mossman Gorge, precis norr om Port Douglas. Detta är ett av Australiens mest orörda områden där man fortfarande upptäcker nya växt- och djurarter. Resorten har ett stort och varierat aktivitetsprogram, med bl.a. vandringar, spa, utflykter till korallrevet, dykning och luftballongsflygning.

Se film från Silky Oaks Lodge.

Efter en avkopplande vistelse i regnskogen flyger ni vidare till Hamilton Island och Stora Barriärrevet. Här bor ni på qualia, en resort som erbjuder lyx av yttersta klass. Resorten har en fantastisk utsikt över öarna i Whitsundays och servicen är av världsklass. Här finns ett stort utbud av aktiviteter, inklusive snorkling eller dykning på korallrevet, golf och segling.

Qualia.
Fantastisk utsikt över korallrevet från qualia.

Efter 3 nätter på qualia flyger ni till Sydney. Här bor ni på Park Hyatt Sydney, ett fashionabelt hotell med kanske den bästa belägenheten i hela Sydney. Från hotellet har man en fantastisk utsikt mot operahuset och Sydney Harbour. Gå på en föreställning i operahuset, besök en av stadens många stränder och ät på någon av de nyskapande restaurangerna som Sydney numera har många av.

Vi har inkluderat en privat eftermiddagstur, så att ni enkelt lär känna Sydney. Ni får uppleva några av de mest kända sevärdheterna i stadens centrala delar, innan ni besöker Bondi, Manly och flera av de andra berömda strandområdena som omger staden.

Emirates One&Only Wolgan Valley Resort&Spa
Resan avslutas med 3 nätter på Emirates One&Only Wolgan Valley Resort&Spa.

Rundresan i Australien avslutas med 3 nätter på Emirates One&Only Wolgan Valley Resort & Spa. Detta är en av Australiens vackraste resorter med perfekt belägenhet i den spektakulära bergskedjan Blue Mountains, ca tre timmar med bil från Sydney. Allt i och omkring resorten osar av kvalitet och en vistelse här är en speciell upplevelse och ett minne för livet. Man kan välja mellan vandringar, hästridning, safari och spabehandling.

Efter vistelsen på Wolgan Valley blir ni transporterade till flygplatsen i Sydney (det är även möjligt att uppgradera till transfer med helikopter), och därifrån går resan hem igen med Singapore Airlines.

Pris

Paket 1

Från 170 900 kr

Ekonomiklass på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Få en offert

Paket 2

Från 208 900 kr

Business Class på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Få en offert

Paket 3

Från 272 900 kr

First Class på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Få en offert

Resfakta

Avreseort

Stockholm.

Höjdpunkter

Great Ocean Road, Melbourne, Sydney, Wolgan Valley, Hamilton Island, Daintree Rainforest, Great Barrier Reef.

Priset inkluderar

 • Flyg Stockholm–Australien t/r i vald klass med Singapore Airlines
 • Inrikesflyg i ekonomiklass mellan Melbourne–Cairns–Hamilton Island–Sydney
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • 3 nätter på Grand Hyatt Melbourne inkl. frukost
 • Halvdags privat sightseeingtur i Melbourne
 • Dagsutflykt till Great Ocean Road inkl. helikoptertur över Twelve Apostles
 • 3 nätter på Silky Oaks Lodge inkl. frukost
 • 3 nätter på qualia inkl. frukost och middag
 • 3 nätter på Park Hyatt Sydney inkl. frukost
 • Halvdags privat sightseeingtur i Sydney
 • 3 nätter på Emirates One&Only Wolgan Valley Resort & Spa inkl. frukost, lunch och middag
 • Transfer mellan flygplats och hotell
 • Turistvisum till Australien

Priset inkluderar inte

 • Avbokningsskydd
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Övrig information

Resan kan utvidgas. Stopp i Dubai tillåtet i båda riktningar. Kontakta oss för information angående avresa från andra flygplatser.

Turkod

61185

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Få en offert

Fyll i formuläret för att få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

En av våra resespecialister kommer sedan att kontakta dig för att diskutera resan närmare.

Få et tilbud

Genom att skicka in detta formulär godkänner du Australienresors personuppgiftspolicy.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Se även

Australien

14 dagar

Från 157 000 kr