Search
Generic filters
Välj en sida

Längs västkusten i Western Australia

Kuststräckan från Perth till Broome är en fantastisk upplevelse, med kritvita stränder, spännande nationalparker och rev med hundratals av fisk- och korallarter.

Dagsprogram

Längs västkusten i Western Australia

Reseförslag:

Längs västkusten i Western Australia

}

21 dagar

Perth, Kalbarri, Monkey Mia, Exmouth, Ningaloo Reef, Karijini National Park, Broome.

Avresa året runt

N

Resa på egen hand

Från 39 000 kr per person när två reser tillsammans

Dagsprogram

Kuststräckan på 2 225 kilometer från Perth till Broome är en fantastisk upplevelse med vacker natur. Här finns kritvita stränder, spännande nationalparker och rev med hundratals av fisk- och korallarter som inbjuder till dykning och snorkling.

Resan börjar med ett par nätter på ett centralt beläget hotell i Perth, sedan vidare norrut till Geraldton för att par nätter där. I Monkey Mia vid Shark Bay tillbringar du tre dagar. Här kan man simma med delfiner som ofta väljer att komma nära människor – en unik upplevelse! I Exmouth bor ni på en ny resort med ett av Australiens finaste korallrev i närheten. Därefter 3 nätter i nationalparken Karijini med övernattning i lyxtält. Detta är en storslagen upplevelse av australiensisk natur i de mest spektakulära omgivningar! Slutligen är det Broome med sina vackra stränder som står på tur.

Reseförslaget inkluderar flygresa Stockholm–Perth t/r samt flyg från Broome till Perth, 18 nätter på hotell och resorter längs Australiens västkust från Perth till Broome samt hyrbil i 15 dagar. Totalt får du räkna med ca 3 veckor för denna resa inklusive flygresan från Sverige.

Downtown Perth.

Downtown Perth. Foto: City of Perth.

Perth

Perth ligger naturskönt till vid Swan River. Perth är även Australiens kanske renaste stad och så skiner solen nästan alltid där. Centrum är litet och kompakt, och du kan promenera till det mesta. Klimatet är perfekt: En kort vinter med en temperatur på runt 18 grader, och en lång, torr sommar med runt 28 grader. Den lilla hamnstaden Fremantle måste man också ge en visit. Fantastiskt charmig och känd för sina många caféer. Men det är de fantastiska områdena längs med kusten norr om Perth som är höjdpunkten med den här resan.

delfiner i monkey mia

Upplev vilda delfiner på nära håll i Monkey Mia. Foto: Australia’s Coral Coast

Monkey Mia og Exmouth

Monkey Mia ligger i Shark Bay, nationalparken som finns med på världsarvslistan. Här kan man uppleva vilda delfiner på nära håll ett par gånger per dag, besöka den otroliga Shell Beach, som är den ena av två stränder i världen som består av jättesmå snäckor, eller stromatoliterna i Harmelin Pool. Om man vill kan man följa med på en segelbåtstur (inte inkl.) och se mer av det unika livet under vattnet, som delfiner, hajar, sjökor m.m.

Exmouth ligger 1 264 kilometer nordväst om Perth precis i mitten av Western Australias kuststräcka. Staden ligger vid revet Ningaloo Marina Park som är den största attraktionen i detta område. Revet är Western Australias svar på Stora Barriärrevet. Vid Ningaloo finns mer än 520 olika fiskarter, 250 olika typer av koraller, sköldpaddor, valar m.m. Den största attraktionen av dem alla är utan tvekan valhajen som lockar till sig tusentals nyfikna dykare och snorklare varje år, i hopp om att få syn på världens största fisk och kanske få möjlighet att simma vid sidan om den.

Simma med valhaj i Ningaloo Reef.

Simma bredvid en valhaj på Ningaloo Reef. Foto: Tourism WA

Karijini National Park

Karijini National Park är en fascinerande plats med några av de vackraste omgivningar man kan föreställa sig! Nationalparken är den näst största i Western Australia och besöks av många resenärer varje år. Detta är en autentisk australiensisk outbackupplevelse, den sanna upplevelsen av denna del av Australien. Resorten är till 100 % ägd av aboriginerna och är en perfekt utgångspunkt för att utforska spännande natur. I närheten finns stora områden med typiska slätter, kanjoner med vattenfall och frestande små insjöar för att njuta av ett uppfriskande dopp. Djurlivet är dessutom minst sagt imponerande.

Utforska den spännande naturen i Karijini National Park.

Djurlivet är imponerande i Karijini National Park. Foto: Karijini Eco Retreat

Broome

2 400 kilometer norr om Perth, vid gränsen till den stora öknen Great Sandy Desert, ligger pärlan i den norra delen av Western Australia, Broome. Det är en gammal pärlfiskestad med några tusen invånare, ett härligt vinterklimat och 22 kilometer med vacker, tropisk badstrand med kritvit sand och ett turkosblått hav. Här avslutas resan innan ni återvänder hem via Perth.

Resfakta

Avreseort

Stockholm.


 

Höjdpunkter

Perth, Kalbarri, Monkey Mia, Exmouth, Ningaloo Reef, Karijini National Park, Broome.


 

Priset inkluderar

 • Alla flygtransporter i ekonomiklass enl. program
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • 3 nätter i Perth
 • 2 nätter i Geraldton
 • 3 nätter i Shark Bay
 • 3 nätter i Exmouth
 • 3 nätter i Karijini National Park
 • 1 natt i Port Hedland
 • 3 nätter på Cable Beach i Broome
 • 15 dagar hyrbil från Perth till Broome
 • Turistvisum till Australien


 

Priset inkluderar inte

 • Avbokningsskydd
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer


 

Övrig information

Resan kan förlängas. Kontakta oss för information angående avresa från andra flygplatser.


 

Turkod

17599

Prisinformation

Business Class

Kontakta oss för pris
 • Pris per person när två reser tillsammans.

First class

Kontakta oss för pris
 • Pris per person när två reser tillsammans.

Ekonomiklass:

Från 39 000 per person när två reser tillsammans.

Business Class:

Kontakta oss för pris.

First class:

Kontakta oss för pris.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

08-676 97 90

Mån-Fre 08.30 - 16.30

Få ett prisförslag på ”Längs västkusten i Western Australia”

Reiseforslag - generell

Fyll i formuläret för att få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

En av våra resespecialister kommer sedan att kontakta dig för att diskutera resan närmare.

 

reCAPTCHA
Genom att skicka in detta formulär godkänner du Australienresors personuppgiftspolicy.