Det goda livet i South Australia och Sydney

Under 15 dagar får ni uppleva storstad, ödemark, djurliv och spektakulär natur.

Foto: South Australian Tourism Commission

Hem > Reseförslag > Reseförslag Australien > Det goda livet i South Australia och Sydney
Resruta - Det goda livet i South Australia och Sydney

Klicka på kartan för större format.

Det goda livet i South Australia och Sydney

Reseförslag

Kangaroo Island, Sydney, Barossa Valley, Flinders Ranges, Adelaide.

15 dagar

Året runt

Resa på egen hand

Från 149 900 kr per person när två reser tillsammans

Resfakta

Detta exklusiva reseförslag ger dig ett smakprov på allt som Australien har att erbjuda. Under 15 dagar får ni uppleva storstad, ödemark, djurliv och spektakulär natur. Bo på luxuösa, men jordnära hotell och resorter, och upptäck varför Australien finns med på den kulinariska världskartan.

Resan startar i Stockholm, men det är även möjligt att ansluta från vissa andra städer i Sverige. Ni flyger i ekonomi, business eller first class med Singapore Airlines via Köpenhamn/London och Singapore till Adelaide.

Suite på Singapore Airlines (A380).
Suite på Singapore Airlines (A380).

I Adelaide tar ni in på eleganta Mayfair Hotel, som är stadens nyaste 5-stjärniga hotell. Beläget mitt i Adelaides hjärta nära både restauranger, shopping och sevärdheter. Använd de första dagarna till att lära känna staden.

Adelaide har ett rikt utbud av konst och kultur, utmärkta restauranger, gamla byggnader och en vänlig lokalbefolkning. Besök även de charmerande stadsdelarna vid stranden. Både i Glenelg, Brighton, Henley och Semaphore finns många butiker, caféer, pubar och restauranger.

Glenelg.
Besök en av stadsdelarna vid stranden som t ex Glenelg.
Foto: SATC

Från Adelaide tar det endast en halvtimme att flyga till Kangaroo Island, ön som är känd för sitt rika djurliv och sin spektakulära natur. De nästkommande dagarna blir det en all inclusive vistelse på (3 nätter) på Oceanview med spännande turer på ön. I en grupp på max 12 gäster följer ni med kunniga, lokala guider på vandringar där det väntar en fascinerande och varierad natur. Australiens ikoniska djurarter i det fria, och förstklassig mat och dryck. Flinders Chase National Park, Remarkable Rocks och sälkolonin vid Admirals Arch är några av höjdpunkterna på rundturen.

Oceanview Eco Villas.
Oceanview Eco Villas, Kangaroo Island. 

Efter vistelsen på Kangaroo Island återvänder ni med flyg till Adelaide där en hyrbil väntar. De nästa sex dagarna utforskar ni en annan sida av delstaten South Australia. Från Adelaide tar det ca 1, 5 timme att köra till Barossa Valley, som är känt för vin i världsklass. Här checkar ni in på 5-stjärniga resorten The Louise, som är Barossas mest eleganta hotell. Här ligger även Appellation, som är en av Australiens bästa restauranger. Hör med oss om bordsreservation samtidigt som resan bokas.

Barossa Valley är ett fascinerande område. De gröna kullarna och dalarna har inspirerat många lokala konstnärer. Ta er tid att utforska en av världens bästa vinregioner rik på historia, kultur och kulinariska upplevelser.

Barossa Valley
Barossa Valley.
Foto: Nick Rains

Efter två nätter på The Louise fortsätter ni norrut till Flinders Ranges och den fascinerande outbacken. På vägen dit kommer ni att se hur landskapet ändrar karaktär, från fruktbara vinområden till torr ödemark.

Flinders Ranges är ett av de äldsta landskapen på jorden. Detta är ett spektakulärt område på alla sätt. Här finns branta bergsväggar, djupa raviner och torra flodbäddar och en roströd jord samt det australiska djurlivet.

Ni checkar in på Arkaba Station , en homestead från 1850-talet som maximalt tar 10 gäster åt gången. Här har flera upptäcktsresande övernattat på sin färd genom Australien i svunna tider. Arkaba Station har en jordnära och avslappad stil med fokus på personlig service och de små detaljerna som lyfter upplevelsen.

Använd hyrbilen och utforska området eller promenera i det vackra landskapet. Inkluderat i vistelsen är helpension och dryck samt guidade utflykter i vildmarken.

Arkaba Homestead.
Njut av den jordnära atmosfären på Arkaba Station.

Etter tre nätter på Arkaba kör ni tillbaka till Adelaide Airport, där ni lämnar tillbaka hyrbilen och flyger till storstaden Sydney. Här bor ni fyra nätter på Four Seasons Hotel, och från hotellrummet har ni en fantastisk utsikt över operahuset och Sydney Harbour.

Den första dagen får ni uppleva hamnområdet ombord på en yacht. Turen utgår från Darling Harbour och går under den berömda Sydney Harbour Bridge till Sydney Opera House. Lunch är inkluderat och vi kan utlova en oförglömlig dag på vattnet i en av världens vackraste hamnar.

Nästa dag få ni en rundvisning i operahuset innan ni fortsätter till Rose Bay i en vattentaxi. Där går ni ombord i ett sjöflygplan, som tar er med på en 15-minuters sightseeingtur över staden.

Sydney.
Tillbringa de sista dagarna i vackra Sydney. 
Foto: ingusk – stock.adobe.com

Besök också en av stadens många stränder och ät på någon av de nyskapande restaurangerna som Sydney numera har många av. Quay, Sepia, Rockpool, Aria och Bennelong är bara några av restaurangerna som serverar mat i toppklass.

Efter vistelsen i Sydney går resan hem igen med Singapore Airlines via Singapore och London/Köpenhamn till Stockholm.

Resfakta och pris

Paket 1

Från 149 900 kr

Ekonomiklass på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Paket 2

Från 187 500 kr

Business Class på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Paket 3

Från 259 900 kr

First Class på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Avreseort

Stockholm

Höjdpunkter

Kangaroo Island, Sydney, Barossa Valley, Flinders Ranges, Adelaide.

Priset inkluderar

 • Flyg Stockholm – Australien t/r i vald klass med Singapore Airlines
 • Inrikesflyg mellan Adelaide-Sydney
 • Flygresa Adelaide-Kangaroo Island t/r
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • 2 nätter på Mayfair Hotel i Adelaide inkl. frukost
 • 3 nätter på Oceanview Eco Villas på Kangaroo Island inkl. helpension och utflykter
 • Hyrbil i 6 dagar från/till Adelaide
 • 2 nätter på The Louise i Barossa Valley inkl. frukost
 • 3 nätter på Arkaba i Flinders Ranges inkl. helpension, dryck och utflykter.
 • 4 nätter på Four Seasons Hotel i Sydney inkl. frukost
 • Halvdags båttur i Sydney Harbour inkl. lunsch
 • Rundvisning i operahuset
 • Sjöflygplan över Sydney
 • Transfer mellan flygplats och hotell
 • Turistvisum till Australia

Priset inkluderar inte

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Övrig information

Resan kan utvidgas. Stopp i Dubai är tillåtet i båda riktningarna. Kontakta oss för information angående avresa från andra flygplatser.

Smittskyddsåtgärder

Ingen information för närvarande.

Turkod

61079

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Få en offert

Fyll i formuläret för att få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

En av våra resespecialister kommer sedan att kontakta dig för att diskutera resan närmare.

Få et tilbud

Genom att skicka in detta formulär godkänner du Australienresors personuppgiftspolicy.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Se även

.