Australia in style

Detta är resan för dig om önskar det allra bästa, både när det gäller upplevelser och boende.

.

Hem > Reseförslag > Reseförslag Australien > Australia in style

Reseförslag

Australia in style

Resruta - Australia in style

Höjdpunkter

Ayers Rock, Kangaroo Island, Adelaide, Great Ocean Road, Mornington Peninsula og Melbourne.

Antal dagar

14 dagar

Avresa

Året runt

Reseform

Resa på egen hand

Pris

Från 161 900 kr per person när två reser tillsammans

Detta är resan för dig om önskar det allra bästa, både när det gäller upplevelser och boende. Bo på några av Australiens mest unika resorter, inklusive Longitude 131 i Ayers Rock och Southern Ocean Lodge på Kangaroo Island.

Dagarna är fyllda av upplevelser. Se Twelve Apostles och Great Ocean Road från en helikopter, smaka på lokalproducerat vin på vackra Mornington Peninsula, ät middag under stjärnorna i Ayers Rock och utforska det rika djurlivet på Kangaroo Island.

Resan startar i Stockholm, men det finns även möjlighet att ansluta från vissa andra städer i Sverige. Ni flyger i ekonomi, business eller first class med Singapore Airlines via London/Köpenhamn och Singapore till Melbourne.

First Class på Singapore Airlines (777-300)
First Class på Singapore Airlines (777-300)

Melbourne och Great Ocean Road

Melbourne bor ni 2 nätter på Grand Hyatt Melbourne, som är ett 5-stjärnigt hotell central beläget i East End av Central Business District. Det är gångavstånd från hotellet till Federation Square, butiker, restauranger och nöjesområdet Southbank.

Melbourne är staden som vet hur man njuter av livet. Allt finns tillgängligt i staden som har en spektakulär blandning av ny och gammal arkitektur, eleganta gator och överdådiga parker och trädgårdar.

Great Ocean Road.
Se Great Ocean Roads vackra kustlinje på en helikoptertur från Apollo Bay.

Dagen efter ankomst står Great Ocean Road på programmet. Great Ocean Road är en av Australiens vackraste kustvägar,och den slingrar sig längs med sydkusten i Victoria. Ni kör delar av den mest spektakulära sträckan av Great Ocean Road.

Titta efter koalor i träden vid Kenneth River och besök den berömda surfstranden Bells Beach, innan ni äter en bättre lunch i Apollo Bay. Därifrån stiger ni ombord i en helikopter som tar er med på en fantastisk flygtur över Cape Otway Light Station och vidare till de världskända stenformationerna Twelve Apostles. Efter helikopterturen återvänder ni till Apollo Bay och därifrån kör ni tillbaka till Melbourne.

Mornington Peninsula

Nästa morgon hämtar ni en hyrbil och kör till Mornington Peninsula, där ni tillbringar de nästkommande tre dagarna. Mornington Peninsula ligger ca en timme med bil från Melbourne och har länge varit en populär destination för lokalbefolkningen när de vill komma ut från storstaden i några dagar.

Mornington Peninsula.
Montalto Vineyard & Olive Groveär en av över 50 vingårdar på Mornington Peninsula.

Ni bor två nätter på eleganta Jackalope Hotel, som ligger i anslutning till vingården Willow Creek. Från hotellet har man utsikt över ändlösa vinrankor, och vad är väl mer naturligt än att njuta av en god måltid i vingårdens restaurang matchat av ett av deras viner.

Under vistelsen på Mornington Peninsula kan ni använda hyrbilen för att se mer av vad denna halvö har att bjuda på Här kan man gå långa promenader, spela golf, besöka vingårdar, gå på spa eller njuta av en bättre måltid på en av områdets populära restauranger. Spendera några avkopplande timmar på Peninsula Hot Springs, som er en samling av naturlig varma källor. Anläggningen har över 20 olika badupplevelser inklusive en grottbassäng, turkiska ångbad, bastu, avkylande bassäng, badområde för familjer, masserande termiska mineralduschar och en bassäng som ligger på en höjd med 360-graders utsikt över det omkringliggande landskap.

Efter vistelsen på Jackalope återvänder ni till Melbourne på eftermiddagen, lämnar tillbaka bilen och checkar åter igen in på Grand Hyatt för en sista natt.

Australiens röda centrum

Nästa morgon flyger ni vidare till Australiens röda centrum. I Ayers Rock bor ni på den unika resorten Longitude 131, som är den bästa resorten i Red Centre och en av de bättre i hela Australien. Longitude 131 är en luxuös, naturvänlig och romantisk resort där man från sitt eget tält kan uppleva soluppgång och solnedgång över Uluru, och den orörda naturen vid nationalparken.

Longitude 131° Resort.
Utsikten mot Uluru från de luxuösa tälten på Longitude 131 kan inte bli bättre.
Foto: George Apostolidis

De 15 designade rymliga lyxtälten ligger var för sig med utsikt över Uluru. Tälten är smakfullt inredda och är utrustade med alla tänkbara bekvämligheter. Alla måltider och det mesta av dryck, inklusive fransk champagne och premium viner, är inkluderat i vistelsen. Resorten har ett eget exklusivt utflyktsprogram för sina gäster, som t ex Uluru & Kantju Gorge Sunset tour, Kata Tjuta & Walpa Gorge Tour, Uluru Sunrise Walk & Cultural Center tour, Mulgara Gallery och Township Tour.

På Longitude 131 kan vi garantera en unik upplevelse och ett minne för livet.

Adelaide och Kangaroo Island

Efter vistelsen i outbacken flyger ni vidare till Adelaide. Här tillbringar ni två nätter på eleganta Mayfair Hotel, som är stadens nyaste 5-stjärniga hotell. Beläget mitt i hjärtat av Adelaide är hotellet nära både restauranger, shopping och sevärdheter.

Från Adelaide är det endast en halvtimme med flyg till Kangaroo Island, ön som är känd för sitt rika djurliv och spektakulära natur.

Ni bor tre nätter på fantastiska Southern Ocean Lodge, en prisbelönt lodge som också är en av Australiens bästa. Från Southern Ocean Lodge har man en fin utsikt över det mäktiga havet, de vita stränderna och det vackra landskapet på Kangaroo Island, ofta kallad Australiens Galapagos. Här visas naturen och det rika djurlivet på ett fantastiskt sätt. 

I vistelsen på Southern Ocean Lodge ingår alla måltider och alla drycker, inklusive premiumviner och gratis minibar. Förutom utsökta mat- och vinupplevelser ingår även guidade turer så att du kan uppleva mer av vad Kangaroo Island har att erbjuda. Besök Flinders Chase National Park, där Admirals Arch och Remarkable Rocks är några av höjdpunkterna samt djurlivet.

Kangaroo Island.
Kangaroo Island är en av de bästa platserna för att utforska djurlivet i Australien.
Foto: Tourism Australia

Efter vistelsen på Kangaroo Island återvänder ni med flyg till Adelaide, och sedan vidare med Singapore Airlines tillbaka till Stockholm via Singapore och London/Köpenhamn.

Tips

Starta eller avsluta resan med en storstadsvistelse i Sydney eller den tropiska norra delen. Har du ännu mer tid är detta också ett utmärkt tillfälle att uppleva Nya Zeeland. Titta på New Zealand in style, och kombinera de destinationer som intresserar med denna resa.

Pris

Paket 1

Från 161 900 kr

Ekonomiklass på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Få en offert

Paket 2

Från 192 900 kr

Business Class på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Få en offert

Paket 3

Från 270 900 kr

First Class på flyg

Pris per person när två reser tillsammans

Få en offert

Resfakta

Avreseort

Stockholm.

Höjdpunkter

Ayers Rock, Kangaroo Island, Adelaide, Great Ocean Road, Mornington Peninsula og Melbourne.

Priset inkluderar

 • Flyg Stockholm-Australien t/r i vald klass med Singapore Airlines
 • Inrikesflyg i ekonomiklass Melbourne – Ayers Rock – Adelaide
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • 3 nätter på Grand Hyatt Melbourne inkl. frukost
 • Dagstur till Great Ocean Road inkl. helikoptertur över Twelve Apostles
 • Hyrbil i 3 dagar som hämtas/lämnas i Melbourne
 • 2 nätter på Jackalope Hotel på Mornington Peninsula, inkl. frukost
 • 3 nätter på Longitude 131 i Ayers Rock, inkl. alla måltider och dryck (inkl. fransk champagne, premium viner och brännvin), transfer, utflykter, privat dining-experience och 15 minuters helikoptertur över Red Centre.
 • 2 nätter på Mayfair Hotel Adelaide inkl. frukost
 • Flyg Adelaide-Kangaroo Island t/r
 • 3 nätter på Southern Ocean Lodge på Kangaroo Island inkl. alla måltider och guidade utflykter.
 • Alla transfers i Australien
 • Turistvisum till Australia

Priset inkluderar inte

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet
 • Ev. dricks till lokala guider och chaufförer

Övrig information

Resan kan utvidgas. Stopp i Dubai tillåtet i båda riktningarna.

Turkod

61264

Obs! Reseförslaget kan justeras

Du kan naturligtvis få resan precis som den beskrivs här. Du kan även tala om för oss vad du önskar, både vad gäller standard och reslängd så att vi kan ge dig ett förslag som passar just dig och din budget.

Få en offert

Fyll i formuläret för att få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

En av våra resespecialister kommer sedan att kontakta dig för att diskutera resan närmare.

Få et tilbud

Genom att skicka in detta formulär godkänner du Australienresors personuppgiftspolicy.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Se även

Australien

19 dagar

Från 26 900 kr

Australien

19 dagar

Från 86 000 kr