Övriga Sydön

.

Hem > Nya Zeeland > Sydön > Övriga Sydön

Marlborough

Karta - Marlborough

Regionen Marlborough ligger på toppen av Sydön och är Nya Zeelands största vinregion. Deras Souvignon Blanc är känd i hela världen och bara det är en bra anledning för ett stopp. Området har många soltimmar under året och kan erbjuda varierade upplevelser året om. Marlborough har mer än 40 vingårdar och vi rekommenderar att ni är med på en guidad vintur i buss eller på cykel.

Marlborough Sounds är området längst i norr på Sydön som består av öar, halvöar och fjordar. Området är ett känt friluftsområde med natursköna vandringsleder och för de aktiva kan man hyra kajak, fiska, dyka och simma med delfiner.

Stewart Island

Karta - Stewart Island

Stewart Island är Nya Zeelands tredje största ön. Den ligger 30 minuter söder om Sydön. En timme med färja från Bluff eller 20 minuter med flyg från Invercargill. Det mesta av ön ligger innanför Rakiura National park som gör det till ett paradis för flora och fauna. Täta, skogsbeklädda åsar går ända ner till kustlinjen och himlen har ofta fantastiska färger vid soluppgången och solnedgången. Detta har gett upphov till maoriernas namn på ön, Rakiura, som betyder ”land av en glödande himmel”.

Med Nya Zeelands största bestånd av inhemska fåglar är Stewart Island ett paradis för fågelentusiaster. Stewart Island har ett litet samhälle, Oban, som har ca 400 invånare. Samhället har en livsmedelsbutik, ett lite museum, hantverksbutiker, caféer och restauranger.

Gör drömresan till verklighet

Unika hotell på Sydön