Search
Generic filters
Välj en sida

Andra destinationer på Sydön

Utflykter och aktiviteter

Övriga Sydön

Marlborough

Marlborough är Nya Zeelands största vindistrikt.

Marlborough är Nya Zeelands största vindistrikt. Foto: Mike Heydon

Regionen Marlborough ligger på toppen av Sydön och är Nya Zeelands största vinregion. Deras Souvignon Blanc är känd i hela världen och bara det är en bra anledning för ett stopp. Området har många soltimmar under året och kan erbjuda varierade upplevelser året om. Marlborough har mer än 40 vingårdar och vi rekommenderar att ni är med på en guidad vintur i buss eller på cykel.

Marlborough Sounds är området längst i norr på Sydön som består av öar, halvöar och fjordar. Området är ett känt friluftsområde med natursköna vandringsleder och för de aktiva kan man hyra kajak, fiska, dyka och simma med delfiner.

Stewart Island

Stewart Island är ett paradis för flora och fauna.

Stewart Island är ett paradis för flora och fauna.

Stewart Island är Nya Zeelands tredje största ön. Den ligger 30 minuter söder om Sydön. En timme med färja från Bluff eller 20 minuter med flyg från Invercargill. Det mesta av ön ligger innanför Rakiura National park som gör det till ett paradis för flora och fauna. Täta, skogsbeklädda åsar går ända ner till kustlinjen och himlen har ofta fantastiska färger vid soluppgången och solnedgången. Detta har gett upphov till maoriernas namn på ön, Rakiura, som betyder ”land av en glödande himmel”.

Med Nya Zeelands största bestånd av inhemska fåglar är Stewart Island ett paradis för fågelentusiaster. Stewart Island har ett litet samhälle, Oban, som har ca 400 invånare. Samhället har en livsmedelsbutik, ett lite museum, hantverksbutiker, caféer och restauranger.

Utflykter och aktiviteter

Gör drömresan till verklighet

Lite extra lyx under semestern?

Bo på något av Sydöns mest unika och lyxiga hotell.

Fiordland Lodge

Fiordland Lodge

Fiordland National Park är en av Nya Zeelands vackraste platser. Fiordland Lodge ligger 5 minuter norr om Te Anau med en fantastisk utsikt över den stora sjön Lake Te Anau.

Edenhouse

Edenhouse

Edenhouse har ett idylliskt läge i vackra Orinoco Valley, i hjärtat av Nelson på norra Sydön. Som gäst på den pittoreska lodgen kan du njuta på den stora tomten som är känd för sina vackra trädgårdar.

Otahuna Lodge

Otahuna Lodge

Otahuna Lodge sjuder av herrgårdselegans från svunna tider, men har alla bekvämligheter du önskar dig av ett modernt lyxhotell.

Eichardt’s Private Hotel

Eichardt’s Private Hotel

Eichardt’s Private Hotel ses som en institution i Queenstown. Hotellet har välkomnat gäster sedan 1860-talet och blev under 2016 utbyggt med en modern del precis vid originalbyggnaden.

Bay of Many Coves

Bay of Many Coves

Med ett perfekt läge vid vattenbrynet djupt inne i Marlborough Sounds hittar du Bay of Many Coves – ett lyxboende med mat i världsklass där du kan njuta av livet i lugn och ro.