Search
Generic filters
Välj en sida

Nelson och Abel Tasman National Park

Nelson är en stad längst uppe i norr på Sydön och här är man stolt över att vara den ort på Nya Zeeland som har flest solskenstimmar.

Utflykter och aktiviteter

Nelson och Abel Tasman

Destination:

Nelson och Abel Tasman

Belägenhet: Sydön

Antal invånare: ca. 50 000

Kuriosa: Nelson är den ort på Nya Zeeland som har flest solskenstimmar.

Lär känna Nelson och Abel Tasman

Nelson är en stad längst uppe i norr på Sydön och här är man stolt över att vara den ort på Nya Zeeland som har flest solskenstimmar.

Staden lockar turister tack vare sin speciella atmosfär, sin charmiga placering och sina många nationalparker. Nelson etablerades av européer år 1842 men maorierna har bott i området i över 800 år. Idag är Nelson Nya Zeelands tionde största stad med den mest trafikerade hamnen i hela landet.

Nelson är också utgångspunkten för besök i nationalparken Abel Tasman som är ett mecka för naturälskare. Parken har många vandringsturer av varierande längd, från en timme till flera dagar. Här är det också mycket populärt att paddla kajak längs med kusten och förbi de många stränderna. Andra aktiviteter i området är segling, fågelskådning och att simma med sälar. Möjligheterna är ändlösa i Abel Tasman!

Utflykter och aktiviteter

Unika hotell

Edenhouse.

Edenhouse

Edenhouse har ett idylliskt läge i vackra Orinoco Valley, i hjärtat av Nelson på norra Sydön. Som gäst på den pittoreska lodgen kan du njuta på den stora tomten som är känd för sina vackra trädgårdar.

Gör drömresan till verklighet

Inspiration

Great Walks New Zealand.

Fantastiska vandringar på Nya Zeeland

Ingenting kan sammanliknas med den storslaga naturen på Nya Zeeland, och ett av de bästa sätten att njuta av den är till fots.

Queenstown ligger otroligt vackert bland majestästiska berg.

10 äventyrliga områden du måste uppleva i Nya Zeeland

Drömmer du om att resa runt på Nya Zeeland men är osäker på vilka platser och områden du ska besöka?