Fiordland

Fiordland National Park inkluderar Milford, Dusky och Doubtful Sound och är en av de mest dramatiska och vackraste platserna på Nya Zeeland.

Foto: A. Karnholz - stock.adobe.com

Kart Fiordland

Fiordland

Belägenhet: Sydön

Storlek: 1,2 millioner hektar

Består av: Berg, insjöar, vattenfall, fjordar och regnskog.

Utflykter och aktiviteter

Unika hotell

Fiordland National Park inkluderar Milford, Dusky och Doubtful Sound och är en av de mest dramatiska och vackraste platserna på Nya Zeeland. Upplev regionen till fots, från vattnet eller från luften. Områden har formats av glaciärer över hundratusentals år och resultatet är äventyrligt.

Milford Sound beskrevs av Rudyard Kipling som världens åttonde underverk och om du tar en flygtur över området kommer du att förstå varför. Bergväggarna reser sig rätt upp från fjordens mörka vatten, bergstopparna är så höga som 1000 meter. När det regnar i Milford Sound, något det gör ganska ofta, mångdubblas vattenmängden i vattenfallen och resultatet är spektakulärt.

Fiordland är verkligen platsen för vandringar. Tre av Nya Zeelands ”Great Walks” finns i detta område där Milford Track utan tvivel är Nya Zeelands mest berömda. Den startar i Te Anau och på en sträcka av 53 km passerar man fantastisk natur med berg, insjöar och enorma dalar ända fram till Sutherland Falls, som är det högsta vattenfallet på Nya Zeeland.

Se vad du kan uppleva i Fiordland.

Utflykter och aktiviteter i Fiordland

Unika hotell i Fiordland

Gör drömresan till verklighet

Inspiration

Håll dig uppdaterad

Var den första som får tillgång till resenyheter, exklusiva erbjudande och inspirerande tips.