Search
Generic filters
Välj en sida

Fiordland National Park

Fiordland National Park inkluderar Milford, Dusky och Doubtful Sound och är en av de mest dramatiska och vackraste platserna på Nya Zeeland.

Utflykter och aktiviteter

Fiordland

Belägenhet: Sydön

Storlek: 1,2 miljoner hektar

Består av: Berg, insjöar, vattenfall, fjordar och regnskog.

Lär känna Fiordland

Fiordland National Park inkluderar Milford, Dusky och Doubtful Sound och är en av de mest dramatiska och vackraste platserna på Nya Zeeland. Upplev regionen till fots, från vattnet eller från luften. Områden har formats av glaciärer över hundratusentals år och resultatet är äventyrligt.

Milford Sound beskrevs av Rudyard Kipling som världens åttonde underverk och om du tar en flygtur över området kommer du att förstå varför. Bergväggarna reser sig rätt upp från fjordens mörka vatten, bergstopparna är så höga som 1000 meter. När det regnar i Milford Sound, något det gör ganska ofta, mångdubblas vattenmängden i vattenfallen och resultatet är spektakulärt.

Fiordland är verkligen platsen för vandringar. Tre av Nya Zeelands ”Great Walks” finns i detta område där Milford Track utan tvivel är Nya Zeelands mest berömda. Den startar i Te Anau och på en sträcka av 53 km passerar man fantastisk natur med berg, insjöar och enorma dalar ända fram till Sutherland Falls, som är det högsta vattenfallet på Nya Zeeland.

Se filmen nedan för mer information:

Unika hotell

Fiordland Lodge.

Fiordland Lodge

Te Anau är själva entrén till Fiordland National Park och här ligger Fiordland Lodge helt perfekt beläget.

Gör drömresan till verklighet

Inspiration

Queenstown ligger otroligt vackert bland majestästiska berg.

10 äventyrliga områden du måste uppleva i Nya Zeeland

Drömmer du om att resa runt på Nya Zeeland men är osäker på vilka platser och områden du ska besöka?

Great Walks New Zealand.

Fantastiska vandringar på Nya Zeeland

Ingenting kan sammanliknas med den storslaga naturen på Nya Zeeland, och ett av de bästa sätten att njuta av den är till fots.