Princess Cruises

.

Hem > Kryssning > Princess Cruises

Princess Cruises är ett traditionsrikt rederi med destinationer över hela världen. Om du önskar att uppleva Australien och Nya Zeeland till sjöss är detta det bästa sättet att göra det på. Du packar upp i din hytt på dag ett och vaknar upp på nya destinationer utan att behöva lägga tid på att packa om och resa mellan flygplatser och hotell.

Aktiviteter ombord

Tiden du spenderar ombord är så aktiv eller avkopplande som du vill från dag till dag. Njut av lata dagar på soldäcket och i SPA-avdelningen, eller ta en tur till gymmet för att hålla dig i form. Dessutom finns ett brett utbud av aktiviteter med något för alla; konstutställningar, casino, vinprovning, föredrag, bio och scenshower av Broadway standard på kvällen.

Se aktuella kryssningar

Matupplevelser

En av fördelarna med stora fartyg är att det finns plats för ett brett utbud av restauranger med olika kök, inspirerade av matkulturer från världens alla hörn. Njut av maten i restaurangen, på däck eller levererad till hytten 

Två av kockarna som har tagit fram restaurangkoncepten är franske Emmanuel Renaut och kinesiske Richard Chen, som båda kan uppvisa Michelin-stjärnor för restauranger med kök från sina respektive ursprungsländer.  

Á la Carte-menyn kompletteras med lokala rätter efter var i världen som fartygen befinner sig. Här kan du förvänta fisk och skaldjur i Alaska, street tacos i Mexico, curry i Indien och pasta i Italien. Och om du är en person som tycker om dekadenta desserter kommer du att älska konceptet Chocolate Journeys.

Sex olika restauranger ingår i all inclusive priset, men man kan även välja fine dining på ytterligare fyra konceptrestauranger. 

Familjevänlig

Aktiviteterna ombord är anpassade för både kvalitetstid med familjen och för att barnen ska aktiveras på egen hand medan de vuxna har tid för sig själva. Förutom poolen på soldäck finns ett vattenland där både små och stora barn gärna spenderar dagen. 

Barn- och ungdomsklubbarna gör det lätt för de yngre att lära känna varandra och vara aktiva. Åldersintervallen börjar vid 6 månader till 2 år. Dessutom finns separata klubbar för åldrarna 3–7 år, 8–12 år, 13–17 år och en för unga vuxna från 18–20 år.

Destinationer

Kryssning är ett bra sätt att få se så mycket som möjligt av Australien. Det mesta av kontinenten är som bekant öken och det är främst längs kusten som både människor och det fascinerande djurlivet finns. Kryssningarnas längd och antalet hamnar man lägger till vid varierar från två övernattningar, till 28 dagar för kryssningar runt hela kontinenten med stopp i 14 hamnar under resan. Och mellan ytterligheterna finns ett stort utbud av kryssningar med olika längd, tema och destinationer. Man kan börja och avsluta i samma stad, eller använda kryssningen som en transportsträcka mellan länder eller städer. 

Nya Zeeland har en varierad kustlinje med ett majestätiskt naturlandskap som är gjort för att upplevas till havs. Höga, snötäckta berg stupar ner i djupa fjordar och i vattnet finns ett rikt liv med bland annat valar, delfiner och sjöfåglar. Landet består huvudsakligen av två öar, Nordön och Sydön. Klimatet varierar från subtropiskt till subarktiskt även om avstånden är korta. 

Princess Cruises har ett stort utbud av kryssningar i hela Stilla havet, som eventuellt kan kombineras med Australien och Nya Zeeland. Man kan börja på den amerikanska västkusten och gå i land i Australien, eller omvänt. Och mellan de två kontinenterna välja om du vill kryssa via till exempel Hawaii, Franska Polynesien, Fiji eller Nya Kaledonien för att nämna några av de mest kända destinationerna.

Fartygen

Fartygen som seglar i Oceanien och Stilla havet är Coral Princess, Grand Princess, Royal Princess och Majestic Princess. Passagerarkapaciteten på dessa är 2000, 2600 och 3500 på de två sistnämnda. Alla är antingen byggda eller renoverade under perioden 2019 till 2021. Gemensamt för fartygen är ett stort utbud av restauranger, underhållning, shopping och friskvård. Storleken ger plats för bland annat biografsalong, teater, vattenland, basketplan och mycket mer.

Aktuella kryssningar

Jorden runt

117 dagar

Från 211 500 kr

Queensland

13 dagar

Från 34 500 kr

Australien, Nya Zeeland

16 dagar

Från 38 500 kr

Få en offert

Fyll i formuläret för att få ett prisförslag helt utan förpliktelser.

En av våra resespecialister kommer sedan att kontakta dig för att diskutera resan närmare.

Få et tilbud

Genom att skicka in detta formulär godkänner du Australienresors personuppgiftspolicy.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30