10-dagarskryssning i Kimberley

.

Hem > Kryssning > 10-dagarskryssning i Kimberley
Karta - Kimberley

10-dagerscruise i Kimberley

Kryssning

10 dagar/10 nätter

Broome – Wyndham/Kununurra

Avresa från Broome

Juni-augusti

Från 140 000 kr per person när två reser tillsammans.

Få en offert

Det här är det ultimata sättet att uppleva Australien vattenvägen i bekväma och trygga omgivningar. Ombord på båten “True North” njuter vi av god mat medan vi snirklar oss fram i det fantastiska kustlandskapet från Broome till Wyndham (ev. i motsatt färdriktning) och gör flera avstickare längs med mindre vattendrag för att uppleva den säregna naturen där land möter vatten.

Vi kommer nära inpå den storslagna naturen som inte är tillgänglig landvägen. Inte minst bjuder båtturen på möjlighet till sportfiske som nästan garanterat kommer att leda till några av dina bästa fiskehistorier!

Dag 0

Vi går ombord på båten kl. 17 och möts upp med välkomstdrinkar. Strax efter avresa serveras det middag medan kaptenen sätter kurs mot Yampi Sound.

Dag 1

The Horizontal Falls är en av de höjdpunkter vi får se på nära håll. Guidad tur i helikopter erbjuds mot en extra kostnad.

True North.
Se utsikten från en helikopter.

Dag 2

Dagen börjar med möjlighet att fiska innan vi genom en helt överkomlig klättringstur tar oss upp till en konstutställning utöver det vanliga. Sedan blir vi serverade en god lunch ombord på båten och styr samtidigt kosan mot Montgomery Reef. Här kan man uppleva ett helt unikt ekosystem med enorma korallrev som sticker upp i havet när tidvattnet drar sig tillbaka – och ett myllrande marint djurliv uppenbarar sig.

Dag 3

Vi kryssar vidare mot Prince Regent River som är ett paradis för sportfiske. Det varierande landskapet med naturliga källor bjuder även på strålande utflykts- och badmöjligheter.

Dag 4

Dagen bjuder på flera alternativ. Fisketur, guidade utflykter i mindre båtar eller en helikoptertur mot en extra kostnad. Njut av gourmetmaten från båtens kök i ett av världens mest avskilda landskap.

Dag 5

Under morgonen åker vi in mot Hunter River, ett vattendrag som är så långt ifrån farleden man kan komma. I den omgivande mangroveskogen erbjuds olika expeditioner med mindre båtar. Det finns något för varje smak, om du så har lust att se vilda fåglar och enorma krokodiler, eller fiska och testa “mud-crabbing”.

När kvällen närmar sig lägger vi till i hamnen i Prince Frederick. Njut av den vackra solnedgången med en drink på stranden, eller med ett fiskespö i handen.

Dag 6

Följ med på ostronjakt och njut av delikatessen direkt från klipporna med några droppar citron. Vi utforskar det marina livet och lokal konst.

True North.
Fartyget kan gå nära vattenfallen.

Dag 7

The Mitchell River är känt för stor barramundi och ännu större krokodiler. Vi fortsätter uppför floden där det inte finns krokodiler utan istället ypperliga möjligheter att bada. Även här kan man välja mellan olika aktiviteter, och har du inte blivit smittad av sportfiskebacillen än är det kanske nu det händer.

Dag 8

Idag lär vi känna “The Bradshaws” – förmodligen världens äldsta kända bildkonst. Fler vattenfall dyker upp i landskapet och bjuder på fina fotomöjligheter.

Dag 9

Vi kryssar uppför floden King George och ankrar nära tvillingvattenfallet The King George Falls. Tillbringa dagen med promenader i den vackra naturen eller strosa runt i Tranquil Bay.

Dag 10

“True North” lägger till vid kajen i Wyndham tidigt på morgonen och på land väntar bussen som tar dig vidare till Kununurra ca 10 mil bort. Härifrån går transport till olika destinationer med Darwin som närmsta storstad.

Läs även: Exklusiv kryssning och storstadssemester

Lär känna The Kimberley och True North Cruises.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Fler kryssningar

Jorden runt

117 dagar

Från 211 500 kr

Stora Barriärrevet

3 – 7 nätter

Kontakta oss för pris.