Roadtrip längs delfinkusten i Western Australia

Foto: Tourism Western Australia

Hem > Kör själv > Roadtrip längs delfinkusten i Western Australia
Kör själv - Roadtrip längs delfinkusten i Western Australia

Klicka på kartan för större format.

Roadtrip längs delfinkusten i Western Australia

Kör själv

5 dagar

Perth, Nambung NP, Geraldton, Monkey Mia, Kalbarri NP

Avresa från Perth

Året runt

Få en offert

Western Australias kust är ett landskap fullt av kontraster där outbacken möter kusten och helt perfekt för en roadtrip. På resan norrut från Perth väntar stora naturupplevelser, lekfulla delfiner och idylliska småstäder.

Dag 1: Perth till Geraldton (417 km)

Ni lämnar storstaden bakom er och kör norrut mot Geraldton. Resan tar cirka fyra och en halv timme i effektiv körtid och ungefär halvvägs kommer ni till Nambung National Park, som är värt ett stopp. Här finns bland annat Pinnacles Desert med sina speciella kalkstensformationer.  Ungefär vid infarten till nationalparken finns badmöjligheter vid Hangover Bay. Lite längre bort från Hangover Bay kommer ni till kuststaden Cervantes. Gör ett stopp här om färsk fisk och skaldjur lockar till lunch.

Geraldton är en trevlig semesterstad med en avslappnad atmosfär – hit reser folk för att njuta av livet och koppla av på de vackra stränderna. Det finns också ett bra utbud av kaféer och restauranger i området runt Marine Terrace i stadens centrum.

Dag 2: Geraldton till Monkey Mia (432 km)

Ni fortsätter norrut på North West Coastal Highway. Resan går genom öde och ökenliknande områden tills du ser havet igen och närmar dig Monkey Mia.

Dag 3: Monkey Mia

Monkey Mia är ett litet semesterparadis omgivet av havet på ena sidan, medan det inåt landet är outback med karg växtlighet och den karakteristiska röda sanden. Den stora attraktionen är delfinerna som kommer in till stränderna varje dag och är ungefär lika nyfikna på människor som vi är på dem. Ett alternativ till att spendera dagen på stranden är att följa med på en av operatörerna som arrangerar båtturer med olika teman och varaktighet.

Dag 4: Monkey Mia till Kalbarri (390 km)

Efter två nätter i Monkey Mia går resan söderut igen. Nästa stopp är Kalbarri National Park, som har ett fascinerande naturlandskap med varierad outback. Murchison River har grävt sig igenom landskapet på väg mot havet och det livgivande vattnet skapar en frodig kontrast till de annars ökenliknande området. På våren ger vildblommorna en vacker symfoni av färger.

Dag 5: Kalbarri till Perth (586 km)

Sista etappen tillbaka till Perth tar drygt sex timmar.  Vill du göra ett stopp på vägen kan du köra via New Norcia för att besöka benediktinklostret som etablerades här 1847. Platsen har en spännande historia och fantastisk arkitektur. Munkar och nunnor i benediktinorden bor fortfarande i klostret och två dagliga guidade turer arrangeras.

Läs även: Kör själv i Australien och Nya Zeeland

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Fler spännande resrutter

Great Barrier Reef Drive.
Kör själv
På denna roadtrip utforskar ni Queenslands kust i nordöstra Australien. Längs denna kuststräcka möter regnskogen havet och Stora Barriärrevet.
Läs hela artikeln
Byron Bay.
Kör själv
Kuststräckan mellan Sydney och Brisbane är perfekt för en veckas roadtrip. Längs vägen kommer du att lära känna det autentiska Australien.
Läs hela artikeln