Nya Zeeland: Sydön på 6 dagar

Foto: Destination Queenstown

Hem > Kör själv > Nya Zeeland: Sydön på 6 dagar
Kör själv - Nya Zeeland: Sydön på 6 dagar

Klicka på kartan för större format.

Nya Zeeland: Sydön på 6 dagar

Kör själv

6 dagar

Christchurch, Mount Cook, Queenstown, West Coast

Avresa från Christchurch

Året runt

Under sex dagar på landsvägen får ni uppleva Sydöns karga och unika naturlandskap, där berg, skogar, hav och glaciärer möts. Ni besöker även Queenstown, känt som ett eldorado för naturupplevelser och extremsport.

Dag 1: Christchurch till Queenstown via Mount Cook (594 km)

Resan börjar i Christchurch på östkusten. Efter några timmars körning västerut ändrar landskapet karaktär när du börjar ta dig uppför berget. Längs vägen kan du göra ett stopp vid Lake Taupo som har en fantastisk utsikt över södra Alperna. Mount Cook är Nya Zeelands högsta berg med sina 3724 meter över havet och en majestätisk utsikt. Trots Sydöns blygsamma storlek är södra alperna i nivå med de österrikiska alperna. Från Mount Cook fortsätter du söderut och använder cirka tre timmar för att komma till Queenstown.

Dag 2: Queenstown

Queenstown är känt för sin vackra natur och inte minst extremsporter i alla former och varianter. Oavsett om du är en rutinerad fallskärmshoppare eller funderar på ditt allra första bungyjump, kommer du att älska den här staden. Hit vallfärdar människor från världens alla hörn på jakt efter kombinationen av adrenalinkick och stora naturupplevelser. Det finns också många möjligheter om du vill ta det lite lugnare. Naturen kan upplevas till fots, på cykel, i kajak eller till häst. Från juni – oktober finns det möjlighet att åka skidor och öppna alpina backar.

Dag 3: Queenstown

Använd dagen till att uppleva Queenstowns många spännande aktiviteter, eller kör vidare västerut för en heldagsutflykt till Milford Sound med en båttur. Resan till Milford Sound tar knappt fyra timmar varje väg med en magnifik utsikt längs vägen. Väl framme i Milford Sound följer ni med på en båttur längs hela fjorden ut mot havet. Naturguider följer med på resan och berättar om områdets historia, flora och fauna. Chansen är god att ni får se sälar, delfiner och pingviner

Dag 4: Queenstown – West Coast Glaciers (355 km)

Efter vistelsen i Queenstown fortsätter ni norrut igen i riktning mot Franz Josef Glacier. Det är en 12 kilometer lång glaciär som ligger endast 300 meter över havet på sin lägsta punkt.

Dag 5: West Coast Glaciers

Det finns två olika sätt att utforska detta fascinerande område där bergen och glaciärerna möter havet. Den ena är att följa med på guidade promenader längs Waiho River. Det är även möjligt att följa med på en halvdagsutflykt med helikoptersightseeing Franz Josef Helihike. Då får ni spektakulär utsikt från fågelperspektiv, innan helikoptern landar på glaciären och du följer med på en guidad glaciärvandring.

Dag 6: West Coast Glaciers till Christchurch via Greymouth (420 km)

Ni kör norrut längs kusten och kommer till Greymouth efter 180 kilometer. Härifrån kan ni antingen köra vidare österut till Christchurch, eller lämna hyrbilen i Greymouth och ta tåget TranzAlpine över berget till Christchurch. Tågresan är en upplevelse i sig och gör ett stopp i Arthur’s Pass National Park där ni kan följa med på en tur till fots. Tåget tar 10 timmar och anländer till Christchurch på kvällen.

Gör drömresan till verklighet

Fler spännande resrutter

Tongariro National Park.
Kör själv
Nordön på Nya Zeeland har stora kontraster, från grönt och frodigt kustlandskap till Rotoruas ”månlandskap” med synlig geotermisk aktivitet.
Läs hela artikeln
Delfin i Monkey Mia.
Kör själv
Western Australias kust är ett landskap fullt av kontraster där outbacken möter kusten och helt perfekt för en roadtrip.
Läs hela artikeln