Melbourne till Adelaide: Ikoniska Great Ocean Road

Foto: Adeline & Lumiere

Hem > Kör själv > Melbourne till Adelaide: Ikoniska Great Ocean Road
Kör själv - Melbourne till Adelaide

Klicka på kartan för större format.

Melbourne till Adelaide: Ikoniska Great Ocean Road

Kör själv

5 dagar

Melbourne, Great Ocean Road, Apollo Bay, Port Fairy, Robe, Barossa Valley, Adelaide

Avresa från Melbourne

Året runt

Få en offert

På denna femdagars bilresa från Melbourne till Adelaide har du gott om tid att utforska Australiens robusta men natursköna sydkust längs Great Ocean Road. Stenformationerna De tolv apostlarna är den mest kända attraktionen, men det finns otroligt mycket mer att se och göra längs vägen.

Dag 1: Melbourne till Apollo Bay (187 km)

Great Ocean Road börjar i kuststaden Torquay, 100 kilometer sydväst om Melbourne. Torquay är också Australiens inofficiella surfhuvudstad och en levande stad med många restauranger och kaféer, samt surfstränder i världsklass. Härifrån tar det ca en halv timme till Apollo Bay, med fantastisk utsikt längs vägen.

Dag 2: Apollo Bay till Port Fairy (188 km)

Strax efter att du har lämnat Apollo Bay väntar de tolv apostlarna, stenformationerna som är det mest kända landmärket längs Great Ocean Road. Bilresan till Port Fairy tar mindre än tre timmar, så det finns gott om tid att göra stopp längs vägen för att beundra och fotografera dessa naturens underverk.

Dag 3: Port Fairy till Robe (291 km eller 487 km via the Grampians)

Genom att köra den kortaste och snabbaste vägen längs kusten kommer du fram till Robe på tre timmar. Det rekommenderas dock att man kommer iväg tidigt för att istället besöka Grampians National Park. Det är en bergskedja med spännande och omväxlande natur, utsiktsplatser med spektakulära vyer och fina vandringsmöjligheter.

Dag 4: Robe till Barossa Valley (350 km)

Resan fortsätter västerut till Barossa Valley, känd för sin förstklassiga mat och vin. Detta är inte bara en av Australiens bästa vinregioner, utan också ett vackert naturlandskap med en spännande historia. På den fyra timmar långa bilresan från Robe passerar du flera små städer, men det kan var en idé att vänta med lunchen tills du kommer fram till Barossa Valley. I alla fall om det lockar med en gourmetmåltid tillsammans med något gott i ett glas, både till lunch och middag.

Dag 5: Barossa Valley till Adelaide (80 km)

Tillbringa gärna dagen i Barossa Valley innan ni reser vidare till Adelaide. Det här är som sagt ett naturskönt område och oavsett om du har ett vinintresse som är  över eller under genomsnittet så är det en lärorik och trevlig upplevelse att åka på en rundtur på någon av vingårdarna som tar emot allmänheten. Många av vingårdarna har varit familjeägda i generationer, med skickliga guider som ger inblick i både lokalhistoria och druvornas väg från vinstockar till färdig produkt.

Läs även: Kör själv i Australien och Nya Zeeland

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Fler spännande resrutter

Dunsborough vid Margaret River.
Kör själv
I regionen söder om Perth väntar fantastisk mat och vin, fina naturupplevelser och ett historiskt inslag från kolonialtiden.
Läs hela artikeln
Great Barrier Reef Drive.
Kör själv
På denna roadtrip utforskar ni Queenslands kust i nordöstra Australien. Längs denna kuststräcka möter regnskogen havet och Stora Barriärrevet.
Läs hela artikeln