Kör själv på Tasmanien – Grand Circle

Foto: Pierre Destribats

Hem > Kör själv > Kör själv på Tasmanien – Grand Circle
Kör själv - Kör själv på Tasmanien – Grand Circle

Klicka på kartan för större format.

Kör själv på Tasmanien – Grand Circle

Kör själv

8 dagar

Hobart, Strahan, Cradle Mountain National Park, Launceston, St Helens, Freycinet National Park

Avresa från Hobart

Året runt

Få en offert

Tasmanien är ett resmål som blir allt mer populärt och med hyrbil får man möjlighet att utforska städerna, naturen och sevärdheterna i sitt eget tempo.

Ön påminner om en kompakt version av det australiensiska fastlandet, förutom att det inte finns någon öken i öns centrum. Här bor drygt en halv miljon invånare på en yta som är ganska exakt så stor som England.

Dag 1: Hobart till Strahan (300 km)

Under den första dagen kör ni genom hjärtat av ön, via Franklin-Gordon Wild Rivers National Park och Queenstown. Stanna till längs med vägen och gör kortare vandringar för att uppleva regnskog, vattenfall och naturliga utsiktsplatser.

Dag 2: Strahan till Cradle Mountain National Park (138 km)

Under roadtripens andra dag kan man antingen köra direkt till nästa destination, eller börja dagen med en båttur på Gordon River. Framme i nationalparken väntar ett myllrande djurliv och ett skiftande landskap med berg, dalar och sjöar.

Dag 3: Cradle Mountain National Park

Tillbringa dagen med att utforska nationalparken. Det här är ett världsarvslistat naturreservat och hemvist för bland annat näbbdjur, myrpiggsvin och inte minst den ikoniska tasmanska djävulen. Det varierande landskapet är fascinerande, där tempererad regnskog möter ängar och berg.

Dag 4: Cradle Mountain National Park till Launceston (141 km)

Under dagens körtur rekommenderas ett stopp vid Marakoopa Cave. Här får man en ljusshow utöver det vanliga av så kallade “glow worms”, som lyser upp tak och väggar i grottan. Det kommer ytterligare fina anledningar att stanna längs med vägen, för att smaka på lokala delikatesser som ost, honung och hallon från lokala tillverkare och odlare.

Dag 5: Launceston till St Helens (160 km)

I likhet med resten av Australien är Tasmanien känt för sina kulinariska höjdpunkter. Närodlade råvaror i säsong står i fokus och St Helens är ett paradis för den som gillar fisk och skaldjur. “Dagens fångst” på restaurangmenyerna består inte bara av fisk, kammusslor och ostron, utan även av hummer och sötvattenkräftor som är flera gånger större än våra svenska flodkräftor. Restaurangen Blue Shed rekommenderas varmt.

Dag 6: St Helens till Freycinet National Park (108 km)

Från St Helens kan man välja mellan två olika rutter. Utsikten längs med kusten eller inlandsvägen via pannkakshuset vid Elephant Pass? Det är dagens stora fråga. Vackra Friendly Beach i hjärtat av Moulting Lagoon ligger längs med båda rutterna och att ta en sväng dit är inget att fundera över.

Dag 7: Freycinet National Park

Tillbringa dagen med att utforska allt som naturreservatet har att erbjuda. En varierad flora och fauna omgiven av fina sandstränder bjuder in till sköna promenader i enkel terräng.

Dag 8: Freycinet National Park till Hobart (185 km)

Ni passerar staden Swansea där man kan göra ett besök på en bärodling eller vingård. Om tiden tillåter rekommenderas dessutom en tur till Richmond med sin rika historia från kolonialtiden.

Läs även: Kör själv i Australien och Nya Zeeland

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Fler spännande resrutter

Dunsborough vid Margaret River.
Kör själv
I regionen söder om Perth väntar fantastisk mat och vin, fina naturupplevelser och ett historiskt inslag från kolonialtiden.
Läs hela artikeln
Wilsons Promontory.
Kör själv
Kustvägen mellan Sydney och Melbourne är en av Australiens vackraste vägar. Den varierande sträckan tar dig genom sömniga kuststäder, nationalparker med ett rikt djurliv och långa folktomma stränder.
Läs hela artikeln