Foto: Tourism Australia

Hem > Inspiration > Topp 9 höjdpunkter i South Australia

Topp 9 höjdpunkter i South Australia

Senast uppdaterad:

Här är 9 höjdpunkter du inte bör missa när du besöker delstaten South Australia.

#1 – Simma med sjölejon

Svøm med sjøløver i South Australia.
Simma med de lekfulla sjölejonen i Port Lincoln.
Foto: South Australian Tourism Commission/Caroline Fisher

De utrotningshotade australiensiska sjölejonen är nyfikna och lekfulla, och en inblick i deras värld är en upplevelse du sent kommer att glömma. Med sina graciösa och akrobatiska rörelser under vattnet blir du en del av deras värld för en stund.

Du kan simma med sjölejon utanför Port Lincoln på Eyre Peninsula.

#2 – Vandring i ett urgammalt landskap

Arkaba Walk.
Utforska landskapet i Flinders Ranges.

Sätt av tid till en vandring i Flinders Ranges, genom ett landskap som formades för miljoner år sedan. Kuperade bergskedjor, karg vegetation i outbacken, djurliv och aboriginsk historia gör detta till en tur olik det mesta. På fyradagarsturen Arkaba Walk lär man känna naturen och historien, som förmedlas av kunniga guider.

#3 – Unna dig lite lyx

Oceanview Eco Villas.
Oceanview Eco Villas, Kangaroo Island.

Praktfulla Oceanview Eco Villas på Kangaroo Island erbjuder en unik upplevelse i harmoniska omgivningar. Resorten består av endast två villor med fin utsikt över det mäktiga havet vid Nepean Bay samt det vackra landskapet på Kangaroo Island, som ofta omtalas som Australiens Galapagos. Under vistelsen erbjuds en rad spännande utflykter på ön i en grupp på max 12 gäster.

#4 – Roadtrip genom outbacken

Gawler Ranges på Eyre Peninsula.
Utforska den australiensiska ödemarken.
Foto: South Australian Tourism Commission

Tycker du om långa bilturer genom ett tufft och dammigt landskap? Hyr en bil med fyrhjulsdrift och kör genom en natur som tar andan ur dig. Flinders Ranges, Oodnadatta Track och Simpson Desert visar dig ödemarken i Australien. Kom ihåg att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder och gör ett grundligt förarbete innan du beger dig av. Hjälpen är långt borta om olyckan skulle vara framme.

#5 – Bo på ett hotell under jorden

Desert Cave Hotel i Coober Pedy.
Desert Cave Hotel i Coober Pedy.
Foto: South Australian Tourism Commission

I outbackstaden Coober Pedy har befolkningen uppfunnit ett smart och effektivt sätt att undgå den stekande ökenvärmen på. De har helt enkelt byggt många av stadens byggnader under jorden, där både temperatur och luftfuktighet håller sig jämn och behaglig året om. Du kan besöka en kyrka som är byggd under jorden, bo på ett underjordiskt hotell eller slå upp tältet på en underjordisk campingplats.

#6 – Upplev Australiens djurliv

Koala.
South Australia har ett varierat djurliv. 
Foto: Tourism Australia

I South Australia kan du simma med delfiner och sjölejon, dyka med vithaj, fotografera koalor som sitter i träden, observera ett varierat fågelliv och naturligtvis se känguruer. Delstaten är helt enkelt perfekt om du tycker om djur och önskar att se dessa i det fria. En av de bästa platserna att se djuren på är Kangaroo Island, ön som beskrivs som ett zoo utan staket.

#7 – Kulinariska upplevelser för sinnena

Jacob's Creek i Barossa Valley.
South Australia, Australiens huvudstad när det gäller mat och vin.
Foto: South Australian Tourism Commission

Det är inte utan anledning som South Australia anses vara ett eldorado för mat och vin. Här finns lokala råvaror av hög kvalitet, och restauranger som är duktiga på att utnyttja och framhäva de lokala delikatesserna. Tycker du om vin så är du på rätt plats. Med 18 vinområden, och över 200 vingårdar inom en timmes resa från Adelaide, behöver du inte åka långt för att njuta av de ädla dropparna.

#8 – Gå på Australiens största saltsjö

Det är en speciell känsla att gå på det vita saltet på Lake Eyre.
Foto: Ken – stock.adobe.com

Lake Eyre är en spektakulär syn mitt ute i den öde outbacken. Insjön, som för det mesta är uttorkad, består av en stor mängd saltkristaller. Detta är Australiens största saltsjö med en yta på 1 miljon kvadratkilometer. För att komma hit måste man antingen köra ett fordon med fyrhjulsdrift, eller så kan man se den från ett flyg.

#9 – Finn lugnet på en av Australiens längsta floder

Husbåt på Murray River.
Tillbringa några dagar på majestätiska Murray River.
Foto: South Australian Tourism Commission

Glid nedför den mäktiga Murray River ombord på en privat husbåt eller en hjulångare. Segla sakta nedför floden medan du njuter av den vackra naturen. Här kan du koppla av från vardagens stress och finna ett lugn. Vill man känna fast mark under fötterna kan man göra stopp vid vingårdar, bryggerier och restauranger. Detta är en resa för både kropp, själ och sinnen.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Mer inspiration

Gruppereise til Australia.
Blogg
Lär känna våra gruppresor lite bättre genom detta resebrev från resan ”Australiens höjdpunkter” i februari-mars 2020.
Läs hela artikeln
Britz.
Inspiration
Fler och fler väljer att resa med bil för att se så mycket som möjligt av landet. Australien är känt för sin vackra, omväxlande natur och sitt unika djurliv. Ett av de bästa sätten att uppleva landet är på fyra hjul.
Läs hela artikeln