Foto: Tourism NT/Shaana McNaught

Hem > Inspiration > Topp 9 höjdpunkter i Northern Territory

Topp 9 höjdpunkter i
Northern Territory

Senast uppdaterad:

Här är höjdpunkterna du inte bör missa när du besöker Northern Territory.

#1 – Uluru i soluppgång och solnedgång

Uluru.
Se Uluru skifta färg vid soluppgång och solnedgång.
Foto: Tourism NT/Emilie Ristevski

Finn en plats där du kan se stenens färg ändra sig under det fantastiska färgspelet som uppstår när solens ljus förändras.

På eftermiddagen ser Uluru ut att vara brunfärgad. När solen är på väg ned, lyser den upp stenen i en brännande orange färg, därefter en serie mörkare och mörkare nyanser av rött innan stenen blir helt mörk. Vid soluppgången ser man föreställningen i omvänd ordning.

#2 – Roadtrip i ödemarken

Road trip i Northern Territory.
Det finns många möjligheter för äventyrslystna som vill utforska Northern Territory.
Foto: Tourism NT/Tauri Minogue

Oavsett om du känner dig tillräckligt äventyrslysten för att köra 4WD på några av Northern Territorys bästa grusvägar, eller hålla dig till huvudvägarna, så får du otroliga upplevelser under resan.

Nature’s Way (från Darwin genom nationalparkerna i området) the Red Centre Way (Alice Springs till Uluru) eller den magiska Explorers Way (Darwin till Adelaide) är bara några av de spännande kör-själv tur Northern Territory erbjuder.

#3 – Njut av en middag under tusentals av stjärnor

Sounds of Silence-middag.
«Sounds of Silence» är en exklusiv middagsupplevelse under stjärnorna.
Foto: Tourism NT/Helen Orr

Har du någon gång ätit middag under stjärnhimlen i den australiensiska outbacken? Det är utan tvekan en måltid du kommer att minnas länge.

Välj mellan den klassiska ”Sounds of Silence”, den luxuösa ”Tali Wiru” – båda vid Uluru, eller Kings Canyons unika ”Under a Desert Moon”. Alla middagarna serveras utomhus under en spektakulär stjärnhimmel.

#4 – Se en krokodil

Jumping crocodile i Adelaide River.
Att se världens största krokodil på nära håll är spännande. 
Foto: Tourism NT/Lynton Crabb

Kakadu har världens största bestånd av saltvattenkrokodiler, och ett besök här är inte komplett förrän man sett minst en med egna ögon. Saltvattenkrokodilerna är världens största reptiler, och kan bli upp till 7 meter långa.

Följ med på en båttur för att se dessa inspirerande och förhistoriska giganter som lever i frihet i floderna runt Kakadu.

#5 – Varmluftsballong över vildmarken

Varmluftsballong over outbacken utenfor Alice Springs.
Börja dagen med en ballongtur över vildmarken utanför Alice Springs.
Foto: Tourism NT

Sväva över den speciella vildmarken runt Alice Springs i gryningen. Njut av den vackra utsikten och se kängurur och emuer som beger sig ut i landskapet. Att se den oändliga vildmarken från luften är en upplevelse olik det mesta.

#6 – Sunset Cruise i Darwin

Sunset cruise i Darwin.
En båttur i solnedgången i Darwin är en fin avslutning på dagen.
Foto: Tourism NT/Taylah Nilsson

Darwin har en naturlig hamn som är dubbelt så stor som den i Sydney, och en båttur ger dig en fantastik utsikt mot staden.

Höjdpunkten på båtturen är den spektakulära solnedgången som Darwin är så berömd för. Njut av en middag och ett glas vin ombord på båten, innan ni återvänder till land.

#7 – Soluppgång eller solnedgång vid Ubirr i Kakadu

Kakadu National Park.
Se solnedgången över våtmarkerna i Kakadu från toppen av Ubirr.
Foto: Tourism NT/Peter Eve

Se solen stiga eller sjunka över de enorma våtmarkerna i Kakadu och Arnhem Land från toppen av Ubirr. En vacker upplevelse!

Ubirr anses ha områdets bästa klippmålningar. Klippmålningarna i Kakadu ger en fascinerande inblick i aboriginernas liv genom tusentals år. Några av målningarna är upp mot 50 000 år gamla!

#8 – Båttur i Katherine Gorge

Katherine Gorge.
Utforska några av de många raviner som utgör Katherine Gorge.
Foto: Tourism NT/Steve Strike

Följ med på en båttur genom några av de 13 ravinerna som utgör Katherine Gorge.

Branta bergsväggar stiger upp från vattnet och gör detta till en fantastisk upplevelse. Här kan man också få lära sig mer om de lokala aboriginska stammar som funnits i området i tusentals år.

#9 – Rid på en kamel

Upplev Uluru och vildmarken från kamelryggen. 
Foto: Tourism NT/Helen Orr

Upplev öknen genom att rida på en kamel.

Du kan välja mellan att se soluppgång eller solnedgång över Uluru, medan kamelen lugnt vandrar genom det spektakulära ökenlandskapet. En speciell upplevelse som tar dig närmare naturen och områdets historia.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Mer inspiration

Känguru på Kangaroo Ksland.
Blogg
I oktober 2024 arrangerar vi en helt ny gruppresa till delstaterna Western Australia, South Australia och Northern Territory.
Läs hela artikeln
Australien.
Inspiration
Här är fyra värdefulla råd till ”Australien-amatörer” som vill ha spännande och varierande upplevelser i landet down under.
Läs hela artikeln