Foto: Noppasinw - stock.adobe.com

Hem > Inspiration > Stopover-guide till Australien och Nya Zeeland

Stopover-guide till Australien och
Nya Zeeland

Senast uppdaterad:

Även om flygresorna till Australien och Nya Zeeland har blivit snabbare och mer effektiva, är det inget tvivel om att det av och till kan vara en god idé att dela upp resan med ett par dagars stopp längs vägen.

Inte nog med att du får en gradvis anpassning av dygnsrytmen, själva resan blir också mindre tröttsam och du får möjlighet att uppleva ett spännande resmål utan att resan blir mycket dyrare. 

Flygbolaget du flyger med sätter förutsättningarna för var det är möjligt att stanna, men kontaktar du oss med dina önskemål i inledningsfasen av planeringen av din resa, är önskvärda mellanlandningsplatser något vi kan ta hänsyn till när vi söker efter relevanta flygrutter. Givetvis hjälper vi även till med hotell, transfer och utflykter där du på de destinationer du gör ett stopp på.

Här är vår guide till de 8 vanligaste städerna att stanna i på väg till Australien och Nya Zeeland.

Singapore

Gardens by the Bay, Singapore.
Tillbringa en dag i Gardens by the Bay i Singapore.
Foto: Benedetta Barbanti – stock.adobe.com

Singapore är en stopover klassiker som alltid är populär. Denna gröna och välskötta metropol är väl värd ett stopp på 2–3 dagar, både för att skaka av sig den värsta tidsskillnaden och för att njuta av det varma klimatet. Staden har god och varierad mat, shopping i världsklass, en mängd attraktioner, ett stort utbud av hotell och passar även bra för de som reser med barn. Vill man ha en mindre storstadskänsla kan man bo på Sentosa Island, där du hittar stränder och en mer avkopplande atmosfär. 

Landets flygplats, Singapore Changi Airport, anses vara en av världens bästa flygplatser. Det betyder att även om du bara är här några timmar för att vänta på nästa flyg, så är chansen stor att man åker därifrån med ett gott intryck.

Dubai

One&Only Royal Mirage Dubai.
Bo på One&Only Royal Mirage Dubai som har tillgång till både strand och stad.
Foto: One&Only Royal Mirage Dubai

Flyger man med Emirates Airlines eller en kombination av  Emirates og Qantas, så kan du dela upp resan och stanna ett par dagar i denna futuristiska ökenstad som aldrig slutar att växa. Dubai har ett otroligt stort utbud av hotell av mellanklass och hög standard, som gör att man kan koppla av medan man vilar ut under resan. Staden har mycket att erbjuda både för stora och små, från enorma badland, nöjesparker och stora shoppingcenter, till traditionell guld- och kryddmarknad, kamelridning och ökensafari för att nämna några.

Kom ihåg att temperaturnivån i Dubai kan be obehagligt hög under sommaren, så det är bekvämast att stanna här under andra tider på året.

Bangkok

Bangkok.
Besök ett av Bangkoks många tempel.
Foto: Patrick Foto – stock.adobe.com

För de som tycker att Singapore är lite för organiserat, så är Bangkok ett alternativ. Detta är staden som aldrig sover, och vill man ha en härlig blandning av kaos, äventyr och upplevelser så är detta ett perfekt val. Thailands huvudstad har något för alla, från tempel till marknader och köpcenter, museer, palats, uteliv och kultur. För att inte tala om ett otroligt välsmakande kök, och mat kan du köpa vart du än vänder dig.  

Bangkok är inte längre en lika vanlig stopover destination på resor till Australien och Nya Zeeland som det en gång var, men när det är sagt så är det fullt möjligt att flyga via staden om man hittar en acceptabel rutt och pris.

Doha

Doha.
Utsikt över Doha skyline.
Foto: BlueOrange Studio – stock.adobe.com

Qatar Airways är ett flygbolag många använder sig av på resor till Australien, och det är möjligt att göra ett stopp i Doha som är landets huvudstad. Staden har en rad shoppingcenter, många femstjärniga hotell, en spännande souk (marknad), fine dining, ökensafari och du kan fördjupa dig i konst och kultur på någon av stadens museum. Som med Dubai är det mycket varmt i Doha under sommaren, så staden passar  bäst som stopover destination andra tider på året.

Denpasar (Bali)

Bali.
På Bali får du både sol och bad, kultur och naturupplevelser..
Foto: Nichapa – stock.adobe.com

Denpasar är huvudstaden och ingångsporten till Bali och var för en del år sedan en mycket vanlig stopover destination på väg till Australien. Idag är det inte lika vanligt att stanna här, men det är absolut möjligt för de som har lite extra tid. Några dagar med sol, bad, strand och kultur under Balis sol är aldrig fel, vare sig du lägger in ett stopp här på ut- eller hemresan. 

För att ett stopover på Bali ska vara genomförbart beror lite på vart i Australien du planerar att resa till/från. Fråga oss om råd!

Hong Kong

Hong Kong.
Ta Star Ferry över Victoria Harbour.
Foto: joyt – stock.adobe.com

Hong Kong var en av de vanligaste städerna att stanna i på väg till Australien och Nya Zeeland innan covid-19 pandemin bröt ut. Men när staden kommer tillbaka till det normala igen, kommer den snabbt att hitta tillbaka som en av de mest populära stopover städerna. Trots att Hong Kong är en stor stad på alla möjliga sätt, så är själva centrumområdena runt Kowloon och på Hong Kong Island överraskande kompakta och det är möjligt att upptäcka delar av staden till fots. Använd tiden till att köpa en skräddarsydd dress, åk upp till Victoria Peak för att njuta av utsikten över några av världens mest imponerande skyskrapor och åk över Victoria Harbour med den ikoniska Star Ferry.

Los Angeles

Venice Beach, Los Angeles.
Venice Beach ligger fint placerad i förhållande till flygplatsen i Los Angeles. 
Foto: Luciano – stock.adobe.com

För resor till Nya Zeeland går vissa flygrutter västerut, och då är ett stopover i Los Angeles den mest naturliga platsen för det. Los Angeles har massvis av kända attraktioner, men staden är stor och det är smart att välja både bostad och område man vill vistas i för att inte kasta bort all tid i trafiken. Ett av områdena som ligger närmast flygplatsen är Venice Beach, där du kan hyra en cykel eller bara se på det varierade folklivet.  Norr om Venice Beach ligger Santa Monica Pier, med nöjespark, restauranger och kul för hela familjen.

Tokyo

Tokyo
Det trafikerade övergångsstället Shibuya Crossing i Tokyo.
Foto: f11photo – stock.adobe.com

Vissa flygrutter till Australien och Nya Zeeland kan också ta dig via den japanska huvudstaden. 

Tokyo är en spännande och levande stad. Besök Shibuya Crossing, som är världens mest trafikerade övergångsställe med en halv miljon övergångar dagligen, eller fiskmarknaden Tsukiji Fish Market. För kulturella aktiviteter kan du besöka en av staden många tempel, eller gå på Kabuki-teater, där skådespelarna har en överdådig makeup och masker. På våren kan du få se när körsbärsträden blommar. Och så måste man givetvis prova det japanska köket och äta ramen eller japansk curry.

Kontakta oss i dag för att planera din nästa resa till Australien och Nya Zeeland.

BÖRJA PLANERA DIN DRÖMRESA

Mer inspiration

Angor Wat.
Inspiration
Vi har samlat de vanligaste upplevelserna som de flesta vill vara med om på en resa runt jorden. Vi har fördelat dem i 10 olika kategorier.
Läs hela artikeln
Singapore Airlines Business Class (A380)
Inspiration
Singapore Airlines är ett av våra förstahandsval för resor till Australien, med ett brett utbud av rutter och fantastiska kombinationsmöjligheter.
Läs hela artikeln