Search
Generic filters
Välj en sida

Här är upplevelserna du inte bör missa när du besöker Sydney

Här är upplevelserna du inte bör missa när du besöker Sydney

Gourmetmat, opera, historia och promenader längs med havet är bara några av upplevelserna du bör inkludera nästa gång du besöker Sydney.

Kombinationen av surfstränder, en glittrande naturskapad hamn och Sydney Opera House, är något av det som gör Sydney oemotståndligt. Förutom stadens många underverk skapade av människan är Sydney välsignat med en rad naturskatter, som vackra hamnar och parker, små öar och orörda kustlinjer.

Kom nära djuren i Taronga Zoo

Taronga Zoo ligger endast en kort tur med färja från Sydneys centrum.

Taronga Zoo ligger endast en kort resa med färja från centrala Sydney. Foto: Karen Gallagher

Besök Taronga Zoo som ligger i vackra omgivningar helt nere vid vattnet i Sydney hamn. Djurparker har 2900 exotiska och lokala djurarter, som gorilla, tiger, leopard, chimpans, giraff, känguru och koala. Parken ligger endast en kort resa med färja från Circular Quay. Beställer du Roar & Snore paketet får du även en speciell övernattning i parken.

Backstage i Sydney Opera House

Upptäck en annan sida av Sydneys operahus.

Se en annan sida av operahuset i Sydney. Foto: Jamie Williams

När du vandrar runt i Circular Quay ser du med egna ögon varför Sydney Opera House fascinerar människor från hela världen. Med ett varierat och fullspäckat program är operahuset stadens mest kända knutpunkt för musik, konst och dansföreställningar. Följ med på en rundvisning bakom backstage för att lära dig mer om denna australiska ikon.

Klättringstur på ikoniska Sydney Harbour Bridge

utsikt over sydney

Utsikten över hamnen i Sydney är magisk från toppen av Sydney Harbour Bridge.

Sydney Harbour Bridge, som även är känd under smeknamnet «The Coathanger», är ett otroligt ingenjörsarbete. Bron öppnande 1932, och spänner från en sida av Sydney hamn till den andra. En guidad tur med Sydney Bridgeclimb tar dig med helt till toppen av bron. Det krävs inga speciella klättringsfärdigheter, och du kan välja mellan turer i gryningen, på dagen eller vid solnedgången.

Gå Sydneys storslagna Bondi to Coogee Trail

Vandra mellan Coogee och Bondi, och se det vackra kustlandskapet längs med vägen.

Gå sträckan mellan Coogee och Bondi, och se det vackra kustlandskapet.

Det finns många vackra stränder i närheten av Bondi, däribland Tamarama, Bronte och Coogee. För att få mest möjligt ut av denna fantastiska kuststräcka, rekommenderar vi att man går från Bondi till Coogee, som förbinder alla dessa stränder. Utsikten är obetalbar och längs med vägen kan man lägga in stopp på otaliga caféer, intressanta landmärken och fina badplatser.

Kulinarisk lyx på Sydneys finaste restauranger

Ät en fantastisk middag på en av Sydneys finaste restauranger.

Ät en bättre middag på en av Sydneys finare restauranger. Foto: Jamie Williams Photography

På Quay, som är känd för att vara en av världens bästa restauranger, kan du äta middag och samtidigt njuta av den fantastiska utsikten mot operahuset och Sydney hamn. I hjärtat av staden hittar du Sepia, vinnaren av «Australian Restaurant of the year» – som serverar modern japaninspirerad mat och vin. Missa inte heller Rockpool, en kulinarisk pärla som förenar sofistikerade klassiska rätter med asiatiska smaker.

Få information om straffångarnas historia i The Rocks

Utforska de historiska bakgatorna i The Rocks.

Utforska de historiska bakgatorna i The Rocks. Foto: James Horan

Stadsdelen The Rocks ger en historisk påminnelse om när Australien var en koloni. På en tur till fots med The Rocks Walking Tours kan du vandra längs de stenbelagda gatorna och få ett spännande insiktsfyllt porträtt av Australiens första europeiska koloni. Avsluta historielektionen med ett besök i Fort Denison, en liten ö i hamnen som har egen fästning med kanoner.

Segla i Sydneys vackra hamn

Se Sydney från vattnet och upptäck en helt ny sida av staden.

Se Sydney från vattnet och du kommer att upptäcka en helt annan sida av staden. Foto: James Pipino, Destination NSW.

En av Sydneys mest karakteristiska upplevelser är en tur med färja från centrum i Sydney och ut till stadsdelen Manly. En ännu bättre upplevelse får du om du seglar ombord på en yacht. Sydney Harbour Luxury Sailing tar dig med till Sydneys många bukter och hamnar. Med kameran i handen kommer du att kunna ta de bästa bilderna av Sydneys mest kända attraktioner.

Läs även om Sydney Harbour Luxury Sailing.

Utforska Royal Botanic Garden

Fin utsikt mot Sydney Harbour Bridge från Royal Botanic Garden.

Fin utsikt mot Sydney Harbour Bridge från Royal Botanic Garden.

Vackra Royal Botanic Garden är en stor park i centrala Sydney, med fina gångvägar, vackra utsiktspunkter och en omfattade samling av växter från både Australien och utlandet. Lär mer om parken på de guidade turerna till fots, (som är gratis), genom det 30 hektar stora området. Parken arrangerar också speciella Aboriginal Heritage Tours där man får veta mer om aboriginernas historia och kultur och man får provsmaka «bush-mat».

Camping på Sydney Harbours Cockatoo Island

Tillbringa en natt på Cockatoo Island.

Tillbringa en natt på Cockatoo Island. Foto: Tourism Australia

Tillbringa en natt på Cockatoo Island, som ligger mitt i Sydney hamn precis bakom Sydney Harbour Bridge. Inte bara vaknar du upp till en av världens mest fantastiska utsikter, du får lära dig om öns historia som tidigare fängelse för straffångar och som skeppsvarv. Ta med eget tält,eller hyr ett uppställt tält på ön.

“Go wild” i Blue Mountains

Blue Mountains har fått sitt namn efter det blåa dis som bergen ofta omges av.

Blue Mountains har fått sitt namn efter det blåtonade dis som ofta omger bergen. Foto: Boating – Fotolia

Blue Mountains National Park, känd för sitt blåtonade dis och stenformationen The Three Sisters, ligger strategiskt placerad ett par timmar med bil från Sydney. Bergen har varit ett populärt område för vandrare, klättrare och utomhusentusiaster i över 100 år. Kom ut i det fria och testa dina färdigheter med mountainbike eller rappelling.

Läs även om Sydney.

Dela med någon du känner

Gör drömresan till verklighet