Foto: Singapore Airlines

Hem > Inspiration > Flyg till Australien med komfortabla Singapore Airlines

Flyg till Australien med komfortabla
Singapore Airlines

Senast uppdaterad:

Singapore Airlines är ett av våra förstahandsval för resor till Australien. Inte bara anses de vara ett av världens bästa flygbolag, de har även ett stort utbud av destinationer och bra kombinationsmöjligheter. 

Med Singapore Airlines börjar din semester i det ögonblick du går ombord. Här kan du luta dig tillbaka i komfortabla säten och njuta av servicen och underhållningen som erbjuds. Serveras kulinariska rätter som noggrant utvecklats av företagets kockar med tillhörande drycker. Inte bara känns det som att flygresan går snabbare när du har det lite mer bekvämt, det är också den perfekta starten på resan.

Ända sedan Singapore Airlines grundades som ett eget bolag 1972 har flygbolaget varit innovativt och branschledande. Med en modern flygplansflotta, gourmetmat, ett brett utbud av underhållning och bekväma säten i alla kabinklasser har Singapore Airlines genom åren satt standarden för långdistansflygningar.

Kabinpersonalens servicenivå är världskänd, liksom sarong kebaya, flygvärdinnornas uniform, som designades av den franske modedesignern Pierre Balmain. Uniformen är en välkänd symbol för Singapore Airlines och bärs fortfarande av företagets kvinnliga kabinpersonal. Uniformen är så ikonisk att den hamnade på Madame Tussauds i London redan 1993.

Singapore Airlines - First Class Suite (A380).
Den ikoniska uniformen Sarong Kebaya – här framför de privata First Class Suite på A380.

Kabinklasser

Utöver vanlig ekonomiklass har Singapore Airlines en premium ekonomiklass som gör resan lite bekvämare för mindre pengar än Business Class. Du får bland annat bättre utrymme, utfällbart fotstöd, prioriterad incheckning och kan förbeställa mat. Om du vill ha bättre standard och en minnesvärd reseupplevelse, så rekommenderar vi deras  prisbelönta Business Class, First Class och private sviter. Gemensamt för alla kabinklasser är komfort, service och underhållning som inte många flygbolag kan matcha. Här kan du läsa mer om de olika kabinklasserna och servicenivåerna.

Singapore Airlines - Premium Economy Class.
Unna dig själv lite extra komfort på Premium Economy Class.

Håll kontakten i luften

Resenärer med Singapore Airlines kan nu se fram emot en avsevärt förbättrad Wifi-tjänst ombord. Reser du i Business Class får du gratis Wifi under hela resan. Är du medlem i Singapore Airlines bonusprogram Krisflyer, får du tre timmars gratis Wifi-tillgång i Premium Economy Class, och två timmar gratis i Economy class. Dessutom har wifi-paketen man kan köpa ombord blivit betydligt billigare.

Flygplatsen som har det mesta

Singapore Airlines är inte bara ett flygbolag i världsklass, de har även ett nav de kan vara stolta över. Singapore Changi Airport har utsetts till världens bästa flygplats av Skytrax otaliga gånger, och av goda skäl. Här är det nästan så att du vill ha extra lång väntetid mellan flygen så att du hinner att testa några av de många faciliteterna. 

Har du någonsin simmat utomhus på en flygplats? För cirka 200 kr kan du använda poolen och solstolarna på  Aerotel Airport Transit Hotel i Terminal 1. Handdukar och tillgång till duschfaciliteter ingår i priset. Ett härligt avbrott mellan två långflygningar! I terminal 1 kan du även promenera i Cactus Garden, med över 100 kaktusarter från Afrika och Amerika. 

I Terminal 2 kan du besöka en solrosträdgård utomhus medan du ser hur planen landar och lyfter. Om du går inomhus på samma terminal kan du besöka en orkidéträdgård med sällsynta orkidéer. Om du är där vid rätt tidpunkt på året kan du också se Singapores nationalblomma –  Vanda Miss Joaquim. 

I Terminal 3 kan du besöka en fjärilsträdgård med över 1000 tropiska fjärilar av cirka 40 arter. Trädgården har även frodiga växter och ett 6 meter högt vattenfall. Och på tal om vattenfall, Changi har också världens högsta inomhusvattenfall, vid den nya Jewel-terminalen. Observera att denna är utanför pass- och säkerhetskontrollen.

Jewel Changi Airport
Världens högsta vattenfall inomhus på Jewel-terminalen.
Foto: Singapore Changi Airport

Trampoliner, rutschbanor och tv-spel är några av aktiviteterna som kommer att glädja barnen. Man kan gå på bio hela dygnet runt, se konstutställningar, shoppa eller äta Singapores berömda streetfood. Har du minimum 5 – 6 timmars stopover kan du också följa med på en gratis sightseeingtur i Singapore.

Har vi nämnt allt? Knappast! Vi rekommenderar att du läser vidare på Changi Airports hemsidor. Här kan du sortera faciliteter och aktiviteter efter vilken terminal du kommer att befinna dig på. Det vi kan lova är att tiden mellan flygen kommer att gå snabbt. Har du mer tid kan vi tryggt rekommendera ett par dagars stopover i Singapore.

Läs även: Stopover-guide till Australien och Nya Zeeland

Vart i Australien kan jag flyga med Singapore Airlines?

Med rutter till Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth, Cairns, Darwin och Adelaide, har du alla möjligheter att planera en rundresa i Australien där du flyger Singapore Airlines till en stad och hem från en annan.

En resa med Singapore Airlines kan du självklart boka hos oss. Vi kan förutom rundresan i Australien även arrangera några dagars stopover i Singapore. Kontakta oss för ett oförpliktande och trevlig pratstund om de olika möjligheterna som finns. 

BÖRJA PLANERA DIN DRÖMRESA

Mer inspiration

Vivid Sydney.
Blogg
I Sydney arrangeras världens största festival för ljus, musik och kreativitet. Under tre veckor förvandlas staden till ett magiskt äventyrsland efter mörkrets inbrott.
Läs hela artikeln
Alice Springs.
Inspiration
Australien är ett stort land med ett varierat klimat. Landet kan indelas i tre klimatzoner. Tropiskt i norr, subtropiskt i mitten och tempererat i söder. Men variationerna är stora.
Läs hela artikeln