08-676 97 90 [email protected]
SØK
Generic filters
Exact matches only
Välj en sida

Detta är de bästa restaurangerna i Adelaide

Detta är de bästa restaurangerna i Adelaide

Adelaide är en populär destination för matälskare som vill uppleva Australiens kulinariska höjdpunkter. Central Market är en av världens största marknader för färska råvaror, med ett tillhörande myller av caféer och matställen som hämtar inspiration från hela världen.

Inte långt utanför staden finns några av Australiens bästa vindistrikt. Avstånden till Barossa Valley är endast ca 50 km. Vinprovning är en populär aktivitet, och då gärna i kombination med närproducerad gourmetmat som serveras på vingården som del av besöket.

I den urbana stadskärnan finns många «eat streets»; Gouger, Waymouth, Hutt, O’Connell, Leigh och Rundle är de mest kända.

Här följer några av Adelaides bättre restauranger.

Penfolds Magill Estate Restaurant

Med en belägenhet i utkanten av staden bjuder Penfolds Magill Estate Restaurant på en utsikt som i likhet med maten är spektakulär. Kökschef Scott Huggins’ inspiration kommer från det japanska köket, och serveras normal som fem- eller åttarätters menyer. Bitar av Wagyu-biff och tonfisk-sashimi får sällskap en exceptionell vinlista med upp till 170 år gamla viner, för den som har råd att gräva tillräckligt djupt i plånboken.

 

Orana

Där många av Adelaides mest exklusiva restauranger anses vara lite konservativa, har kökschef Jock Fronzillo på Orana kastat ut regelboken genom fönstret och gått sin egen väg. Tilltugg serverade i små skålar kombineras med en åttarätters smakmeny. Var förberedd på att bli överraskad, här kan allt från varianter av kängurukött till frysta, gröna myror(!) dyka upp som en del av menyn. Väntelistan är normalt lång, så en bordsreservation måste göras i förväg i god tid.

 

Botanic Gardens Restaurant

I hjärtat av innerstaden ligger en idyllisk restaurang, som namnet mer än antyder, i anslutning till den botaniska trädgården. Högt fokus på hållbarhet och de bästa råvarorna präglar menyn. Merparten av frukt och grönt som används i maten är odlad på granntomten.

 

Georges on Waymouth

Precis söder om botaniska trädgården ligger Georges on Waymouth, som efter 16 år fortfarande är en favoritrestaurang både hos lokalbefolkningen och besökare. Maten baseras på lokala råvaror, tillagade med inspiration av europeisk medelhavskost. Öppet för frukost, lunch och middag.

 

Hill of Grace Restaurant

Hill of Grace ligger i anslutning till sportarenan Adelaide Oval med utsikt över banan. Menyn har ett tydligt fokus på säsongens varor från matproducenter i utkanten av staden. Här kan man också välja en egen vegetarisk 6-rättersmeny. Vid större idrottsevenemang kan det förekomma att restaurangen är abonnerad.

 

Enoteca Cucina

Med sitt italienska ursprung balanserar Enoteca elegant mellan det traditionella italienska och det moderna, innovativa australiensiska köket. Lätt tillgänglig i innerstaden.

 

Appellation at The Louise, Marananga

Endast en timmes bilresa från Adelaide ligger det berömda vindistriktet där gourmetrestauranger fortsätter att etablerar sig. Om man vill tillbringa en dag eller två i Barossa Valley kan The Louise erbjuda det allra bästa inom både mat och övernattning. 85 % av råvarorna kommer från närområdet, på en radie på under 30 kilometer.

Vingården Mount Lofty Ranges utenfor Adelaide.

Vacker utsikt över stranden i Glenelg. Foto: SATC

Traditionell tysk mat och härlig atmosfär på Hahndorf Inn.

Traditionell tysk mat och stämning på Hahndorf Inn. Foto: Jonathan Kissock

Vingården Mount Lofty Ranges utenfor Adelaide.

Vingården Mount Lofty Ranges utanför Adelaide. Foto: SATC

Africola i Adelaide.

Africola i Adelaide. Foto: SATC

Dela med någon du känner

Gör drömresan till verklighet