.

Hem > Inspiration > Detta är Australiens vackraste vandringar

Detta är Australiens vackraste vandringar

Senast uppdaterad:

Australien har ett stort utbud av vandringsturer som garanterar stora naturupplevelser. Se de unika djuren i sin naturliga miljö och utforska det varierande landskapet, från bergen på Tasmanien och kustområdena i Victoria, till outbacken i South Australia och de höga karriträden i Western Australia.

Luxuös vildmarks campingplatser och lodger gör det enkelt att kombinera stora upplevelser dagtid med en varm dusch, gourmetmat och ett glas gott vin efter en lång dagsvandring. Föredrar man att bo enklare finns det också praktisk vildmarkscamping och stugor där man antingen kan slå upp sitt eget tält eller hyra en säng för natten.

Knyt på dig vandringskängorna och gör dig redo för äventyr i Australiens natur. Här är sex vandringsturer vi varmt kan rekommendera:

Twelve Apostles Lodge Walk

Great Ocean Walk.
Great Ocean Walk.

Great Ocean Road, Victoria – 4 dagar/ 3 nätter

Twelve Apostles Lodge Walk sträcker sig över de sista 55 km av Great Ocean Walk, som följer den världsberömda Great Ocean Road. Turen går genom tempererad regnskog förbi kustklippor, orörda stränder, och man kommer nära djurlivet – som t ex pälssälar, vallabyer, koalor och ett rikt fågelliv. Turen avslutas vid De tolv apostlarna och de som önskar kan se sandstensformationerna från luften på en helikoptertur över området.

Svårighetsgraden är moderat, med både enklare och mer krävande partier. Alla nätter tillbringas på en specialbyggd lodge för vandrare vid Johanna Beach. Lodgen ligger ca halvvägs, något som gör att man endast behöver ta med sig en ryggsäck med mat, dryck och övrigt man behöver under dagen.

Lodgen har faciliteter som torkrum, spa, uthyrnings av vandringsutrustning, och en professionell kock som tillagar härliga rätter med matchande vin till.

The Arkaba Walk

Arkaba Walk.
En av höjdpunkterna på Arkaba Walk är middagarna som serveras efter en lång dags vandring.
Foto: South Australian Tourism Commission

Flinders Ranges, South Australia – 4 dagar / 3 nätter

Arkaba Walk är en moderat till krävande vandring genom ett 600 miljoner år gammalt landskap, där komforten stor i fokus efter att dagens vandring är avslutad. Man vandrar mellan 6-15 km per dag förbi branta klippor, uttorkade flodbäddar. Perfekt om man vill uppleva naturen i outbacken på nära håll samt vill se de kängurur, emuer och annat australiskt djurliv. En erfaren guide gör att du får ingående kunskap om både flora, fauna och lär mer om de traditionella landägarnas (aboriginerna) kultur.

Två av nätterna tillbringas på en luxuös vildmarkscamp, där du sover under stjärnorna i en traditionell ”swag” (en sovsäck med inbyggd madrass.) Den sista natten tillbringas på Arkaba Homestead, som är den mest luxuösa resorten i Flinders Ranges. Varje dag serveras 3-rätters middagar med australiska viner, och solnedgången avnjuts med kanapéer och något kallt att dricka till.

The Maria Island Walk

The Maria Island Walk
Maria Island är perfekt för vandringar. 
Foto: Tourism Australia

Maria Island, Tasmanien – 4 dagar / 3 nätter

Maria Island ligger några kilometer utanför Tasmaniens östkust. Här finns inga bilar eller affärer, i stället är ön en mix av sällsynt fågelliv, varierat landskap och historiska bosättningar. Vandringen är 34 km lång fördelat över fyra dagar.

Upplevelserna längs vägen inkluderar 300 miljoner år gamla snäckfossiler, vita sandstränder, höga eukalyptusträd, stenklippor och fler wombater än vad du kommer på någon annan plats i världen. Du kommer även att kunna se vallabyer och kängurur, pingviner och delfiner, tasmansk djävul och ett varierat fågelliv.

De två första nätterna tillbringas på en idyllisk vildmarkscamp, endast ett stenkast från folktomma stränder. Den sista natten tillbringas i ett historisk hus i Darlington.

Cradle Mountain Huts Walk

Cradle Mountain.
Cradle Mountain är ett av Australiens vackraste berg.
Foto: Jason Charles Hill

Cradle Mountain, Tasmanien – 6 dagar / 5 nätter

Utforska ett av Australiens mest spektakulära världsarvsområden i den fridfulla och majestätiska Cradle Mountain-Lake St Clair National Park. Den 65 km långa Cradle Mountain Huts Walk är en sexdagars vandring som går genom regnskog, alpina bergsområden och över grässlätter som en gång var täcka av en glaciär. Här finns spetsiga bergstoppar, dramatiska vattenfall, höga träd och du kommer att passera många wombater längs vägen.

Varje dag avslutas med en god måltid som tillagas av guiden och man sover komfortabelt i sängarna på fjällstugorna ni bor i under vandringen. För de som önskar en extra utfordring är det möjligt att lägg in en omväg till toppen av Mount Ossa, som är Tasmaniens högsta bergstopp.

Kangaroo Island Wilderness Trail

Kangaroo Island Wilderness Trail.
Remarkable Rocks på Kangaroo Island.
Foto: Kangaroo Island Wilderness Trail.

Kangaroo Island, South Australia – 5 dagar / 4 nätter

Den 61 km och fem dagar långa vandring på Kangaroo Island tar dig genom ett av de botaniskt mest unika områdena i South Australia, innan den når den spektakulära kustlinjen med vita stränder och höga klippor där Södra ishavet slår in. Den stora mångfald och rika djurliv som finns på ön gör att chanserna är goda för att få se både platapus, delfin, val, säl, sjölejon, känguru och koala och givetvis ett varierande fågelliv.

Under vandringen övernattar man på dedikerade campingar där man slår upp sig medhavda tält eller så kan man uppgradera till resorter i närheten om man önskar sova i en säng och äta en bättre middag efter dagens vandring.

Vi rekommenderar att man förlänger med några nätter på Southern Ocean Lodge före eller efter vandringen.

Margaret River Cape to Cape Walk

Cape to Cape Walk.
Vandringen i Margaret River följer bl.a. den vackra kustlinjen.
Foto: Cape To Cape Walk

Margaret River, Western Australia – 4 dagar/3 nätter

Den 41 km långa Margaret River Cape to Cape Walk är en vandring som kombinerar det bästa av Margaret River regionen. Vandra genom skog med hundra meter höga karriträd, och förbi stränder där du kan stanna för ett uppfriskande dopp.

Höjdpunkter finns det många av, både när det kommer till naturen och inte minst det kulinariska. Mat och vin är av toppklass, med privata kockar som serverar måltider bestående av närproducerade råvaror, perfekt matchat med ädla droppar från lokala vinproducenter.

Boendet består av exklusiva strandresorter med fantastisk utsikt och privat pool.

Fler vandringar?

Andra vandringar vi också rekommenderar är:

  • Freycinet Experience Walk, Tasmanien
  • Tasmania Classic Larapinta Trek in Comfort, Red Centre
  • Murray River Walk, South Australia
  • South Australia Bay of Fires Walk, Tasmanien
  • Scenic Rim Trail Hike, Queensland

Våra Australienspecialister hjälper dig med goda råd och bokning.

Kontakta oss idag för en pratstund helt utan förpliktelser.

Läs även: Fantastiska vandringar på Nya Zeeland

Gör drömresan till verklighet

Mer inspiration

Rock Art Tour.
Inspiration
Ett brett spektrum av upplevelser och aktiviteter väntar om man vill se Australien genom aboriginernas ögon.
Läs hela artikeln
Sydney.
Inspiration
Vi har tagit fram 16 platser som vi rekommenderar och definitivt tycker att man bör besöka en gång i livet. Vi kan lova att du har många fina upplevelser framför dig!
Läs hela artikeln