Foto: Tourism and Events Queensland

Hem > Inspiration > De fem bästa öarna på Stora Barriärrevet

De fem bästa öarna på Stora Barriärrevet

Senast uppdaterad:

Stora Barriärrevet är världens största korallrev och sträcker sig över 2300 kilometer längs Queenslands kust i nordöstra Australien. Förutom att vara känt för sitt färgrika rev, är det också hem för ett stort antal fiskar och annat marint liv.

De flesta drömmer om att få se Stora Barriärrevet med egna ögon en gång i livet. Bor du på en av öarna som ligger på revet kommer du att få ett minne för livet.

Här är våra favoritöar på Stora Barriärrevet.

Heron Island

Heron Island.
Se de små babysköldpaddorna kravla ut i havet efter kläckning. 
Foto: Tourism and Events Queensland

Heron Island är en korallö som ligger 89 kilometer utanför Gladstone. Ön är ett mecka för snorkling och dykning. De flesta dykplatser ligger bara 15 minuter från stranden och snorklar du är det bara att ta på sig utrustningen och simma ut från stranden.

Heron Island har ett överraskande varierat djurliv med havsköldpaddor och många fågelarter. I perioden oktober till mars kan du uppleva att havssköldpaddorna kommer in för att lägga ägg på stranden eller se tusentals små babysköldpaddor kravla ut mot havet.

Heron Island Resort har komfortabla rum i olika kategorier, och här finns restaurang, butik, spa och ett stort utbud av gratis aktiviteter.

Läs även om Heron Island Resort.

Lizard Island

Lizard Island.
På Lizard Island har man stränderna för sig själv.
Foto: Tourism and Events Queensland

Lizard Island Resort är en luxuös resort belägen på en bortglömt och exklusiv ö en timmes flygresa norr om Cairns. Totalt har Lizard Island 24 orörda stränder, och många menar att detta är den finaste ön på hela Stora Barriärrevet.

Med 40 luxuösa sviter och en femstjärnig restaurang är det bara och att låta sig bli bortskämd. Exklusiva spabehandlingar, privata middagar på stranden i solnedgången och ett omfattade aktivitetsutbud gör att du får en semester du inte glömmer i första taget.

Läs även om Lizard Island Resort.

Hamilton Island

Hamilton Island.
Catseye Beach på Hamilton Island.
Foto: Tourism and Events Queensland

Av de 74 öar som utgör Whitsunday Islands är Hamilton Island den största ön och den som har flest övernattningsalternativ, restauranger och aktivitetsutbud. Det är lätt att ta sig hit, då man kan flyga direkt från flera av de största städerna i Australien, eller så kan man ta färjan från Airlie Beach.

Det finns dagliga avgångar ut till de yttre delarna av Stora Barriärrevet, och även turer med helikopter och sjöflygplan. En båttur bland de andra öarna i Whitsunday hör till och är populärt, inklusive ett besök på en av världens finaste stränder – Whitehaven Beach.

Hamilton Island Resort och qualia är två av resorterna på ön. Den förstnämnda erbjuder övernattningar av 3 och 4-stjärnig standard, medan den sistnämnda levererar lyx i världsklass.

Lady Elliot Island

Lady Elliot Island.
Lady Elliot omges av korallrev.
Foto: Tourism and Events Queensland

Längst söderut på Stora Barriärrevet ligger Lady Elliot Island, och hit kommer du med flyg (50 minuter) från Hervey Bay. Ön ligger i ett naturreservat med över 1200 arter av fiskar och annat marint liv och är känt för sin a rockor, sköldpaddor och sitt orörda korallrev.

Hela ön omges av korallrev, så här är det bara och ta på cyklop och simfötter och börja utforska livet under vattnet. Eko-resorten på ön har olika rumstyper från permanenta tält till 2-rums lägenheter med luftkonditionering. Res till Lady Elliot för en helt speciell upplevelse!

Läs även om Lady Elliot Island Eco Resort.

Hayman Island

Hayman Island.
Hayman Island ligger i en lugn och skyddad lagun.
Foto: Tourism and Events Queensland

Hayman Island ligger i en lugn och skyddad lagun i Whitsunday Island. Korallrev, vackra vita sandstränder och spektakulär utsikt gör detta till en av de mest otroliga platserna på Stora Barriärrevet. Hayman är perfekt för par som vill ha en romantisk semester.

Utforska de andra öarna i Whitsunday Islands, snorkla, dyk eller vandra i bushen på ön.

Läs även: 10 oförglömliga upplevelser på Stora Barriärrevet

Gör drömresan till verklighet

Mer inspiration

Jumping crocodile i Adelaide River.
Inspiration
Här är höjdpunkterna du inte bör missa när du besöker Northern Territory.
Läs hela artikeln
Perth.
Blogg
Om du vill få en grundlig inblick i vad Perth har att erbjuda när det gäller historia, restauranger, barer, caféliv och street art, så bör du unna dig själv en guidad stadsvandring med Two Feet & A Heartbeat.
Läs hela artikeln