Foto: Bedarra Island Resort

Hem > Inspiration > 5 lyxupplevelser i Australien

5 lyxupplevelser i Australien

Senast uppdaterad:

Stora upplevelser i behagliga omgivningar är nyckelorden. Barfotalyx handlar inte om status och flärd, utan om att vända blicken inåt och känna hur underbart du har det.

Hotell med årgångsviner som du hämtar själv med flip-flops på fötterna? En tågresa där kängurur studsar förbi i full fart?

Semester handlar om att lagra värdefulla upplevelser på livets minneskort och allt fler väljer att lägga pengar på kvalitet när det vankas semester.

– Trenden är att många önskar sig högre standard på hotellen och upplevelser även på flygresan, säger Andrew Gillard, försäljningschef på Australienresor.

Men det är inte nödvändigtvis den guldkantade lyxen han syftar på.

– Vi upplever att våra kunder trivs bäst med den avslappnade lyxen, eller barfotalyx som vi kallar det. Här står de unika upplevelserna i centrum, gärna inbäddat i en spektakulär natur. Och om budgeten inte räcker hela vägen, går det alltid att få in speciella upplevelser under delar av resan, tipsar Gillard.

Nedan kan du läsa om 5 olika lyxupplevelser där du garanterat inte stöter på grannen:

1. The Ghan – En äventyrlig tågresa med smak av vildmark

The Ghan.
Tåg är ett spännande sätt att uppleva Australien på.
Foto: Andrew Gregory

Tåglinjen som korsar det australiensiska landskapet från Adelaide i söder till Darwin i norr, räknas som en av världens vackraste tågresor.

Luta dig tillbaka och njut av ett glas bubbel medan världen förvandlas till ett rostrött universum när tåget plöjer genom “Never Never”, det poetiska namnet på den gyllene outbacköknen.

Maten ombord är givetvis förstklassig och i restaurangvagnen “The Queen Adelaide” serveras gourmetversionen av riktig “bush tucker”.

2. Yachting i Whitsundays

Queensland Yacht Charters.
I Whitsundays hittar du en av världens finaste stränder.

Yachting blir inte mer perfekt än på Australiens östkust med ögruppen Whitsundays som Korallhavets höjdpunkt. De 74 öarna ligger innanför The Great Barrier Reef och Whitehaven Beach vinner ofta titeln “världens vackraste”.

Tack vare barriärrevet är det nästan inga vågor här och inte heller några underströmmar. Därför är både seglingen och dykningen/snorklingen här i världsklass.

Delta på utflykter som går två gånger i veckan, eller chartra din egen yacht med besättning, full catering och snorklingsutrustning.

3. Lizard Island – Barfotalyx när det är som bäst

Lizard Island Resort.
Lizard Island Resort är naturskönt beläget omgivet av vajande palmer och med utsikt över havet och Great Barrier Reef.

Pudersand, vajande palmer och ett myllrande djurliv. Ögruppen ligger i norra Barriärrevet utanför Cairns och meningen med en vistelse här är att ägna sig åt sinnlig njutning.

Här har man tänkt på allt. Och den 5-stjärniga touchen märks i detaljer som att minibar, picknickkorg, australiensiska viner, tillgång till småbåtar samt snorklingsutrustning (och undervisning) är inkluderat i priset.

Australienresor har skräddarsytt ett exklusivt paket där Lizard Island utgör en del av resan.

4. qualia – I hjärtat av Barriärrevet

Qualia.
Unna dig själv några dagar på lyxresorten qualia.

Lugnet på Hamilton Island är troligtvis det första du lägger märke till. Lyxhotellet qualia ligger i hjärtat av Barriärrevet, alldeles i närheten av Whitsundays vackra stränder.

Lyx till max och så kallad intuitiv service sätter standarden, vilket betyder att du blir serverad något du inte ens haft en tanke på. Härligt? Absolut.

Om du har tid över mellan resortens underbara restauranger, infinity pool och privata pooler, kan du ta en sväng ner till Yachtklubben för att segla. Du kan även spela golf på mästerskapsbanan med 18 hål på grannön Dent Island.

5. Lord Howe Island – Exklusiv mindfulness

Capella Lodge.
Lord Howe Island ligger ca 2 timmar med flyg från Sydney och Brisbane.

Visst finns paradiset på jorden. Det heter Lord Howe Island och är en pytteliten ö som mänskligheten verkar ha glömt. Knappt 400 personer bor här permanent och det tillåts inte mer än 400 turister åt gången.

Lägg dessutom till att det inte finns ormar, sandloppor, mobiltäckning och bilar här, så märker du att det börjar ta paradisform.

Bor du på Capella Lodge har du utsikt över Lover’s Bay, där lagunens turkosa vågskvalp och kritvita pudersand blir till en studie i mindfulness om du studerar det länge nog.

Här blir du inte bara extra förälskad i din partner, utan även i livet.

Läs även: Det bästa av Australien

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30

Mer inspiration

Perth.
Blogg
Om du vill få en grundlig inblick i vad Perth har att erbjuda när det gäller historia, restauranger, barer, caféliv och street art, så bör du unna dig själv en guidad stadsvandring med Two Feet & A Heartbeat.
Läs hela artikeln
Clare Valley.
Inspiration
Australien är verkligen ett vinland! Så varför inte ta turen förbi ett eller flera av dessa vindistrikt nästa gång du ska till Australien?
Läs hela artikeln