Search
Generic filters
Välj en sida

10 oförglömliga upplevelser på Stora Barriärrevet

10 oförglömliga upplevelser på Stora Barriärrevet

Det 2.300 kilometer långa Stora Barriärrevet är det största korallrevet i världen. Det är hem till ett varierat marint liv med de mest levande färger man kan tänka sig. Det är inte utan anledning som detta är en av Australiens mest populära turistattraktioner.

Du kan uppleva revet genom att snorkla eller dyka, med glasbottenbåt, vattenscooter, halvt nedsänkt ubåt, segelbåt, helikopter eller sjöflygplan, eller till och med hoppa fallskärm över revet. Vi har samlat 10 utav de bästa upplevelserna på Stora Barriärrevet.

#1 – Helikoptertur över Heart Reef

Planera den perfekta överraskningen till din käraste med en helikopter över det världsberömda Heart Reef. Det är ett hjärtformat rev i Stora Barriärrevet. En oförglömlig ”once in a lifetime”-upplevelse.
Hyr en helikopter och se Heart Reef och revet från luften.
Åk helikopter och se Heart Reef och revet från luften.

#2 – Båttur till Michaelmans Cay och Paradise Reef

Från Cairns seglar man med katamaran till Michaelmans Cay och exklusiva Paradise Reef, där du kan dyka eller snorkla med sköldpaddor och massvis med färgglada fiskar. Efteråt kan du ligga på däck och njuta utav solen.
Michaelmas Quay.
Michaelmas Quay. Foto: Tourism Australia

#3 – Solnedgångskryssning i Port Douglas

Följ med katamaranen Sailaway på en kryssning i solnedgången utanför Port Douglas. Med ett glas champagne i handen njuter du av havsbrisen medan solen gå ner i korallhavet.
Njut på en kryssning i solnedgången utanför Port Douglas.
Njut av solnedgången på en kryssning utanför Port Douglas. Foto: Tourism and Events Queensland.

#4 – Hoppa fallskärm över Mission Beach

Du får verkligen något du kan skryta med resten av livet om du hoppar fallskärm över Stora Barriärrevet. Uppifrån luften har man en fantastisk utsikt över revet, regnskogen och kustlinjen. Kom ihåg att välja varianten där man landar på stranden.

På Mission Beach kan du hoppa fallskärm och landa på stranden.
På Mission Beach kan du hoppa fallskärm och landa på stranden. Foto: Stephan Kleinlein

#5 – Dykning i Stora Barriärrevet

Har du dykcertifikat eller har lust att lära dig att dyka – då är detta rätt ställe att göra det på. Åk ut på en dagstur för att dyka bland de färgglada korallerna, eller följ med på en tredagars dykkryssning där man kan dyka upp till fyra dyk per dag. Varför inte prova på ett nattdyk?
Att dyka på Great Barrier Reef är en stor upplevelse.
Att dyka i Stora Barriärrevet är en upplevelse. Foto: Dave Miller Photography.

#6 – Övernatta på Stora Barriärrevet

Tänk dig att vakna på Stora Barriärrevet! På Cruise Whitsundays’ plattform som är förankrad på revet kan du tillbringa en natt tillsammans med max 8 andra gäster. I komfortabla omgivningar har ni två hela dagar att snorkla, dyka eller göra en tur med en glasbottenbåt för att studera livet under vattnet. Allt detta utan att ni behöver återvända till fastlandet vid dagens slut. Övernattningarna är inomhus i dubbelrum eller i swag (en australisk kanvas-sovsäck) under stjärnhimlen. Ja tack, säger vi!
Njut av ett glas mousserande vin medan solen går ner över Great Barrier Reef.
Njut av ett glas mousserande vin medan solen går ner över Great Barrier Reef.

#7 – Whitehaven Beach – en av världens vackraste stränder

Den sex kilometer långa sandstranden Whitehaven Beach knarrar när du går på den. Orsaken till detta är att den kritvita sandstranden består till 98% utav ren kiseldioxid. Stranden blir gång på gång korad som en av världens finaste stränder, så glöm inte kameran!
Whitehaven är en av världens finaste stränder.
Whitehaven är en av världens finaste stränder. Foto: Jason Loucas Photography.

#8 – Njut av livet och varandra på qualia

qualia kan man utforska naturen, slappna av och njuta av livet – mitt i hjärtat av Stora Barriärrevet. Varje dag vaknar du upp till natursköna omgivningar och kan utnyttja resortens aktivitetsutbud. Utforska regnskogen och djurlivet, snorkla bland korallerna och segla bland de andra öarna i Whitsundays.
qualia på hamilton island
qualia ligger mitt i hjärtat av Stora Barriärrevet. Foto: Jason Loucas Photography

#9 – Se sköldpaddor kläckas på Heron Island

Sköldpaddorna kläcks i perioden november till mars. Följ de pyttesmå sköldpaddorna när de letar sig ut i vattnet. På Heron Island kan du även snorkla direkt från stranden eller dyka på någon av de 20 dykplatser som finns bara minuter med båt från ön.
Heron Island.
Se sköldpaddorna på Heron Island. Foto: Tourism and Events Queensland

#10 – Snorkla utanför Magnetic Island på Stora Barriärrevet

Hyr mask och snorkel och utforska öns färgglada korallrev. Magnetic Island är bara 25 minuters färjetur från Townsville. Detta är bara en av många platser där du kan uppleva den fantastiska världen under vattnet.
Magnetic Island ligger en kort resa med färja utanför Townsville.
Magnetic Island ligger en kort resa med färja utanför Townsville. Foto: Townsville Enterprise

Dela med någon du känner

Gör drömresan till verklighet