Foto: Tourism and Events Queensland

Hem > Inspiration > 10 oförglömliga upplevelser på Stora Barriärrevet

10 oförglömliga upplevelser på Stora Barriärrevet

Senast uppdaterad:

Det 2.300 kilometer långa Stora Barriärrevet är det största korallrevet i världen. Det är hem till ett varierat marint liv med de mest levande färger man kan tänka sig. Det är inte utan anledning som detta är en av Australiens mest populära turistattraktioner.

Du kan uppleva revet genom att snorkla eller dyka, med glasbottenbåt, vattenscooter, halvt nedsänkt ubåt, segelbåt, helikopter eller sjöflygplan, eller till och med hoppa fallskärm över revet. Vi har samlat 10 utav de bästa upplevelserna på Stora Barriärrevet.

1. Helikoptertur över Heart Reef

Great Barrier Reef.
Åk helikopter och se Heart Reef och revet från luften.
Foto: Tourism and Events Queensland

Planera den perfekta överraskningen till din käraste med en helikopter över det världsberömda Heart Reef. Det är ett hjärtformat rev i Stora Barriärrevet. En oförglömlig ”once in a lifetime”-upplevelse.

2. Båttur till Michaelmans Cay och Paradise Reef

Michaelmas Cay.
Michaelmas Cay.
Foto: Tourism and Events Queensland

Från Cairns seglar man med katamaran till Michaelmans Cay och exklusiva Paradise Reef, där du kan dyka eller snorkla med sköldpaddor och massvis med färgglada fiskar. Efteråt kan du ligga på däck och njuta utav solen.

3. Solnedgångskryssning i Port Douglas

Port Douglas.
Njut av solnedgången på en kryssning utanför Port Douglas.
Foto: Tourism and Events Queensland

Följ med katamaranen Sailaway på en kryssning i solnedgången utanför Port Douglas. Med ett glas champagne i handen njuter du av havsbrisen medan solen gå ner i korallhavet.

4. Hoppa fallskärm över Mission Beach

Castaways Resort & Spa Mission Beach
På Mission Beach kan du hoppa fallskärm och landa på stranden.
Foto: Castaways Resort

Du får verkligen något du kan skryta med resten av livet om du hoppar fallskärm över Stora Barriärrevet. Uppifrån luften har man en fantastisk utsikt över revet, regnskogen och kustlinjen. Kom ihåg att välja varianten där man landar på stranden.

5. Dykning i Stora Barriärrevet

Great Barrier Reef.
Att dyka i Stora Barriärrevet är en upplevelse.
Foto: Tourism and Events Queensland

Har du dykcertifikat eller har lust att lära dig att dyka – då är detta rätt ställe att göra det på. Åk ut på en dagstur för att dyka bland de färgglada korallerna, eller följ med på en tredagars dykkryssning där man kan dyka upp till fyra dyk per dag. Varför inte prova på ett nattdyk?

6. Övernatta på Stora Barriärrevet

ReedSleep på ReefWorld.
Övernattning i swag på Stora Barriärrevet.

Tänk dig att vakna på Stora Barriärrevet! På Cruise Whitsundays’ plattform som är förankrad på revet kan du tillbringa en natt tillsammans med max 8 andra gäster. I komfortabla omgivningar har ni två hela dagar att snorkla, dyka eller göra en tur med en glasbottenbåt för att studera livet under vattnet. Allt detta utan att ni behöver återvända till fastlandet vid dagens slut. Övernattningarna är inomhus i dubbelrum eller i swag (en australisk kanvas-sovsäck) under stjärnhimlen. Ja tack, säger vi!

7. Whitehaven Beach – en av världens vackraste stränder

Whitehaven Beach.
Whitehaven är en av världens finaste stränder.
Foto: Tourism and Events Queensland

Den sex kilometer långa sandstranden Whitehaven Beach knarrar när du går på den. Orsaken till detta är att den kritvita sandstranden består till 98% utav ren kiseldioxid. Stranden blir gång på gång korad som en av världens finaste stränder, så glöm inte kameran!

8. Njut av livet och varandra på qualia

Qualia.
qualia ligger mitt i hjärtat av Stora Barriärrevet.

På qualia kan man utforska naturen, slappna av och njuta av livet – mitt i hjärtat av Stora Barriärrevet. Varje dag vaknar du upp till natursköna omgivningar och kan utnyttja resortens aktivitetsutbud. Utforska regnskogen och djurlivet, snorkla bland korallerna och segla bland de andra öarna i Whitsundays.

9. Se sköldpaddor kläckas på Heron Island

Heron Island.
Se sköldpaddorna på Heron Island.
Foto: Tourism and Events Queensland

Sköldpaddorna kläcks i perioden november till mars. Följ de pyttesmå sköldpaddorna när de letar sig ut i vattnet. På Heron Island kan du även snorkla direkt från stranden eller dyka på någon av de 20 dykplatser som finns bara minuter med båt från ön.

10. Snorkla utanför Magnetic Island på Stora Barriärrevet

Magnetic Island.
Magnetic Island ligger en kort resa med färja utanför Townsville.
Foto: Tourism and Events Queensland

Hyr mask och snorkel och utforska öns färgglada korallrev. Magnetic Island är bara 25 minuters färjetur från Townsville. Detta är bara en av många platser där du kan uppleva den fantastiska världen under vattnet.

Läs även: Stor guide: De bästa platserna att dyka i Australien

BÖRJA PLANERA DIN DRÖMRESA

Mer inspiration

Fiordland.
Inspiration
Drömmer du om att resa runt på Nya Zeeland men är osäker på vilka platser och områden du ska besöka?
Läs hela artikeln
Alice Springs.
Inspiration
Australien är ett stort land med ett varierat klimat. Landet kan indelas i tre klimatzoner. Tropiskt i norr, subtropiskt i mitten och tempererat i söder. Men variationerna är stora.
Läs hela artikeln